Cały dzień na 0. Zmieniły się czasy- minuta od Niedźwiedzia do Alei Lotników, dwie do Wyścigów.
Priorytety dla tramwajów
Moderator: Wiliam
-
Stary Pingwin
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
-
Stary Pingwin
Działa doskonale w obie strony.
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
Patrząc na GPS, to faktycznie poprawiło się między Al. Lotników a Wilanowską i dzięki temu zamiast dokładać, udaje się zbić trochę opóźnienia z samego początku trasy. Dobre i to oczywiście. Ja jednak pozostanę przy zdaniu, że coś do Al. Lotników jest nie tak.
-
Stary Pingwin
Długo objeżdża się pętlę(szyny po napawaniu), dalej też jest wyboczenie. 3 minuty do Lotników za dużo, 2 trochę na styk.
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
Chyba jeszcze doszło [30] przy KGP i wleczenie się przez Królikarnię. Różowo nie jest.
-
Stary Pingwin
Czy naprawdę trzeba czekać aż 30 sekund na zielone po tym jak 20 już zdążyła skręcić z Radiowej w Dywizjonu 303?
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nie, wygląda na awarię detektora do wylogowania.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Na Parku Traugutta z kolei cuda się dzieją w kolejce do lewoskrętu. Najpierw stoisz minutę, widzisz że pałka na wprost zgasła więc przymierzasz się ze zaraz dostaniesz światło po czym 5 sekund później znowu zapala się pałka na wprost a Ty dalej czekasz.... Rekord to chyba 3 minuty oczekiwania

A sygnalizator na wprost nie jest już zasłonięty czy widać przez folię?
Sygnalizator jest zasłonięty ale specjalnie w taki sposób by było lekko widać pionową pałkę na wprost tak aby wiedzieć kiedy zakończyć obsługę przystanku dla tramwajów skręcajacych w lewo.
Światła tam świrują już od miesiąca - od momentu weekendowego wyłączenia ruchu na czas remontu przejazdów przez torowisko.
Światła tam świrują już od miesiąca - od momentu weekendowego wyłączenia ruchu na czas remontu przejazdów przez torowisko.

Nowa, bardzo potrzebna sygnalizacja między ZP Julianowska i Rembielińska: zatrzymała właśnie dwa składy jadące z przeciwnych kierunków (13:46:50). Przy tym ten od ZP Rembielińska stał na przystanku na drugiego (i zrobił 1x wymianę pasażerską na pierwszej pozycji). Ja wiedziałem, że będzie ciężko tam coś ciekawego zrobić, ale nie spodziewałem się że tak szybko się o tym przekonam 
2 3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13 14
15 17
10 11 12
13 14
15 17
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Może działa stałoczasowo? Nie kojarzę zaproszenia na komisję. Kolejna rzecz do sprawdzenia...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
Zacementowany
Ogólnie na Bródnie po remoncie się pogorszyło. Pomijając nowe światła, to i w miejscach gdzie priorytet był od kilku lat (choćby obydwa skrzyżowania na Budowlanej) tramwaje często stoją dłużej niż dotychczas.
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Jest metro to i tramwaj nie musi być już tak szybki jak wcześniej