czyli to nie wina ZTMu, tylko TW, czy dobrze rozumiem? >>>>
Wyświetlacze
A ja swoją drogą jestem ciekaw, czy są wypowiadane numery linii od 70 w górę - gdy się włączy zewnętrzną informację - czy numeru linii brakuje w tych zapowiedziach.
Czyli mamy działanie funkcji TA zgodnie z ustaleniami. Wybrać można tylko te linie, które znajdują się i są aktywne w przesłanym rozkładzie. Ponieważ linii 79 w rozkładzie brak, to i w TA jej się wybrać nie da. To samo dotyczy widocznych przystanków. Te, które nie są aktywne nie pojawią się w słowniku. Kiedyś można było ręcznie wprowadzać informacje, ale po zabawach kilku panów to uniemożliwiono. Przy okazji - zniknęły też niektóre TS (np kazano wyciąć swego czasu napis AWARIA).
Z zachowaniem warunków powyżej tak. Są nagrane.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Robert, jest tak do końca. Aby ustawić inny numer (albo i nawet literę) należy wyjść z zakładki "Dyspozycje" gdzie są tylko istniejące w formie elektronicznej linie i przejść do trybu "awaryjnego". Wtedy ustawisz 79, Z-5 czy nawet M1. Mi i wszystkim innym jakoś to działało więc motorniczy który zgłosił Ci problem może śmiało iść do patronów na "doszkolenie"
Dopiero od dziś są już pełne dane we wszystkich wozach.
Na ten moment jedynie Jazzy z tym badziewnym SIMS-em są na tyle ułomne że nie potrafią nic poza tym co jest już zaprogramowane.
-
- Kontakt:
Przy czym to zdecydowanie jest wina zamawiającego, a nie SIMSu. Mobilisowy SIMS potrafi we wklepanie linii i krańców z palca.
- ZielonyJamnik
Od dawna
1069, 7722
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
817, WKD, R1, S1
Nie od dawna a dopiero od paru tygodni.
To jest jakaś nowość, że 2212 ma białe wyświetlacze ?
Bo parę osób co najmniej mnie fotografowało i filmowało w poniedziałek
Bo parę osób co najmniej mnie fotografowało i filmowało w poniedziałek
22xx to raczej mają pomarańczowe wyświetlacze. Białe mają 44xx i 62xx.
No tak, ale właśnie 2212 ma biały
- ZielonyJamnik
Przecież parę miesięcy temu było pisane, że jest przetarg na wymianę wyświetlaczy w 22xx
Mkną po koleinach zielone jamniki...
Tak nowość i wszystkie 22xx mają mieć białe wyświetlacze. Tak jak @Zielony Jamnik pisze wszystko zgodnie z przetargiem.
1069, 7722
817, WKD, R1, S1
817, WKD, R1, S1
Z innego wątku ws. zmiany formatu plików rozkładowych:
Oraz ciekawostka - niektóre Jazzy pokazują nazwę krańca z uwzględnieniem małych liter, co dotychczas nie miało miejsca:
A w temacie wymiany wyświetlaczy w Jazzach
Duże Jazzy 128N - 32/50
Małe Jazzy 134N - 29/30
Na ten moment 19 wagonów czeka na wymianę, tym samym 3/4 wszystkich wagonów ma już wymianę za sobą. Zgodnie z deklaracjami, wymiana ma się zakończyć do końca roku.
Poniżej jak wagony interpretują dane, kolejno JAZZ, Hyundai oraz 2xSwing.
Oraz ciekawostka - niektóre Jazzy pokazują nazwę krańca z uwzględnieniem małych liter, co dotychczas nie miało miejsca:
A w temacie wymiany wyświetlaczy w Jazzach
Duże Jazzy 128N - 32/50
Małe Jazzy 134N - 29/30
Na ten moment 19 wagonów czeka na wymianę, tym samym 3/4 wszystkich wagonów ma już wymianę za sobą. Zgodnie z deklaracjami, wymiana ma się zakończyć do końca roku.