Nie byłem pierwszy, który na tym forum przywołał koncept toru tymczasowego. Poszukaj.Autobus Czerwon pisze: ↑03 wrz 2024, 9:23I w którym miejscu twoim zdaniem dałoby się ułożyć tor tymczasowy na wiadukcie przy Arkadii?person pisze: ↑03 wrz 2024, 8:59BTW ciekawostka z dupy. W Lipsku właśnie remontują ponad 100-letni most łączący centrum z zachodnimi dzielnicami. Co prawda nie jest to skala Arkadii, bo tam remont ma potrwac przez 3 lata, ale po wakacyjnym całkowitym wyłączeniu mostu z ruchu... wznowiono ruch tramwajów na torach tymczasowych - bo dla nich najważniejszy jest pasażer. Choć ułożyli tylko jednotor, przez co musieli ściąć RJ:
https://www.l.de/wir-fuer-leipzig/baust ... inbruecke/
Plany remontowe Tramwajów Warszawskich
Moderator: Wiliam
-
czy zimowy remont zakłada całkowitą odbudowę?
-
Przy czym Niklewicz głupio się tłumaczy, mówiąc coś o sygnalizacji świetlnej. Ja oczywiście mam świadomość, że na takim skrzyżowaniu to jest serious business, ale w porównaniu z budową skrętów to jednak pierdnięcie.
Swoją drogą ciekawe, czy ktoś w końcu pójdzie siedzieć za sygnalizację na Kercelaku. Ile to już lat? 15?
O sygnalizację rozbiła się koncepcja odbudowy po starym śladzie w momencie, gdy kolejarze z "n+2" przenieśli się na "po 2030".gfedorynski pisze: ↑03 wrz 2024, 12:12Przy czym Niklewicz głupio się tłumaczy, mówiąc coś o sygnalizacji świetlnej. Ja oczywiście mam świadomość, że na takim skrzyżowaniu to jest serious business, ale w porównaniu z budową skrętów to jednak pierdnięcie.
Swoją drogą ciekawe, czy ktoś w końcu pójdzie siedzieć za sygnalizację na Kercelaku. Ile to już lat? 15?
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Bastian
- Sułtan Maroka
Mam nadzieję, że nikt i nigdy.gfedorynski pisze: ↑03 wrz 2024, 12:12Swoją drogą ciekawe, czy ktoś w końcu pójdzie siedzieć za sygnalizację na Kercelaku. Ile to już lat? 15?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Rozbiła się, czy stała się pretekstem?pawcio pisze: ↑03 wrz 2024, 12:29O sygnalizację rozbiła się koncepcja odbudowy po starym śladzie w momencie, gdy kolejarze z "n+2" przenieśli się na "po 2030".gfedorynski pisze: ↑03 wrz 2024, 12:12
Przy czym Niklewicz głupio się tłumaczy, mówiąc coś o sygnalizacji świetlnej. Ja oczywiście mam świadomość, że na takim skrzyżowaniu to jest serious business, ale w porównaniu z budową skrętów to jednak pierdnięcie.
Rozbiła. Dużo projektowania i siedmiocyfrowa kwota na realizację.
Ale gdy zacznie się remont Średnicy i zamkną Towarową, to ta kwota nie będzie już problemem, bo wszyscy zapowiadają ich odbudowę przy okazji - czy dobrze rozumiem?
Przecież toczy się proces całkowitej przebudowy w nowej geometrii.
- Bastian
- Sułtan Maroka
I chodziło o kwotę ekstra - na prace de facto tymczasowe.
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Prace de facto tymczasowe - gdyż stan tymczasowego usunięcia rozjazdów trwa już ile lat...?
Dlatego nie dziwcie się ("przecież"), że niektórzy nie widząc działań, nie wierzą że cokolwiek się może wydarzyć.
Dlatego nie dziwcie się ("przecież"), że niektórzy nie widząc działań, nie wierzą że cokolwiek się może wydarzyć.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Ależ ja się absolutnie zgadzam, że to źle wygląda!
Tak naprawdę podstawowym błędem było niezrobienie Ronda Daszyńskiego od razu po metrze (a najlepiej jeszcze z przejściami podziemnymi) i decyzja o zaczekaniu na przebudowę średnicy. Potem to już tylko nawarstwiające się konsekwencje...
Tak naprawdę podstawowym błędem było niezrobienie Ronda Daszyńskiego od razu po metrze (a najlepiej jeszcze z przejściami podziemnymi) i decyzja o zaczekaniu na przebudowę średnicy. Potem to już tylko nawarstwiające się konsekwencje...
Ok, zgadzamy się. Pax.
Jak zamkną średnicę to rozjazdy będą potrzebne na już, inaczej objazdy będą bardzo pokręcone.
tatra