Zajezdnia R-5 Annopol
Moderator: Wiliam
-
Miała, bo poprzedni właściciele przeszli już na emeryturę, pytanie jak nowi utrzymają poziom.
Będzie stołówka, możesz się Pingwin przenosić
2 17 186 211 233 509 516 518 N01 N03 N13
-
Napiszę, jak w wojsku -za mało mi zostało, wytrzymam nawet o suchym chlebie.
miłośnik 13N
Już był wklejany na forum.
A tak w ogóle, skoro zajezdnie nazywane są dzielnicami, to dlaczego nie będzie to zajezdnia Białołęka?
Po co spieszyć, przecież do końca życia mamy na to czas.
Linię obsługuje zakład Białołęka
Bo jest na Annopolu. I nie ma ŻADNEJ tradycji nazywania zajezdni od dzielnic jak to niektórzy sugerują.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Hmm, wszystkie 4 zajezdnie mają w nazwie dzielnicę, a zwłaszcza ten Żoliborz od dawna nieaktualny.
Zupełny obecnie przypadek. Przypominam Zajezdnię Północ, Zajezdnię Młynarska, czy tak bardziej historycznie - Zajezdnię Muranów, Zajezdnię Opaczewska etc....
-
Dobra, ale teraz wszystkie są od dzielnic. Natomiast nie zmienia to faktu, że Annopol brzmi lepiej niż Białołęka.
Wiesz dobrze, że Żoliborz i Mokotów nie pochodziły do końca od nazwy dzielnicy tylko tego konkretnego miejsca na którym były pierwsze zajezdnie pod tymi nazwami. Mokotów przeniósł się na Służewiec, obecną Dzielnicę Mokotów, a Żoliborz na Młociny, obecną Dzielnicę Bielany.gfedorynski pisze: ↑14 paź 2024, 10:35Dobra, ale teraz wszystkie są od dzielnic. Natomiast nie zmienia to faktu, że Annopol brzmi lepiej niż Białołęka.
-
W momencie przenosin Zajezdni Mokotów na Woronicza, to nadal była dzielnica Mokotów, osiedle Służewiec. Analogicznie Zajezdnia Żoliborz po przeniesieniu znajdowała się na Żoliborzu, osiedle Młociny. Wtedy były duże dzielnice, podziały dzielnic nastąpiły dużo później. Tak mi się wydawało do dziś. MisiekK doskonale zna historię tramwajów, dzięki czemu dowiedziałem się nowych ciekawostek.
miłośnik 13N