A gdyby tak zlikwidować linie czerwone?
Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam
Główne wejście na stadionie jest od Wisłostrady.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Ale jeździsz tam? Bo ilekroć jadę na mecz, to wszyscy wychodzą na Rozbrat. Owszem, może 5% ludzi zostaje do Torwaru, ale wątpię. W stronę Centrum pewnie na Torwarze wysiadają.pawcio pisze:Główne wejście na stadionie jest od Wisłostrady.
A po meczu chyba na Rozbrat w kier. Centrum jest łatwiej wsiąść, bo dochodzi jeszcze 916, choć zwykle i tak mało zabieralne.
ŁK
Jeżdżę do Torwaru i z Torwaru. Ale ja zza Wisły.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
No więc właśnie. Zza to też bym tam jeździł.pawcio pisze:Jeżdżę do Torwaru i z Torwaru. Ale ja zza Wisły.
ŁK
141 może mieć przystanek Torwar 03 jako jedyny obowiązujący i to już zwalnia część miejsca w zatoce.
- R-9 Chełmska
A kluczowa jednoperonowa przesiadka 141->138?
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
-
Dla mnie może nie tyle przesiadka, ile możliwość czekania albo na to albo na to (zależnie co szybciej przyjedzie), bo potem można tym jechać na Górny Mokotów (przesiadka dalej na Rakowieckiej jeśli wypadnie 138 lub przesiadka dalej na Parku Dreszera jeśli wypadnie 141).
Właśnie, kiedyś zresztą chyba tak było.
No to jak będziesz czekać na górze i zobaczysz, że jedzie 141 to zdążysz zejść po schodach zanim on zjedzie ślimakiemmichael112 pisze: ↑01 paź 2024, 13:44Dla mnie może nie tyle przesiadka, ile możliwość czekania albo na to albo na to (zależnie co szybciej przyjedzie), bo potem można tym jechać na Górny Mokotów (przesiadka dalej na Rakowieckiej jeśli wypadnie 138 lub przesiadka dalej na Parku Dreszera jeśli wypadnie 141).
Ja tylko jeszcze powiem że to jakiś skandal co przez lata zrobiono z linią 509 w porównaniu do tego z jaką częstotliwością jeździła kilka lat temu (w weekendy 15 minut to jakiś koszmar). Wozy jeżdżą potężnie nabite o każdej porze dnia. Przez lata Tarchomin i Praga się rozrosły, na tym odcinku jeśli chodzi o ofertę komunikacyjną przez 15 lat nie zmieniło się nic - a linia jeździ coraz rzadziej. Nikt z Tarchomina nie będzie jechał na Bródno aby przesiąść się do metra by dojechać na Wileniak. Ludzie nie jeżdżą tylko do centrum i z powrotem.. Oczywiście dużo pomogłaby budowa w końcu linii tramwajowej, ale tego to się chyba za życia nie doczekam jak patrzę jak odkładana jest ta inwestycjaMisiekK pisze: ↑27 wrz 2024, 7:45No to czas zrobić z niego linię zwykłą.ashir pisze: ↑26 wrz 2024, 15:23https://www.wtp.waw.pl/zmiany/2024/09/26/509-ec-zeran/
509 dostaje EC Żerań, coraz lepiej...
6, 20, 23, 26, 160, 509, N03
Skandalem to jest naćkanie mu przystanków typu Ekspresowa, przystanków na Jagiellońskiej gdzie tramwaj odbija się od tramwaju czy wreszcie EC Żerań. Kiedy linia była reformowana kilkanaście lat temu to czas dojazdu z Nowodworów do Wileńskiego nie przekraczał 25-30 minut. Dziś 40-45.
Nie jest odkładana. Prace związane z papierologią cały czas trwają, a to 70% zabawy.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Jasne, to niestety podstawa gnojenia tej linii. Nie wiem czy jest sens się oszukiwać, może trzeba zrobić z tego 144 i mieć święty spokój.
No tak, ta papierologia to często trwa dłużej niż sama budowa. No cóż, tak czy siak przed 2030 się tej linii nie spodziewam. Może do tej pory chociaż decyzja środowiskowa przejdzie. Fajne domknięcie sieci tramwajowej by to było.
6, 20, 23, 26, 160, 509, N03
Pierwszy wolny - 101.
- Bastian
- Sułtan Maroka
To co, na każdym z nich stoi 3 minuty?MisiekK pisze: ↑08 paź 2024, 0:50Skandalem to jest naćkanie mu przystanków typu Ekspresowa, przystanków na Jagiellońskiej gdzie tramwaj odbija się od tramwaju czy wreszcie EC Żerań. Kiedy linia była reformowana kilkanaście lat temu to czas dojazdu z Nowodworów do Wileńskiego nie przekraczał 25-30 minut. Dziś 40-45.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Nie, naćkano dodatkowych przystanków (nie wspominam, że podjazd pod bardzo "krytyczny" przystanek Golędzinów daje w gratisie odstanie w kolejce skręcających w Zatylną).
Teraz to ma wszystkie przystanki między Żeraniem FSO a Rondem Starzyńskiego, wprawdzie NŻ, ale kiedyś nie było chyba żadnego...
W sumie okolice wzdłuż Jagiellońskiej będą się dalej rozwijać w najbliższych latach, naprawdę nie można tego podzielić na zwykłe 101 i naprawdę przyspieszone 509 ? Linia jest wystarczająco częsta.
W sumie okolice wzdłuż Jagiellońskiej będą się dalej rozwijać w najbliższych latach, naprawdę nie można tego podzielić na zwykłe 101 i naprawdę przyspieszone 509 ? Linia jest wystarczająco częsta.