Tramwaj do Wilanowa - układ po otwarciu
Moderator: Wiliam
Coraz bardziej się przekonuję że 519 powinno zostać w obecnej formie. Choćby po to żeby jakoś udobruchać ludzi, uspokoić emocje. Co 30 minut oczywiście.
Według prezydenta Trzaskowskiego tramwaj do Wilanowa ma ruszyć we wtorek lub w środę. Dobrze, że nie w czwartek 31.10. W tej sytuacji wiadomo, że tras autobusów nie zmienią przed 1.11, bo nałożyłoby się to z akcją cmentarną.
Czyli Twoim zdaniem należy uczyć ludzi, że jak będą robić awantury to uda im się dopiąć każdej rzeczy o którą będą walczyć? Jak małe dziecko, które tarza się po podłodze w sklepie bo chce cukierka.
Ale czy komunikacja nie powinna być dla ludzi? Jeśli są tak olbrzymie protesty społeczne to chyba powinien być jakiś dialog? Zwłaszcza jeśli były konsultacje. Wydaje mi się że pozostawienie jednego 519 jeżdżącego co 30 minut byłoby jakimś tam kompromisem po prostu.
-
522 - całe a nie tylko bis - to oczywiste że powinno polecieć od razu, od pierwszego dnia kursowania tramwaju. I nie rozumiem, w jaki sposób by to miało powodować dodatkową robotę dla ZTM, po prostu linia znika z rozkładów.
Więcej - przecież to właśnie daje dodatkowe autobusy możliwe do wykorzystania w akcji cmentarnej.
Kursy wilanowskie 519 też powinny polecieć od pierwszego dnia, ale tu na upartego da się zrozumieć argument o "zajętości" pracowników ZTM - mimo wszystko trzeba wygenerować nowe rozkłady, nawet jeżeli godziny odjazdu kursów powsińskich się nie zmieniają. A poza tym, to stwarza ryzyko że jak już raz obetnie się kursy i zostawi autobus co 30' wzdłuż tramwaju, to mieszkańcy potem nie dadzą przekierować tej linii do metra Wilanowska.
Wszystkie pozostałe zmiany mogą faktycznie poczekać te kilkanaście dni. Ale nie te powyżej.
-
Według Burmistrza Rakowskiego z Wilanowa otwarcie tramwaju najprawdopodobniej we wtorek 29 października. Zmiany autobusowe mniej więcej za dwa tygodnie po tym[ moja interpretacja po ogłoszeniu WTP/ ZTM].
Nie, w dobie gdy od grudnia MZA będzie musiało obsłużyć dodatkowe +/- 75 brygad, to każda jest na wagę złota.reserved pisze: ↑25 paź 2024, 12:25Ale czy komunikacja nie powinna być dla ludzi? Jeśli są tak olbrzymie protesty społeczne to chyba powinien być jakiś dialog? Zwłaszcza jeśli były konsultacje. Wydaje mi się że pozostawienie jednego 519 jeżdżącego co 30 minut byłoby jakimś tam kompromisem po prostu.
-
Czy co, 522 ma przez 2 tygodnie dublować 100% trasy tramwaj?Krzysiek_S pisze: ↑25 paź 2024, 12:50Zmiany autobusowe mniej więcej za dwa tygodnie po tym[ moja interpretacja po ogłoszeniu WTP/ ZTM].
I co, dalej ani słowa o jakichkolwiek negocjacjach w sprawie przedłużenia tych kontraktów, choćby z wolnej stopy?
Wystarczy napisać komunikat, że 522 kursuje ze zmniejszoną częstotliwością.
ŁK
Aż tyle? Po Relobusie i czym jeszcze?Flash8222 pisze: ↑25 paź 2024, 12:55Nie, w dobie gdy od grudnia MZA będzie musiało obsłużyć dodatkowe +/- 75 brygad, to każda jest na wagę złota.reserved pisze: ↑25 paź 2024, 12:25
Ale czy komunikacja nie powinna być dla ludzi? Jeśli są tak olbrzymie protesty społeczne to chyba powinien być jakiś dialog? Zwłaszcza jeśli były konsultacje. Wydaje mi się że pozostawienie jednego 519 jeżdżącego co 30 minut byłoby jakimś tam kompromisem po prostu.
Po co spieszyć, przecież do końca życia mamy na to czas.
No właśnie. Oświećcie mnie, o kogo jeszcze chodzi?
Mobilis i umowa na Alpino podpisana z wolnej ręki kończy się.
I naprawdę nie będzie przedłużenia ani jednego ani drugiego ? Skąd oni zamierzają wziąć 75 brygad ?