Cały problem w tym, że z nadzorem też się nie da
Tramwaj do Wilanowa - układ po otwarciu
Moderator: Wiliam
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
Tam trzeba było zrobić osobny tor postojowy, jak przy Metrze Wierzbno, miejsce jest, nawet i 2 dodatkowe tory by się zmieściły. Zrobili najprościej jak się dało, to teraz nie ma co się dziwić, że się zatyka. Zaraz pewnie będzie przekierowanie części kursów do Ratuszowej-ZOO czy coś w ten deseń (już chyba na Marymont by miało większy sens).
Nie do zrobienia w takim terminie. Procedury byłyby niewiele prostsze niż dla Wilanowa. Gdyby takie rzeczy się dało zrobić sprawnie, to dodatkowy tor powstałby nad stacją metra przy Arsenale, a nie na Stawkach.mb112 pisze: ↑12 lis 2024, 14:06Tam trzeba było zrobić osobny tor postojowy, jak przy Metrze Wierzbno, miejsce jest, nawet i 2 dodatkowe tory by się zmieściły. Zrobili najprościej jak się dało, to teraz nie ma co się dziwić, że się zatyka. Zaraz pewnie będzie przekierowanie części kursów do Ratuszowej-ZOO czy coś w ten deseń (już chyba na Marymont by miało większy sens).
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
To trzeba było wcześniej zacząć przygotowania. Budowa trasy tramwajowej do Wilanowa i tak była opóźniona. Poza tym pragnę przypomnieć, że początkowo ZTM nie miał problemów z publiczną deklaracją, że do czasu wybudowania łącznika na Muranowskiej to wszystkie kursy ówczesnej 15 pojadą na Marymont-Potok. 
Przecież od początku połowa kursów nowej-starej 15 miała być do Muranowskiej...
https://konsultacje.um.warszawa.pl/proc ... f/222/#138
https://konsultacje.um.warszawa.pl/proc ... f/222/#138
Po zbudowaniu rozjazdu do zmiany kierunku jazdy na ulicy Stawki.
A zatyka się? Bo ja ani razu mając 16 nie trafiłem bym musiał czekać albo ktoś przeze mnie czekałmb112 pisze: ↑12 lis 2024, 14:06Tam trzeba było zrobić osobny tor postojowy, jak przy Metrze Wierzbno, miejsce jest, nawet i 2 dodatkowe tory by się zmieściły. Zrobili najprościej jak się dało, to teraz nie ma co się dziwić, że się zatyka. Zaraz pewnie będzie przekierowanie części kursów do Ratuszowej-ZOO czy coś w ten deseń (już chyba na Marymont by miało większy sens).

Tzw. Wilanów F utknął w papierologii i stąd taka ucieczka do przodu.ashir pisze: ↑12 lis 2024, 14:30To trzeba było wcześniej zacząć przygotowania. Budowa trasy tramwajowej do Wilanowa i tak była opóźniona. Poza tym pragnę przypomnieć, że początkowo ZTM nie miał problemów z publiczną deklaracją, że do czasu wybudowania łącznika na Muranowskiej to wszystkie kursy ówczesnej 15 pojadą na Marymont-Potok.![]()
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
Na pewno od strony Wilanowa zdarza się czekać na 16 dłużej niż rozkładowe 4 minuty, a potem jadą dwie zaraz po sobie. Ja trafiłem, że ta pierwsza jechała na Piaski, a ta druga była skrócona, gdyby było na odwrót, pewnie na Stawkach by się przyblokowały. No, ale to jedna obserwacja, nie wiem, jak tam jest na co dzień.Bywalec pisze: ↑12 lis 2024, 15:12A zatyka się? Bo ja ani razu mając 16 nie trafiłem bym musiał czekać albo ktoś przeze mnie czekałmb112 pisze: ↑12 lis 2024, 14:06Tam trzeba było zrobić osobny tor postojowy, jak przy Metrze Wierzbno, miejsce jest, nawet i 2 dodatkowe tory by się zmieściły. Zrobili najprościej jak się dało, to teraz nie ma co się dziwić, że się zatyka. Zaraz pewnie będzie przekierowanie części kursów do Ratuszowej-ZOO czy coś w ten deseń (już chyba na Marymont by miało większy sens).
Wszystko dobrze jak na Stawkach jest tylko 16.
Sprawa się rypnie jak będzie więcej linii na objazdach w czasie remontów.
Sprawa się rypnie jak będzie więcej linii na objazdach w czasie remontów.
tatra
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Tor nad Arsenałem wyłaczył z gry budżet partycypacyjny. Ale tak, procedura dla toru odstawczego (dodatkowego) jest jak dla budowy nowej trasy, choć stron postępowania może być mniej (co jest paradoksalnie jeszcze gorsze).pawcio pisze: ↑12 lis 2024, 14:20Nie do zrobienia w takim terminie. Procedury byłyby niewiele prostsze niż dla Wilanowa. Gdyby takie rzeczy się dało zrobić sprawnie, to dodatkowy tor powstałby nad stacją metra przy Arsenale, a nie na Stawkach.mb112 pisze: ↑12 lis 2024, 14:06Tam trzeba było zrobić osobny tor postojowy, jak przy Metrze Wierzbno, miejsce jest, nawet i 2 dodatkowe tory by się zmieściły. Zrobili najprościej jak się dało, to teraz nie ma co się dziwić, że się zatyka. Zaraz pewnie będzie przekierowanie części kursów do Ratuszowej-ZOO czy coś w ten deseń (już chyba na Marymont by miało większy sens).
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.