Jeśli z ten sposób bijesz do Yutongów to bardzo słaby argument. W ten sposób to nie powinieneś oglądać MŚ FIFA, ani korzystać z usług Orlenukocur pisze: ↑24 gru 2024, 13:30Taki offtopic dla wszystkich miłośników chińskiej motoryzacji:
Brazylia wstrzymuje inwestycję chińskiego giganta
Autobusy dla Warszawy-plany, przetargi, zamówienia, dyskusje
- ZielonyJamnik
Mkną po koleinach zielone jamniki...
Czyli szykuje się długa story... A nowe autobusy oddalają się przez to w czasie...
Po co spieszyć, przecież do końca życia mamy na to czas.
Gardzę wszystkimi pożytecznymi idiotami i finansowanymi przez Chiny agentami. Wspieranie importu z Chin jest głupie i szkodliwe. Chiny prowadzą podbój świata, a świat udaje że tego nie widzi. Chiny to zło. Aha, MŚ FIFA nie oglądałem, ogólnie piłka kopana mnie nudzi.ZielonyJamnik pisze: ↑24 gru 2024, 14:08Jeśli z ten sposób bijesz do Yutongów to bardzo słaby argument. W ten sposób to nie powinieneś oglądać MŚ FIFA, ani korzystać z usług Orlenu
"Ale ty jesteś mądry, Bonifacy!"
Tak byłoby najlepiej, ale jak rozumiem Irizar może wyrok KIO zaskarżyć...
Po co spieszyć, przecież do końca życia mamy na to czas.
A ktoś wie, o co poszło odwołanie i jaki był wyrok?
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- ZielonyJamnik
Co by nie było, dla mnie ważny jest produkt, a nie skąd pochodzi. Jeżeli przez to nazywasz mnie pożytecznym idiotą to naprawdę masz smutne życie.
- Twmastersky
A skąd ta ogólna pewność, że chodzi o irizara i to ich oferta została unieważniona?
Pogodzę was. Chiny tracą 10 mln osób w wieku produkcyjnym rocznie. Trzeba to tylko przeczekać i nie pozwolić im zbytnio wejść na inne rynki. Oni się teraz ścigają z czasem.ZielonyJamnik pisze: ↑24 gru 2024, 18:04Co by nie było, dla mnie ważny jest produkt, a nie skąd pochodzi. Jeżeli przez to nazywasz mnie pożytecznym idiotą to naprawdę masz smutne życie.
Polecam: http://www.zm.org.pl
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
To w sumie dobrze że obecni przewoznicy zainteresowani są tym przetargiem, a nie np: Pani której nie udało się dojezdzić do końca, a i tak ze wszystkich się śmieje
Jakieś konkrety w temacie odwołań
To że ktoś nie złożył odwołania, nie oznacza że nie wystartuje w przetargu.
https://ztmwaw.ezamawiajacy.pl/pn/ztmwa ... 29/details
- ZielonyJamnik
Coś poczytałem o Mobilisie, to głównie biadolą o wysokości kar i że wszyscy muszą być zatrudnieni na UOP. Po przeczytaniu tego już mi ręce opadły i dalej nie chciało czytać
Poruszają też temat okresu od podpisania umowy do startu przetargów, czyli tak jak ktoś już wspominał że producenci nie są w stanie w tym czasie wyprodukować 54 autobusów dla konkretnego przewożnika.
No i ogólnie lament, ale mimo to wszyscy raczej zainteresowani, ciekawe czy Arriva w momencie wygrania któregoś kawałka tortu, oprócz autobusów znajdzie też zajezdnie
No i ogólnie lament, ale mimo to wszyscy raczej zainteresowani, ciekawe czy Arriva w momencie wygrania któregoś kawałka tortu, oprócz autobusów znajdzie też zajezdnie
Widać, że odwołania niedopracowane. Wygląda na to że ZTM celowo ogłosił przetarg w okresie świątecznym i mocno urlopowym, co dało zainteresowanym zaledwie 4 dni robocze na przygotowanie odwołań.
W zasadzie każdy przewoźnik (może oprócz Mobilisu) będzie musiał szukać nowej zajezdni.