Pętle autobusowe i tramwajowe
Moderator: Wiliam
- vernalisadonis
W Krakowie otwiera się wszystkie drzwi kartą do punków socjalnych. Karta zawsze jest w teczce z dokumentami
We Wrocławiu jedna wkładka, jeden klucz.
We Wrocławiu jedna wkładka, jeden klucz.
Warszawa, 08.07.2014r., 8505/4A/519
Wrocław, 04.02.2016r., 4630/010A/146
Bydgoszcz, 05.01.2022 M202/3/55
Kraków, 19.10.2024 mc339/4A/178
Komunikacja miejska oraz kolej
Wrocław, 04.02.2016r., 4630/010A/146
Bydgoszcz, 05.01.2022 M202/3/55
Kraków, 19.10.2024 mc339/4A/178
Komunikacja miejska oraz kolej
-
- Kontakt:
Jest też inne rozwiązanie i do karty drogowej można dołączyć "zanonimizowaną" kartę na której jest wgrany tylko dostęp na ekspedycje autobusową. Tak samo jak to się właśnie odbywa w MZA, które korzysta z ekspedycji tramwajowych. Podobne rozwiązanie już mamy gdzie na jednej z linii dostajemy świstek zalaminowanej kartki wielkości karty dostępowej którą trzeba okazać pracownikowi w jednym z wynajętych lokali gdzie możemy korzystać z toalety.person pisze: ↑21 sty 2025, 10:33Przecież nic nie musisz przekazywać - to TW mogłyby dostać klucz (ciąg znaków) do zakodowania na swoich kartach, dzięki którym możliwe byłoby otwarcie drzwi. TW mogłyby, bo patologią jest istnienie firmowych ekspedycji. ZTM/miasto od tylu lat niczego w tym temacie nie zrobiło. Niczego.

Pawcio dostanie zawału, gdy to przeczyta...
Przy TW to faktycznie nie słyszałem żeby ZTM cokolwiek robił, ale czy przejęcie przez ZTM ekspedycji MZA do przeprowadzenia remontów i montaż elektrozamków z czytnikami kart nie rozwiązał problemu dostępności dla prywatnych operatorów? Plac Hallera, Witolin, FSO?
O mnie się nie martw. Ja jem popcorn i piję colę, oglądając wielopoziomowe absurdy tego systemu.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Dość często jest mocno pochrzaniona struktura własności takich obiektów jeszcze od czasów podziału MZK oraz tworzenia się samorządów gminnych.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
Lista numerów kart do wgrania do systemu dostępu to raczej nie są żadne dane osobowe bo podmiot, który je otrzymuje nie musi dostać poza tym absolutnie żadnych danych.
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
Otóż to. U mnie w robocie kontrola dostępu jest wewnętrzna ale garaż na przykład jest osobno, więc obsługa budynku dostaje tylko numery kart z zezwoleniem. Mało tego, korzystamy jeszcze z parkingu w innym biurowcu i tam też żadne dane poza numerami kart nie trafiają.
- Bastian
- Sułtan Maroka
No właśnie! Tym bardziej się trzeba obawiać zawału!
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Niebezpieczne jest takie przedłużenie, jeszcze się komuś spodoba 

Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Dla jednej linii?mb112 pisze: ↑13 lut 2025, 12:52https://www.wtp.waw.pl/newsy/2025/02/13 ... linii-127/
Zrobią w końcu ekspedycję ?
tatra
- ZielonyJamnik
Pewnie miał na myśli mb112 punkt socjalny
Mkną po koleinach zielone jamniki...