Podobają mi się postoje. Prawie pół godziny.AdamKlocusky pisze: ↑07 lut 2025, 16:27Wspomnieć warto, że 521 postój odbywa na przystanku EMILII PLATER 05 (TCH); przystanki DW.CENTRALNY 11 i 12 natomiast służą w charakterze kolejno WS i WYS.
Objazdy i inne okresowe zmiany tras autobusów - 2025
Moderator: Wiliam
Pewnie rozkład brygad został ze szczęśliwic. Ogólnie jakie znaczenie ma, gdzie on krancuje, jak nikt tym nie będzie jeździć. Niech stoi na PT w centrum, i tak nikt na centralnym w to nie wsiądzie, bo nawet spod Mariotu czy z Zawiszy nie można podjechać do 507 czy 111 z Waszyngtona.Georg pisze:Podobają mi się postoje. Prawie pół godziny.AdamKlocusky pisze: ↑07 lut 2025, 16:27Wspomnieć warto, że 521 postój odbywa na przystanku EMILII PLATER 05 (TCH); przystanki DW.CENTRALNY 11 i 12 natomiast służą w charakterze kolejno WS i WYS.
ŁK
Nie został. Tam też były porządne postoje. Ponad 20 minut. Stawiałbym na koordynację z kursami z Wiatracznej.Łukasz pisze: ↑07 lut 2025, 17:33Pewnie rozkład brygad został ze szczęśliwic. Ogólnie jakie znaczenie ma, gdzie on krancuje, jak nikt tym nie będzie jeździć. Niech stoi na PT w centrum, i tak nikt na centralnym w to nie wsiądzie, bo nawet spod Mariotu czy z Zawiszy nie można podjechać do 507 czy 111 z Waszyngtona.Georg pisze: Podobają mi się postoje. Prawie pół godziny.
- AdamKlocusky
- Kontakt:
Mi to wygląda na powolne wygaszanie popytu 521, by wreszcie usunąć kursy wydłużone tej linii i pozostawić na trasie na Wiatraczną.Łukasz pisze: ↑07 lut 2025, 17:33(...) Ogólnie jakie znaczenie ma, gdzie on krancuje, jak nikt tym nie będzie jeździć. Niech stoi na PT w centrum, i tak nikt na centralnym w to nie wsiądzie, bo nawet spod Mariotu czy z Zawiszy nie można podjechać do 507 czy 111 z Waszyngtona.Georg pisze: Podobają mi się postoje. Prawie pół godziny.
Oby, bo jak będzie tramwaj, to skrętu w Białobrzeską już nie wrócą. A do wtedy może już zapomną, że było 521. Choć krzykaczy do z Falenicy do centrum też miało kilku.AdamKlocusky pisze:Mi to wygląda na powolne wygaszanie popytu 521, by wreszcie usunąć kursy wydłużone tej linii i pozostawić na trasie na Wiatraczną.
Btw, czy sama czternastka z tramwajów na BW1920 to nie będzie za mało?
ŁK
A ile czasu ma potrwać obecny układ autobusów w okolicy Bitwy?
Krzyczący pasażerowie są wyjątkowo pamiętliwi.
Krzyczący pasażerowie są wyjątkowo pamiętliwi.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Do czasu przebicia wzdłuż Rakowieckiej oraz Rostafińskich - raczej nie. Potem powinna tu trafić także 11.
A jeszcze potem - obydwie na Wolę

Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
-
- Kontakt:
Odzysk autobusów po zbudowaniu nowej trasy - 0?
Na 167 to już chyba przyjdzie pora wtedy.Autobus Czerwon pisze:Odzysk autobusów po zbudowaniu nowej trasy - 0?
ŁK
- ZielonyJamnik
Ponoć do końca roku
Mkną po koleinach zielone jamniki... 

Niedobrze. Za krótko. Niedawno gdzieś znalazłem petycję mieszkańców Chomiczówki o przywrócenie 520, "bo 180 na Wilanów się spóźnia, więc musi być druga linia do Centrum". 520 na trasie z Chomiczówki na Marysin na pewno byłoby punktualne.
A 520 na Chomiczówce to chyba ze 20 lat już nie ma.
- fik
- Naczelne Chamidło
Petycje niech sobie piszą, to ich obywatelskie święte prawo. Ważne, żeby nikt przypadkiem nie pomyślał, że warto ją rozpatrzyć pozytywnie. Nie oczekujmy od pasażerów, że nie będą oczekiwać głupich rzeczy, oczekujmy że mądrzy ludzie, których opłacamy ze swoich podatków (znaczy wy opłacacie
), będą potrafili głupie rzeczy odłożyć tam, gdzie ich miejsce.

the only thing that closes quicker than our caskets be the factories
To mają - 171. Nawet autor petycji nie wie, co w okolicy jeździ. Nikt się taką petycją nie przejmie.Georg pisze: ↑07 lut 2025, 20:04Niedobrze. Za krótko. Niedawno gdzieś znalazłem petycję mieszkańców Chomiczówki o przywrócenie 520, "bo 180 na Wilanów się spóźnia, więc musi być druga linia do Centrum". 520 na trasie z Chomiczówki na Marysin na pewno byłoby punktualne.
A 520 na Chomiczówce to chyba ze 20 lat już nie ma.