Objazdy i inne okresowe zmiany tras autobusów - 2025
Moderator: Wiliam
Nie wiem gdzie ale jakiś przystanek Przemyska ma powstać.
Czyli de facto Bialobrzeska po drugiej stronie będzie się nazywać Przemyska. No 50 metrów dalejGeorg pisze:Nie wiem gdzie ale jakiś przystanek Przemyska ma powstać.
ŁK
- AdamKlocusky
- Kontakt:
Tak, dla m.in. tejże linii uruchomione zostaną trzy ZP:
- 4365 KSIĘCIA TROJDENA (dwukierunkowy) - w ul. Księcia Trojdena na zachód od skrzyżowania z ul. Sanocką
- 4366 PAWIŃSKIEGO (jednokierunkowy) - w ul. Pawińskiego przed skrzyżowaniem z ul. Księcia Trojdena w kierunku północnym
- 4401 PRZEMYSKA (dwukierunkowy) - w ul. Białobrzeskiej przed skrzyżowaniem z ul. Dunajecką
postanowiłem zrobić mapkę do tych objazdów od 2.06 (dla tramwajów od 3.09)
https://kmwawa.github.io/kmwaw/
najświeższe zmiany obsługowe, hasło do zapowiedzi gps znajdziesz na discordzie - https://discord.gg/JxEhh3uRxm
najświeższe zmiany obsługowe, hasło do zapowiedzi gps znajdziesz na discordzie - https://discord.gg/JxEhh3uRxm
Właśnie to samo mi przyszło do głowy, Przemyska jest po drugiej stronie BW1920 przecież.
A swoją drogą to ciekawe jakie opóźnienia będzie 136 łapać... I jeszcze na elektryki teraz. Przecież zanim się przebije w szczycie przez te uliczki to się zdąży rozładować.
- fik
- Naczelne Chamidło
Na moje to 136 spokojnie mogłoby pojechać przez Pomnik Lotnika, choć pewnie też nie będzie to zupełnie bezproblemowe. 172 za to przez Szczęśliwice zamiast zygzaka przez Białobrzeską, potrzebnego w sumie nie wiadomo komu i do czego.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Przyjrzałem się organizacji autobusów zastępczych przy rondzie Al.Krakowska/Hynka:
- Zawrotka przy Tapicerskiej nie została wybudowana. Ale pas do zawracania oznakowany na jezdni
- Autobusy zawracają przy KOR
- Ale widziałem Z-9 skrócone, które stało w Al.Krakowskiej na skrajnym lewym pasie do zawrócenia i nagle olśnienie i kierowca zaczął się przebijać na prawy pas by dojechać do przystanku Hynka 02.
- Zawrotka przy Tapicerskiej nie została wybudowana. Ale pas do zawracania oznakowany na jezdni
- Autobusy zawracają przy KOR
- Ale widziałem Z-9 skrócone, które stało w Al.Krakowskiej na skrajnym lewym pasie do zawrócenia i nagle olśnienie i kierowca zaczął się przebijać na prawy pas by dojechać do przystanku Hynka 02.
- ZielonyJamnik
Zawrotka przy KOR? Powodzenia po południu, szybciej by dojechał na Pralkę
Mkną po koleinach zielone jamniki... 
-
michael112
No to dla niedowiarków: w ten weekend ma się tak zatrzymywać Z16, linia z pewnością na przeguby i niewątpliwie o wiele częściej niż raz na pół godziny.
Tu z kolei też jest jedynie weekend i sytuacja mocno zastępcza
ŁK
-
Matt Cubis
A co stoi na przeszkodzie, żeby na stałe się tak dało? Przecież tam jest całkiem sporo miejsca na zmianę pasa ruchu.
Jak pierwszy raz miałem 131 to się tam grzecznie zatrzymałem bo nie przyszło mi nawet do głowy że tam nie staję ze względu na skręt w Goworka. Jest wiele gorszych miejsc pod tym względem gdzie trzeba się zatrzymać i pokonać trzy pasy do skrętu.
6, 20, 23, 26, 160, 509, N03