Przecież oni tego nawet nie zauważą. W majówkę Wilanów jest w domach rodzinnych na swoich wsiach.Stary Pingwin pisze:Przypominam casus 25, które miało zniknąć po oddaniu M2. Krzyki były pod niebiosa, a raczej pod sklepienie ratusza.
Tramwaj do Wilanowa - układ po otwarciu
Moderator: Wiliam
ŁK
-
Stary Pingwin
Bardziej chodzi o aktywność ludzi, kiedy mają "lepiej" w/g ich mniemania, nawet przez 4 dni, a potem "zabiorom". 25 było przykładem sprawczości mieszkańców.
Napisałem 4 dni, bo 17 ma wrócić na kraniec Metro Pole Mokotowskie.
miłośnik 13N
Nawet przez 9 dni, ale z tego 3 jako tako robocze - na pewno nie zauważąStary Pingwin pisze:Bardziej chodzi o aktywność ludzi, kiedy mają "lepiej" w/g ich mniemania, nawet przez 4 dni, a potem "zabiorom". 25 było przykładem sprawczości mieszkańców.
Btw ba razie na Batorego z 2 pasów jeden jest parkingiem, a głównie ludzie zamiast do 17 - idą do 167 z drugiej strony Batorego.
2 kretynki też nie zauważyły, że są światła przy przejściu dla pieszych z Pola przez Batorego.
Ludzie są głupi. Aż tak głupi.
ŁK
Przypominam, że w ZTMie nie ma już dyrektora przewozowego mieszkającego na Targówku.Stary Pingwin pisze: ↑25 kwie 2025, 22:21Przypominam casus 25, które miało zniknąć po oddaniu M2. Krzyki były pod niebiosa, a raczej pod sklepienie ratusza.
https://warszawa.wyborcza.pl/warszawa/7 ... zenia.html
Czyli, że co? Kilka miesięcy temu zamieniono kursy skrócone 33 Kielecka-Piaski na 17 Kielecka-Metro Marymont bo na Piaskach nie ma miejsca a 16 musi mieć dłuższe postoje po to by teraz dokładać tam trzecią linię 19, która miała jeździć na Nowe Bemowo (w etapie przed jak i po zakończonych konsultacjach). O co w tym wszystkim chodzi? A może po prostu rzecznik się pomylił w wypowiedzi dla mediów i wcale nie miał na myśli pętli Piaski?
Czyli, że co? Kilka miesięcy temu zamieniono kursy skrócone 33 Kielecka-Piaski na 17 Kielecka-Metro Marymont bo na Piaskach nie ma miejsca a 16 musi mieć dłuższe postoje po to by teraz dokładać tam trzecią linię 19, która miała jeździć na Nowe Bemowo (w etapie przed jak i po zakończonych konsultacjach). O co w tym wszystkim chodzi? A może po prostu rzecznik się pomylił w wypowiedzi dla mediów i wcale nie miał na myśli pętli Piaski?

Na razie i tak przez wiele miesięcy 16 będzie jeździć do Centrum. Może w docelowym układzie z Rakowiecką plan na NB jest inny? Albo będzie jak z 11, w szczycie na NB. Jak się da na NB, to zabrać się nie da bez krzyków, jak 35.Bywalec pisze:https://warszawa.wyborcza.pl/warszawa/7 ... zenia.html
ŁK
19 nie będzie jeździć na Piaski. (Ale na Nowe Bemowo też nie).
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Metro Marymont czy Młociny?
Mam dziwne wrażenie, że pojedzie Stawkami, Andersa i dalej po śladzie 6 na Młociny w zastępstwie za zawieszoną szóstkę. Wszak skoro ostatnio na Potok musiało jeździć 26 bo kreska na mapie tak teraz trzeba odhaczyć Teatr Komedia 
No chyba, że @pawcio ma na myśli stały układ tras to moja myśl wtedy odpada.

26 jeździło na Potok, bo dokądś z Feminy pojechać musiało i to tak, żeby nie zabić Nowowiejskiej. A jednocześnie brakowało duo na uruchomienie 15.
Zawieszenie 6 to z powodu remontu na Słomińskiego?Bywalec pisze:Mam dziwne wrażenie, że pojedzie Stawkami, Andersa i dalej po śladzie 6 na Młociny w zastępstwie za zawieszoną szóstkę. Wszak skoro ostatnio na Potok musiało jeździć 26 bo kreska na mapie tak teraz trzeba odhaczyć Teatr Komedia
Nakierowałeś mnie na myśl, że może 19 pojedzie na Górczewską w zastępstwie za 28?
Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka
Przecież jest zapowiedziane 78 jako 1+28.
Zapowiedziane jest 78 jako zastępstwo za 1+28.
Zapowiedziane są częstsze kursy 3 na Pradze jako zastępstwo za 1 i 6 (chociaż tu coś jeszcze chyba będzie ze względu na Namysłowską?)
68 pokrywa się od Ronda Starzyńskiego do Kijowskiej z 28.
O zastępstwie za 6 na Bielanach nic nie ma w komunikacie. Gdyby to było np. 27 czy 71 to wydaje mi się, że nikt nie robiłby z tego tajemnicy, stąd pomyślałem o 19 w kontekście zastępstwa bo sama w sobie ta linia jest owiana tajemnicą poliszynela.
Zapowiedziane są częstsze kursy 3 na Pradze jako zastępstwo za 1 i 6 (chociaż tu coś jeszcze chyba będzie ze względu na Namysłowską?)
68 pokrywa się od Ronda Starzyńskiego do Kijowskiej z 28.
O zastępstwie za 6 na Bielanach nic nie ma w komunikacie. Gdyby to było np. 27 czy 71 to wydaje mi się, że nikt nie robiłby z tego tajemnicy, stąd pomyślałem o 19 w kontekście zastępstwa bo sama w sobie ta linia jest owiana tajemnicą poliszynela.

Do Huty wraca 27 (Marymoncka zamiast 6).