163 zdecydowanie powinno zostać na Goraszewskiej. Jeśli coś musi jeździć Nałęczowską, niech będzie to 108R-9 Chełmska pisze: ↑20 cze 2025, 10:17Wymiany na ZP Goraszewska często sięgają kilkudziesięciu % pasażerów. Trochę słabo, to jednak lokalne centrum Sadyby.adamrozbicki pisze: ↑20 cze 2025, 9:37
Oczywiste, że 163 wróci w obu kierunkach na Nałęczowską bo to ma sens zamiast kręcenia po zapchanej Powsińskiej.
Tramwaj do Wilanowa - układ po otwarciu
Moderator: Wiliam
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Bingo!
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Albo ZTM-owi koło nosa lata, gdzie na północ od ronda Babka pojedzie 19
Praga i Warszawa były w latach 1939-45 pod okupacją niemiecką, a w l. 1945-89 w radzieckiej (rosyjskiej) strefie wpływów. W stolicy Czech oficjalnie wiadomo już nieraz przed budową nowej trasy tramwajowej, jaka linia lub jakie linie pojadą przyszłym odcinkiem. W stolicy Polski kilka tygodni przed otwarciem nie wiadomo, gdzie pojedzie linia specjalnie dedykowana nowemu odcinkowi trasy tramwajowej, bo informacja oficjalnie podana w konsultacjach społecznych zdezaktualizowała się, a jedynymi miejscami informacji są portal internetowy gazety ze spadającą sprzedażą rok do roku i miłośnicze forum, czyli nieoficjalne źródła. Oficjalne źródła milczą.
Cywilizacyjna przepaść. Co poszło nie tak?
Obawiam się że źródeł trzeba szukać przed 1939, a nawet przed 1914.

Zdecydowanie przed 1914. A być może w okolicach 1618.
Być może nawet w okolicach 1038 
NB jest zawalone tramwajami. Starczy. A czymś trzeba wyłączenie Obozowej pokryć.
Ci co potrzebują to wiedzą. Nikt nie ma ochoty się tłuc z kwikami medialnymi i odpisywać na pierdyliardy skarg, wniosków racjonalizatorskich etc. Dziwi to ciebie? Bo mnie od lat już nie.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Czyli teraz przyznałeś że trasę linii robi garstka osób i zatwierdza a pasażerów się znajdzie.MisiekK pisze: ↑23 cze 2025, 0:47NB jest zawalone tramwajami. Starczy. A czymś trzeba wyłączenie Obozowej pokryć.
Ci co potrzebują to wiedzą. Nikt nie ma ochoty się tłuc z kwikami medialnymi i odpisywać na pierdyliardy skarg, wniosków racjonalizatorskich etc. Dziwi to ciebie? Bo mnie od lat już nie.
11 powinna iść na Koło by dać spokój linii 24 i ekspedytorom zaś 19 na miejsce 35 na NB.
Karierowicze mają się dobrze w firmie która sama promuje kierowników nieudaczników i pozwala im zatrudniać nieudaczników życiowych..... przez to jest jak jest.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Też mi się wydaje, że to sztuka dla sztuki.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Sztuka na dodatek szkodliwa, bo obcina ilość kursów między NB i Radiową. Zaś pomysł poprawy pracy ekspedytorów (postulat słuszny) kosztem pasażerów (a tu już postulat zamienia się w kuriozum) trąci jakąś prywatą.
Żeby nie było: jeśli nie będzie w ogóle ruchu na Młynarskiej i Obozowej, to - jak rozumiem - tramwaj do Koła jest raczej dla ZP Radiowa/Orlich Gniazd. I to jest ok.
Dyskutuję wyłącznie z tezą, jakoby kierowanie czegoś do Koła od strony NB miało być jakąkolwiek rekompensatą dla Obozowej...
Dyskutuję wyłącznie z tezą, jakoby kierowanie czegoś do Koła od strony NB miało być jakąkolwiek rekompensatą dla Obozowej...
Między Nowym Bemowem a Radiową spadają naturalnie 23 i 24, a 19 jest próbą załatania braku kreski na mapie na Orlich Gniazd (choć były już takie wyłączenia, że nic tam nie jeździło poza dojazdami/zjazdami 70). Natomiast szkodliwe byłoby wyciąganie na Koło czegoś z Bemowa od południa (np. 11), bo to by osłabiało połączenie z Bemowa do metra.