Trasa tramwajowa Dw. Zachodni - Wilanów
Moderator: Wiliam
Na Mokotowie po tym tramwaju to przez kolejne 20 lat będą się bali cokolwiek ruszyć.
Pomijając już limit na 3 sloty na Wilanowie, to do Stegien ile realnie można dołożyć? Jeden z góry, bo skrzyżowanie z Puławską - i jeden donikąd awaryjnie na Sielce, czy jest szansa na te Stegny zrobić coś więcej?
Pomijając już limit na 3 sloty na Wilanowie, to do Stegien ile realnie można dołożyć? Jeden z góry, bo skrzyżowanie z Puławską - i jeden donikąd awaryjnie na Sielce, czy jest szansa na te Stegny zrobić coś więcej?
ŁK
- fik
- Naczelne Chamidło
Nie no, rzecz w tym że w ogóle są jakieś odrębne mapy, to jest przecież skrajny absurd.Bastian pisze: ↑21 cze 2025, 21:45Natomiast rzecz w tym, że o ile Tramwaje mają na swoich mapach bez mała wszystkie rozsądne pomysły na rozbudowę sieci (więc i tekę na dobre parędziesiąt lat), o tyle Metro po wymyśleniu M3 sprawiało przez kilkanaście lat wrażenie, jakby w ogóle nie zajmowało się już jakimkolwiek planowaniem. A jeśli cokolwiek w tym czasie wymyśliło, to się chyba z nikim nie podzieliło.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
- Bastian
- Sułtan Maroka
Ostatecznie się to zgrywa razem do mapy z SUiKZP, a teraz z kolei do Strategii Rozwoju. Przy czym przypominam, jak bardzo aktualne pod względem planowanego rozwoju metra jest odchodzące Studium...
Tramwaj na Stegnach w zasadzie zastępuje 501, jedna linia wystarczy. Zapas jest na dłuższe sytuacje awaryjne.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Zawsze można próbować wykreować pozytywny wizerunek (PR), żeby powiększyć grono zwolenników danego rozwiązania. Tylko to wymaga większego wysiłku i niekiedy długiego czasu, żeby były tego pełne efekty. A liczy się czas, możliwie jak najkrótszy, więc bierze się rozwiązania najprostsze. A jeśli wymagają mniejszego zaangażowania, to tym lepiej
- Bastian
- Sułtan Maroka
No ktoś tę analitykę musi jednak robić. A Urząd Miejski ma być tani.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
- fik
- Naczelne Chamidło
I taniej jest jak robi się kilka analityk zamiast jednej?
PS. Ja wiem, że w wielu miejscach mówi się o tym, że Warszawa to wieś, ale chyba nie zmieniono jej statusu na gminę miejsko-wiejską?
PS. Ja wiem, że w wielu miejscach mówi się o tym, że Warszawa to wieś, ale chyba nie zmieniono jej statusu na gminę miejsko-wiejską?
No wiesz... Od 27.10.2002 Warszawa jest gminą na prawach powiatu. Od tamtej pory nikt tzw. ustawy warszawskiej nie zmienił (chociaż obiecywali).
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
w powiatach płacą jeszcze gorzej.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- fik
- Naczelne Chamidło
Nie no, sprawdziłem, jest dobrze:
Stolica Rzeczypospolitej Polskiej miasto stołeczne Warszawa jest gminą mającą status miasta na prawach powiatu.
Plus minus 10 minut- Jeżeli dzisiaj jest 28 czerwca to znaczy, że właśnie ruszył tramwaj z pętli na Stegnach - przekazał prezydent Warszawy Rafał Trzaskowski.
Jak dodał, podróż tramwajem z pętli do centrum zajmuje 20 minut.
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
Zależy jak to centrum rozumie...
Bo nominalnie to patelnia, ale napływowy kolega mieszkający w okolicach Dworca Południowego, też się chełpił że mieszka "w centrum"...
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Jak to bylo w tym żarcie? Gdzie mieszkasz? W Warszawie. A gdzie konkretnie? W Legionowie
xd
xd
Serio coś nie tak z tym tramwajem. 17 ze Świdrów do DC, 11,5 kilometra, jedzie pół godziny jak 19, 7,77 kilometra.
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.