Autobusy dla Warszawy-plany, przetargi, zamówienia, dyskusje
3.9 bańki za sztukę, mają rozmach. No diesle to na pewno nie będą, chyba że z indywidualną klimatyzacją dla każdego pasażera 
-
michael112
Ale to ZTM? Kupuje autobusy ani przez MZA ani przez ajenta?
Tak. ZTM już raz kupił autobusy dla MZA, 12 Adolfów.
Reprezentacja: 213, 115, 142, 154, 521, 523, 509, S1, KM7, M1, M2
- ZielonyJamnik
No właśnie mało. Adolfy lekko ponad 4mln, a 50x 18m MZA po 4,7mln.
Albo będzie dokładane, albo otworzą się na innych albo kolejne ze śmiesznym zasięgiem
Mkną po koleinach zielone jamniki... 
Wg mnie to będą kolejne adolfy, ale tu trzeba czekać. Żeby przyjąć kolejne diesle na R6 to dopiero pod koniec 2026, jak znikną Otokary.
- ZielonyJamnik
A teraz nie ma miejsca na kolejne wozy?
Ciężko, może by wcisnął ze 20 przegubów, ale pamiętajmy, że po terenie poruszają się jeszcze auta pracowników, tiry Lidla i śmieciarki (tankowanie gazu).
Plus moce przerobowe. Więcej gruzu z Woronicza to więcej napraw a podobno już teraz część wozów jeździ na Ostrą na naprawy.
Zamiast zapłacić jak należy zapleczu, kierowcom, to budujemy kładki kible i uj wie jakie jajca jeszcze
Plus moce przerobowe. Więcej gruzu z Woronicza to więcej napraw a podobno już teraz część wozów jeździ na Ostrą na naprawy.
Zamiast zapłacić jak należy zapleczu, kierowcom, to budujemy kładki kible i uj wie jakie jajca jeszcze
Cała władza Relobusa przenosi się na Estrady (to potwierdzone), chociazby kierownik Płochocińskiej już jest. Ptaszki u nas na przegubach cwierkaja że po wakacjach i Otokary mają przywędrować. Zwłaszcza że kilka dni temu jeden z patronów pokazywał grupce kilkuosobowej z Płochocińskiej przeguby
Może czekają na przetasowania w obsłudze od września i ztm jednak pójdzie na rękę rolobusowi z obsługą knypkami?
Kierownik mówisz że sz p. Kielak?
Kierownik mówisz że sz p. Kielak?
Napisz mi to jaśniej bo ja przygłupi jestem i nierozumie.
A widzisz, ja napisałem "kasować" a telefon stwierdził, że wie lepiej co chciałem napisać.
Nie, Mr. Guz
Na Estrady mają dostawić kontenery żeby całą władze pomieścić. Otokary ponoć mogą wjechać w miejsce 12m które pojechały do Wrocławia czy Tczewa. Ale ile w tym prawdy czas pokaże
- ZielonyJamnik
Chwila jakie tiry Lidla, jakie śmieciarki. Przecież to miało zniknąć z końcem zimy. Co tam w ogóle się dzieje?
Przecież napisałem że przyjeżdżają się tankować na terenie zajezdni. Plus nieuregulowana jest kwestia tankowania ropniaków, przy kolejnych który miały by przyjąć to już chyba by był czas najwyższy uruchomić tankowanie poprzez wewnętrzne instrybutory. Sam jak zjeżdżam nie raz mam problem żeby zatankować i czekam jak głupi