Racławickaperson pisze:BTW. Rakowiecka miała zostać przywrócona "do końca tygodnia". Ubiegłego tygodnia. Co tam się stało?
Ja tam przy braku 17 sobie mocno cenię 174 Wierzbno - Centralny
Moderator: JacekM
Racławickaperson pisze:BTW. Rakowiecka miała zostać przywrócona "do końca tygodnia". Ubiegłego tygodnia. Co tam się stało?
Patrzę na ten wyświetlacz, moim zdaniem - dość jednak spory - i za cholerę nie wiem, czego to ma być reklama. Osobiście jednak patrzy mi to bardziej na nazwę stacji i rozkład jazdy, i sporo więcej linijek niż dwie.Paweł D. pisze: ↑11 lip 2025, 13:17Gdyby właśnie porównać to z pociągami, szczególnie składami ER160, to tam nazwa stacji i rozkład jazdy wyświetlają się małą czcionką na rzadko rozmieszczonych dwulinijkowych wyświetlaczach, zaś na dużych monitorach są tylko reklamy.
W metrze jest całkiem nieźle, choć może to irytować pasażera.
Też bym nie powiedział, że tych podsufitowych jest jakoś mało, skoro z mojego miejsca widzę obecnie (na czytelną odległość) dwie sztuki. Ich problem jest za to to, co pokazują, bo przewijanie całej listy postojów z dokładnymi godzinami przyjazdu i odjazdu trwa po prostu zdecydowanie za długo, zwłaszcza jeśli relacja zawiera kilkadziesiąt postojów handlowych.Paweł D. pisze: ↑27 lip 2025, 18:55Powyższy wyświetlacz jest tylko reklamą przejazdów bezbiletowych na podstawie biletów czasowych i jednorazowych ZTM, gdyż 2. strefa ZTM kończy się w Legionowie-Przyst. tylko dla biletów długookresowych. Ale tej informacji już nie zamieszczono.
A wracając do meritum. Pisząc "wyświetlacz dwulinijkowy" miałem na myśli ten wyświetlacz, których za dużo nie ma i czcionkę ma dość małą. Oczywiście, ze te boczne są, reklam nie wyświetlają, ale żeby zobaczyć ich treść trzeba podejść i spojrzeć prawie przodem.
Na Wilanowskiej nie można zawracać?Mateusz950 pisze:Zginęła kobieta, która skoczyła pod pociąg na stacji Wierzbno.