Trasa i Most Krasińskiego

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 25 lis 2006, 10:54

Piotrek pisze:
Krasińskiego aż do Prymasa Tysiąclecia (w rejonie Cm. Powązkowskiego/Lasku na Kole)
Ten łącznik jak już wcześniej pisaliśmy to jeszcze melodia dalekiej przyszłości...
Aczkolwiek po zbudowaniu przeprawy na przedłużeniu Krasińskiego będzie bardzo przydatny :smile: W momencie budowy mostu należy zadbać o powstanie także tej ulicy.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
Piotrek

Post autor: Piotrek » 25 lis 2006, 11:00

R-11 Kleszczowa pisze:Aczkolwiek po zbudowaniu przeprawy na przedłużeniu Krasińskiego będzie bardzo przydatny :smile: W momencie budowy mostu należy zadbać o powstanie także tej ulicy.
Wiesz, wszystko jest przydatne. Tyle, że jeśli wierzyć im co mówią, to most ten ma powstać za 3 lata, więc nie sądze, aby w tym czasie udało się im dobudować tamtą ulicę. Ciekawe jak z wykupieniem ziemi będzie...
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.

Awatar użytkownika
Wolfchen
(Busmann)

Post autor: Wolfchen » 25 lis 2006, 11:04

Piotrek pisze:Ciekawe jak z wykupieniem ziemi będzie...
Jak zwykle, czyli źle. Mnie natomiast zastanawia realny termin oddania Mostu Krasińskiego do użytku. Zazwyczaj opóźnienia są 3 - 4 letnie, więc koło 2013 może będzie. Jest jeszcze jeden problem: przejście trasy MK nad terenami przemysłowymi na wiaduktach, czyli automatyczne zwiększenie kosztów...
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43

Awatar użytkownika
Piotrek

Post autor: Piotrek » 25 lis 2006, 11:06

Busmann pisze:Jak zwykle, czyli źle. Mnie natomiast zastanawia realny termin oddania Mostu Krasińskiego do użytku. Zazwyczaj opóźnienia są 3 - 4 letnie, więc koło 2013 może będzie.
Może. Też tak uważam, choć staram się cały czas wierzyć w to co mówią #-o
Busmann pisze:Jest jeszcze jeden problem: przejście trasy MK nad terenami przemysłowymi na wiaduktach, czyli automatyczne zwiększenie kosztów...
W ogóle np.zastanawiam się co ze Spójnią? W sumie na trasie mostu są boiska, korty, hale... Pod wiaduktami czy jak?
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.

Awatar użytkownika
Wolfchen
(Busmann)

Post autor: Wolfchen » 25 lis 2006, 11:12

Piotrek pisze:W ogóle np.zastanawiam się co ze Spójnią? W sumie na trasie mostu są boiska, korty, hale... Pod wiaduktami czy jak?
Patrząc na obecny wygląd tamtych terenów, a zwłaszcza, że jest to już prawie przyczółek mostu, to raczej boiska znikną, ewentualnie zrobią je dalej... Skoro ma jeździć tramwaj, to nie może być stromego podjazdu na most więc tunel odpada. Zresztą i tak będą musieli przebudować skrzyżowanie z Wybrzeżem Gdyńskim, wię cprzy okazji coś będą musieli zrobić. Tylko co i jak? :-k
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43

Awatar użytkownika
Piotrek

Post autor: Piotrek » 25 lis 2006, 11:53

Busmann pisze:
Piotrek pisze:W ogóle np.zastanawiam się co ze Spójnią? W sumie na trasie mostu są boiska, korty, hale... Pod wiaduktami czy jak?
Patrząc na obecny wygląd tamtych terenów, a zwłaszcza, że jest to już prawie przyczółek mostu, to raczej boiska znikną, ewentualnie zrobią je dalej... Skoro ma jeździć tramwaj, to nie może być stromego podjazdu na most więc tunel odpada. Zresztą i tak będą musieli przebudować skrzyżowanie z Wybrzeżem Gdyńskim, wię cprzy okazji coś będą musieli zrobić. Tylko co i jak? :-k
Tunel to na pewno odpada. Główne boisko na Spójni chyba będzie nienaruszone, bo ono jest lekko z prawej. Na drodze będą korty tenisowe, no ale w sumie to nieproblem, je się przeniesie. Bodajże jest jeszcze stajnia, więc coś z nią też trzeba będzie zrobić, i barak klubowy z tego co pamiętam. Więc jakieś zmiany na pewno będą. Nie mniej już na wysokości krzyżówki z Wisłostradą, powinnien być wiadukt. I wtedy sie zrobi dość spory węzeł... Tylko nie wiem jak z miejscem...
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 25 lis 2006, 12:07

Piotrek pisze:już na wysokości krzyżówki z Wisłostradą, powinnien być wiadukt.
Po co? Przecież to Wisłostrada idzie wiaduktem. A wjazd na most można zrobić na poziomie 0, jak w przypadku Świętokrzyskiego.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
Piotrek

Post autor: Piotrek » 25 lis 2006, 12:09

Bastian pisze:A wjazd na most można zrobić na poziomie 0, jak w przypadku Świętokrzyskiego.
No i tak po chamsku przetniesz tę Spójnię? Nie wiem czy tak się da na poziomie 0. Zresztą tam są bagniste, podmogłe tereny więc nie wiem czy to jest dobry pomysł.

IMHO wiadukt Wisłostrady tez trzeba będzie poszerzyć, bo teraz już jest strasznie zakorkowany (2 pasy to za mało).
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 25 lis 2006, 12:12

Piotrek pisze:Nie wiem czy tak się da na poziomie 0. Zresztą tam są bagniste, podmogłe tereny więc nie wiem czy to jest dobry pomysł.
Na tym poziomie by wychodziła ze skrzyżowania z Wisłostradą, ale już od samego początku mogłaby się wznosić lekką estakadą. Na bagno to wystarczy, a ze Spójnią i tak coś trzeba będzie zrobić. Przecież nawet pod estakadą kortu nie umieścisz. Trochę ciemno by na nim było :]

BTW - jak wygląda sprawa lokalizacji Spójni? Nie jest jakaś tymczasowa, lub cos w tym rodzaju? Czyj jest grunt?
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
Piotrek

Post autor: Piotrek » 25 lis 2006, 12:24

Bastian pisze:Przecież nawet pod estakadą kortu nie umieścisz. Trochę ciemno by na nim było :]
Ale korty mozesz przenieść na prawo (patrząc od strony Żoliborza), w stronę głównej płyty boiska. Zresztą jest już tam parę kortów, więc myślę, że miejsce by się znalazło. IMHO pod estakadą może być kort - w hali, albo w tych wielkich namiotach jak na zimę. To nie problem.
Bastian pisze:BTW - jak wygląda sprawa lokalizacji Spójni? Nie jest jakaś tymczasowa, lub cos w tym rodzaju? Czyj jest grunt?
Spójnia jest tam już dobre kilkadziesiąt lat, więc nie sądze aby była tymczasowa. Na pewno grunt gdzie jest boisko i korty należy do klubu. Nie wiem czy całość, ale wydaje mi się, że tak.
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 25 lis 2006, 12:30

Skrzyżowanie z Wisłostradą to mały kłopot- bardziej bym się zastanawiał jak sensownie zbudować węzeł przy Jagiellońskiej i przy Wysockiego :-k
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 25 lis 2006, 12:46

Przede wszystkim z Wysockiego. Korytarz Jagiellońskiej jest dość szeroki i zawsze można zrobić skrzyżowanie podobne do tego przy GUSie (Jagiellońska bezkolizyjna).
Gorzej będzie przy Wysockiego. Korytarz Budowlanej jest dość wąski z racji muru cmentarza. Choć nie wiem, czy tam by nie wystarczyło normalne skrzyżowanie z rondem bez cudów, bajerów.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

JacekM
Śnieżynka

Post autor: JacekM » 25 lis 2006, 16:11

Piotrek pisze:Ciekawe jak z wykupieniem ziemi będzie...
Busmann pisze:Jak zwykle, czyli źle.
Nie sądzę, by były aż takie problemy z wykupieniem pasa nieużytków i ogródków działkowych :roll:
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.

Awatar użytkownika
Paweł_K
Taki ligowy Bełchatów
Kontakt:

Post autor: Paweł_K » 25 lis 2006, 16:33

pawcio pisze:Gorzej będzie przy Wysockiego. Korytarz Budowlanej jest dość wąski z racji muru cmentarza. Choć nie wiem, czy tam by nie wystarczyło normalne skrzyżowanie z rondem bez cudów, bajerów.

Nie do końca taki wąski, między murem cmentarza a torami jest jeszcze miejsce na poprowadzenie drugiej jezdni Budowlanej. Tak jak napisałeś, skrzyżowanie (z rondem czy bez to już kwestia do dyskusji) powinno załatwić sprawę
And if the band you're in starts playing different tunes
I'll see you on the dark side of the moon

Richard Wright 1943-2008 - Shine on, you crazy diamond...

Awatar użytkownika
Piotrek

Post autor: Piotrek » 25 lis 2006, 18:08

jacek2357 pisze:Nie sądzę, by były aż takie problemy z wykupieniem pasa nieużytków i ogródków działkowych :roll:
A ile się chrzanili z działkami pod budowę ulicy Maczka? Albo Trasy Siekierkowskiej?
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.

ODPOWIEDZ