Plany remontowe Tramwajów Warszawskich
Moderator: Wiliam
Dziecko mające mniej niż metr wysokości nagle wybiegnie z przystanku na przejście, a kierowca będzie pędził tak szybko przed przejściem dla pieszych, że nie zdąży zahamować? Równie dobrze może w to miejsce uderzyć meteoryt...
Nawet nie wiedziałem że torowisko tramwajowe może się tak rozpaść, jak to przy Rondzie Daszyńskiego. Jeśli teraz nie da się nic nawet w nocy naprawić, to chyba za kilka dni czeka nas wyłączenie ruchu.

Mrozy mają jutro ustapić. Rozpada się Prosta, Towarowa czy środek skrzyżowania?
Towarowa, zwłaszcza po południowej stronie w kierunku Zawiszy.

Jakieś fatum chyba ogarnęło Towarową. Jak nie wiadukt nad torami to rondo Daszyńskiego. Czy w razie wyłączenia tramwajów to wiaduktem dadzą radę pojechać zetki autobusowe? Pytam, bo parę miesięcy temu wycofano stamtąd N91.
Nie dadzą. Jest twarde 3,5t.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Akurat to miejsce to już na długo przed mrozami wyglądało tak jak wygląda. Prowizoryczna naprawa i ograniczenie do "10" musi dojrzeć
Teraz ja się bardziej zastanawiam jak długo panom torowcom zajmie doprowadzenie szyn do porządku po mrozowych pęknięciach, a nie ma tego mało i zaszło do tego stopnia, że w wielu przypadkach nawet nie są już stawiane ograniczenia prędkości. Łeb też odpada po całodniowej jeździe po takich torowiskach.

Że tam był wychlap wcześniej to widziałem, ale teraz to dodatkowo szyny wyglądają jakby były zmiażdżone.

- ZielonyJamnik
A jak to jest z pęknięciami, możecie po nich jeździć czy w teorii powinno się już spawać? Pytam bo na Grójeckiej między Wawelską a Halą Banacha już 2 widziałem (na starych szynach)
Mkną po koleinach zielone jamniki... 
- AdamKlocusky
- Kontakt:
Który odcinek jest objęty 3,5t? Również ta zawrotka przed wiaduktem? Nie miałem jeszcze okazji tam przejechać.
Raczej zawrotka to nie. Poza tym gdyby nawet, to można jeździć w kółko przez Kolejową.
ŁK
A zawrotka to już nie przeszła do historii?
Zawrotka jest już całkowicie wyłączona z użytkowania.
Małe pęknięcia są niegroźne a te większe są naprawiane od razu. Przy minusowych temperaturach ogranicza się spawanie do niezbędnego minimum.ZielonyJamnik pisze: ↑wczoraj, 21:44A jak to jest z pęknięciami, możecie po nich jeździć czy w teorii powinno się już spawać? Pytam bo na Grójeckiej między Wawelską a Halą Banacha już 2 widziałem (na starych szynach)