Umiesz napisać po polsku jedno zdanie?tobk pisze: ↑09 kwie 2026, 22:40no dla mnie jest. bo mając połączenie z metra wilanowska jechać z takiego pkp służewiec do m służew i co. i znów na jedną stację pod ziemię. to samo z drugiej strony. a cały odcinek wołoskiej do woronicza ... no w każdym razie bardzo wiele razy w sprawach codziennego funkcjonowania w tym rejonie wkurzalo mnie brak połączenia wierzbna z wilanowską naziemnie, że musiałem na jedną stację tyle przejść bramek pokonać, bo pamiętam jak na luzaku dojeżdżał trmawaj do wilanowskiej.
ale nie jest moją rolą tu przekonywać. z życia wzięte wielokrotonie miałem sytuację opisaną.
Objazdy i inne okresowe zmiany tras tramwajów - 2026
Moderator: Wiliam
-
adamrozbicki
Czyli szykuje się po remontach jakaś mała rewolucja rozkładowo - trasowa? Na połączenie Mokotowa z PDPS trochę brygad pójdzie.
Veolia etap będzie mieć jeden. Ale choćby częstotliwości normalne i wakacyjne mogą wygenerować inne obciążenie objazdu przez Pl. Unii Lubelskiej. No i nie będzie to jedyny temat na sieci. Choćby remont Feminy będzie wpływał na trasowanie wszystkich linii z JP2.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Widać nie według twojego indywidualnego słownika języka polskiego
Jakiego indywidualnego? Zaczynasz zdania z małej litery. W której klasie podstawowej jesteś?
jaki esteta 
to może swoją lokalizację uzupełnij według mapy kraju, a nie jakimś cytatem, do tego wulgarnym
skoro mamy się czepiać 
to może swoją lokalizację uzupełnij według mapy kraju, a nie jakimś cytatem, do tego wulgarnym
Nie esteta tylko na tym forum obowiązują pewne zasady, nie podoba się to tam są drzwi.
A kultura, coś to mówi? Czy w tym względzie zasad już nie ma tylko chamskość polska?
Kultura wymaga stosowania się do zasad języka polskiego. Koniec tematu, wracamy do objazdów tramwajowych.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
Tak czy inaczej gdyby to jeździło na Sielce to taki eksperyment ma bardzo duże prawdopodobieństwo, że się sprawdzi. No ale dla łączenia południowych krańców Mokotowa to zupełnie bez sensu.
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
Przypominam, że z Sielc na Górny Mokotów jeżdżą 2 linie autobusowe: 141 i 168.
Tak, ale mogłyby zostać odciążone. 168 zwłaszcza jedzie prawie wzdłuż tramwaju.man1956 pisze:Przypominam, że z Sielc na Górny Mokotów jeżdżą 2 linie autobusowe: 141 i 168.
ŁK
Myślę, że chociażby z punktu widzenia kosztów opcja autobus jest znacznie tańsza niż tramwaj. Sądzę, że ZTM bierze to pod uwagę.
Pewnie patrząc za wozokm to tak. Dodając koszt uwolnionego zasobu - to już zaczyna się robić dyskusyjne. Oczywiście że tramwaj co 8 będzie droższy niż autobus co 15man1956 pisze:Myślę, że chociażby z punktu widzenia kosztów opcja autobus jest znacznie tańsza niż tramwaj. Sądzę, że ZTM bierze to pod uwagę.
ŁK
A że Służewca na Sadybę, Stegny, Wilanów jest 189, 317, 402, a z Górnego Mokotowa 172. I na pewno na sporo prostszej trasie niż jazda tramwajem przez prawie Śródmieście..
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.