Priorytety dla tramwajów
Moderator: Wiliam
Ale dasz radę przejechać? Bo 6/18 przy Międzyparkowej czasem musi czekać na kolejną zmianę.
A tak z ciekawości, te algorytmy to się realizuje sprzętowo? Myślałem że jest jakaś jedna platforma hardwarowa i tylko softem się te algorytmy tam pakuje.

Sprzętowo, ale programuje się programistycznie wysokopoziomowo, w jakiejś Javie czy coś - przynajmniej tak zrozumiałem, jak rozmawiałem o tym z Jarkiem kiedyś. Dlatego na pewno istnieją jakieś symulatory, na których można to dokładnie przetestować, o ile komuś się chce. Chyba że tu sama transformacja na sprzęt niedomaga.
ŁK
Widać miałeś o jedno kółko w rozkładzie za mało do zrobienia i się nie załapałeś.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
O 14:20 równo (akurat stałem na światłach) przestały działać światła przy Rakowieckiej/SGH. I tak jest do teraz…
ŁK
-
Zacementowany
Już nie pierwszy raz w ostatnim czasie. Ewidentnie coś z tymi światłami jest nie tak.
Trzeba przyznać że priorytet przy forcie Wola pięknie sparaliżował relacje skrętne oraz ruch na Hubalczyków. Czy można projektować priorytet tak by nie paraliżował ruchu na ulicach?
- ZielonyJamnik
To tylko wtedy kiedy ulice będą należeć też do TW
Mkną po koleinach zielone jamniki... 
Jednym kursem byłem świadkiem jak priorytet podał dodatkowe pionowe kosztowne zielonego do skrętu w lewo, ekstra 4 minuty czekania na zielone.
-
Matt Cubis
Przecież to priorytety TW paraliżują wszystkie inne relacje poza tramwajowymi XD
Męcz zarządcę infrastruktury, aby ogarnął wszystkie elementy detekcji.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan