Komunikacja w Legionowie i okolicach
Moderator: Wiliam
Podejrzewam, że niedługo deweloperzy upatrzą sobie nieużytki w rejonach Auchan jako idealne miejsce do budowy swoich "klocków" i pętla będzie musiała już zostać 
- fik
- Naczelne Chamidło
No o zabudowę w Porcie Żerańskim to starania idą od dłuższego czasu, zabudowa Oszona z przyległościami miałaby nawet jakieś znamiona sensu (zwłaszcza jeśli to M2 naprawdę by się wydłużyło).
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Tam była jakaś prywatna szkoła ekonomiczna z takich co są dobrze płatne, a nie wymagają wielu nakładów intelektualnych. Nawet miała na boku skleconą salę wykładową.
Tam to chyba już część terenu należy do developerki i już próbują pozwolenia na budowę dostać.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
W ostatnich latach, to i owszem była szkoła, ale budynek był wybudowany z myślą o hotelu robotniczym FSO i przez większość czasu taką pełnił rolę,
W ostatnich prawie 30 latach....
Biorąc pod uwagę nick, to czym jest 30 lat wobec kilkuset lat

W końcu pamiętam jak formował się węgiel
„Ekspresowa linia do Metra Mlociny staje się faktem”
„Autobus ma być realną alternatywą dla mieszkańców Miasta Legionowo wobec kolejki, która dojeżdża do Warszawy” (wtf?)
https://www.facebook.com/61556321711698 ... 7S9Ucbxw6v
„Autobus ma być realną alternatywą dla mieszkańców Miasta Legionowo wobec kolejki, która dojeżdża do Warszawy” (wtf?)
https://www.facebook.com/61556321711698 ... 7S9Ucbxw6v
To pewnie powstanie nowa linia pokroju linii R9. Ciekawe kto obsłuży tę linię i czym, ale podejrzewam, że przeguby wejdą w grę 
Edit: Powrocławskie MANy LCG mogłyby się całkiem nieźle tam spisać. No albo wskrzesić staruszków poradomskich przy gorszym budżecie
Edit: Powrocławskie MANy LCG mogłyby się całkiem nieźle tam spisać. No albo wskrzesić staruszków poradomskich przy gorszym budżecie
Co ile to będzie jeździć? Serio autobus co - powiedzmy - pół godziny ma być alternatywą dla wielowagonowych pociągów co kilka minut, z których spora część dojeżdża do samego Centrum? Na Gdańskim można się przesiąść do tego samego M1, na Stadionie do M2.
Naprawdę wolałbym zrobić dowóz do stacji co 7 minut. Bo, jak rozumiem, skoro to ekspres, to ani Jabłonna, ani Winnica nie będą przystankami. Gdyby tak też z Tarchomina jeździł szybki tramwaj do metra…
Oczywiście już pieją z zachwytu.
Naprawdę wolałbym zrobić dowóz do stacji co 7 minut. Bo, jak rozumiem, skoro to ekspres, to ani Jabłonna, ani Winnica nie będą przystankami. Gdyby tak też z Tarchomina jeździł szybki tramwaj do metra…
Oczywiście już pieją z zachwytu.
ŁK
No oczywiście że będzie klaskał elektorat z przystankami na początku trasy, który woli się tłuc dłużej ale na siedząco z przystanku 100m od domu. No i będzie za darmo dla mieszkańców miasta, więc odpadnie im koszt drugiej strefy biletowej.
"Linie autobusowe: D1, D2, D3, D4 finansowane są w całości z budżetu Miasta Legionowo." - więc oczywiście że to się nie zatrzyma nigdzie poza Legionowem i Młocinami. Przecież w Jabłonnej i na Białołęce zatrzymuje się kilka innych linii.
Tak samo jak linie ekspresowe z powiatu otwockiego na POW zatrzymują się w Warszawie tylko przy Metrze Imielin.
Albo jak linia ekspresowa z Radzymina.
"Linie autobusowe: D1, D2, D3, D4 finansowane są w całości z budżetu Miasta Legionowo." - więc oczywiście że to się nie zatrzyma nigdzie poza Legionowem i Młocinami. Przecież w Jabłonnej i na Białołęce zatrzymuje się kilka innych linii.
Tak samo jak linie ekspresowe z powiatu otwockiego na POW zatrzymują się w Warszawie tylko przy Metrze Imielin.
Albo jak linia ekspresowa z Radzymina.
Rozumiem, że lepiej gdyby osoby podróżujące tymi autobusami przyjechały do Warszawy samochodem?
Lepiej żeby przyjechały pociągiem.BrdzJkb pisze:Rozumiem, że lepiej gdyby osoby podróżujące tymi autobusami przyjechały do Warszawy samochodem?
ŁK
A gdzie kraniec na M.Młociny skoro nie ma miejsca dla 723?
tatra