Techniki kolejowe chyba sąperson pisze:Ok, a czy da się w związku z tym inaczej budować tory? Budować z przeznaczeniem na coś cięższego niż stopiatki? Czy nie ma innych technologii?
Plany remontowe Tramwajów Warszawskich
Moderator: Wiliam
ŁK
-
Placuszek44
Wbrew pozorom to tylko 4 minuty dłużej niż do Centrum. A 79 to zdaje się, że będzie przez Rondo Waszyngtona, a nie prosto Grochowską.person pisze: ↑21 maja 2026, 19:44Szybkie połączenie Gocławka z M1 na Bankowym? Szybkie…?Placuszek44 pisze: ↑21 maja 2026, 19:35Na Gocławku na czas zamknięcia przydałoby się 26 jako szybkie połączenie z M1.
P.S. Będzie 79.
Po blisko dwóch latach, powróciło nocne ograniczenie prędkości na Filtrowej.

-
Stary Pingwin
-
Stary Pingwin
Ciekawość, czym nas zaskoczy Most Poniatowskiego.
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
Zatem ograniczenie wciąż obowiązuje.
Czy to oznacza, że tramwajarze już nie tylko nie umieją utrzymywać infrastruktury, ale… nie umieją też naprawiać torów? Czy może to kolejne zaległości po COVIDzie, za niska stawka, decyzja ZTM? Ciekawe czasy nas czekają…
Zapewne temat czeka na wyłączenie które nastąpi niebawem.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.