Plany remontowe Tramwajów Warszawskich
Moderator: Wiliam
Oby tylko nie wpłynęło to na harmonogram zaplanowanego remontu w terminie 3-30 sierpnia. Ja wiem, że podobny ciąg ale lepiej przemęczyć się w sierpniu niż odkładać na później, albo i na za rok kolejnych remontów, zwłaszcza że standardowo plan już zubożał względem tego co było prezentowane na konferencji prasowej.

1) gdzie wg harmonogramu miał być remont od 3 do 30 sierpnia?
2) co zubożono, co spadło z rowerka?
3) czy naprawdę wszyscy zakładali, że na Alejach i wiadukcie nie wyskoczy nic niespodziewanego i że nie potrzeba marginesu czasowego?
2) co zubożono, co spadło z rowerka?
3) czy naprawdę wszyscy zakładali, że na Alejach i wiadukcie nie wyskoczy nic niespodziewanego i że nie potrzeba marginesu czasowego?
Myślę że zakładano margines, dlatego przewidywali do końca lipca a nie sierpnia.
ŁK
To w czym problem, że aż Prezes musiał o tym mówić na konferencji? Nie widzę w przywoływanych słowach uspokajania i zapewniania o byciu w rękach profesjonalistów, bo wszystko zostało uwzględnione…
Btw. Na stronie z aktualnościami TW nie widzę informacji o Alejach i rozpiski z etapami
https://www.tw.waw.pl/aktualnosci/
((((((
Btw. Na stronie z aktualnościami TW nie widzę informacji o Alejach i rozpiski z etapami
https://www.tw.waw.pl/aktualnosci/
Jerozolimskie były do końca lipca, by w sierpniu robić Feminę od strony Mostu Śląsko-Dąbrowskiego. Teraz trzeba będzie tę układankę ustawić od nowa. Ale skoro same Jerozolimskie idą zgodnie z planem, to nakładkę przy Narodowym biorę w ciemno.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
A genia wytrzyma rok jeszcze? Rzeczywiście wydawało mi się, że to 2 tygodnie, a jednak miesiąc. To można łagodną zimą robić w razie czego?pawcio pisze:Jerozolimskie były do końca lipca, by w sierpniu robić genie od strony Mostu Śląsko-Dąbrowskiego. Teraz trzeba będzie tę układankę ustawić od nowa. Ale skoro same Jerozolimskie idą zgodnie z planem, to nakładkę przy Narodowym biorę w ciemno.
ŁK
Wytrzymać pewnie by wytrzymała. Tylko czy znalazłby się dla niej slot w przyszłym roku?
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
Można też zostawić w spokoju genię aby toczyła się swoim harmonogramem - w lipcu przy I etapie i tak nie bedzie przejazdu na wprost przy braku Jerozolimskich więc w sierpniu też można przeżyć. Uruchomić nakładkę przy rondzie de Palma, skrócić Z-9, 63 i 73 przekierować na Marszałkowską, 7 i 79 zostawić jak są i jakoś się to poukłada. Niestety ale doświadczenia wstecz pokazują że jak coś wypada z planu to nie ma slotu ani za rok ani za dwa lata ... a potrzeby są wydaje się co raz większe.

- ZielonyJamnik
A zwrotki na Rondzie Waszyngtona od strony mostu i pl. Starynkiewicza od strony Centralnego będą wymieniane?
Mkną po koleinach zielone jamniki... 
Będzie.
27-28.06 wyłączenie całej trasy tarchomińskiej (wymiana zwrotnicy na węźle Marymoncka i zabudowa rozjazdu nakładkowego na Nowodworach),
29.06 - 17 do Kościelnego (cieszysz się?) i 2 do Nowodworów.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Szkoda tylko że na tej trasie jest dużo więcej do zrobienia - odcinek Mehoffera-Stefanika, sieć na wjeździe na most od strony Bielan (już od roku wisi 30) czy dylatacje po których ostatnio już przy 30 km/h jeździ się mocno niekomfortowo. A miała być to trasa szybkiego ruchu dla tramwajów...

A tory na wysokości Biedronki będą remontowane w cieniu budowy nakładki, prawda? Zgodnie z waszymi słowami tutaj, prawda?
Nie wiem czemu miałbym się cieszyć.
Cieszyć będę się, gdy obecne władze, zgodnie ze swoimi zasługami, polecą ze swoich stołków.
Przecież nikomu już nie zależy albo nikt nie zwraca na to uwagi.
Niech wydłuża L7, L49 i 900 do Ordonówny/ronda Osvatha. No i wszystkie 509 do Winnicy.
Wystarczy
Wystarczy
Dwójka będzie, trzeba jeszcze Zetki?tatra pisze:Nie będzie żadnej Z ki z Nowodworów do Winnicy?
ŁK