Rozdysponowanie taboru
-
bartoni722
Jest gdzieś w ogóle dostępny spis gdzie można wejść i zobaczyć który wóz jest na którym zakładzie?
I już nie stały pasażer świetnej linii 527. 
Część Scanii mogłaby wrócić do macierzy, ale jak tutaj pisano:
Płochocińska nie ma tylu pracowników.
Na dodatek - jeśli dobrze zrozumiałem admina O-B (jego opisy zdjęć i komentarze w galerii Warsztat), to Płochocińska będzie rozbudowana - mam nadzieję że o ten plac Vis a Vis miejsca dawnego namiotu Alby.
Może wtedy, gdy będzie też miała większą liczbę kierowców, bardziej odciąży Stalową i Kleszczową - ta pierwsza przestałaby ganiać na pusto na Olesin, Tarchodwory, Bielany i Żoliborz, a ta druga tylko na Bielany i Żoliborz.
Z brakiem ludzi to sobie można poradzić łatwo - zrobić nabór nowych kierowców tylko na Płochocińską.
Gorzej z wydajnością stacji tankowania gazu, więc raczej na razie musiałyby być to diesle.
- ZielonyJamnik
xD Na pewno ludzie z Grójca, Mszczonowa czy Grodziska będą jeździć na R-6
Mkną po koleinach zielone jamniki... 
https://www.ztm.waw.pl/baza-danych-pojazdow/ ale nie ma tam nowinek które od niedawna jeżdżą po ulicachbartoni722 pisze: ↑31 sie 2026, 11:38Jest gdzieś w ogóle dostępny spis gdzie można wejść i zobaczyć który wóz jest na którym zakładzie?
Nie wiem jak z aktualizacją, ale nie sądzę by przy tylu zmianach ostatnio, ktoś te strone aktualizował.
Spalinowych nówek ma być na dziś 170, może dojdzie kolejnych 50 z opcji... Na kasację, a nie alokację 22xx 60 sztuk powinno starczyć. A Stalowa powinna dostać swoje nówki na kasację MANów, resztek 88xx i może też 85xx a nie kolejne przerzucane z Kleszczowej...
Zależy czy MZA rzeczywiście tak dobrze płaci jak twierdzi.ZielonyJamnik pisze: ↑31 sie 2026, 13:02xD Na pewno ludzie z Grójca, Mszczonowa czy Grodziska będą jeździć na R-6
Jest jeszcze wyszukiwarka wozów na Omni-bus.eu , do pewnego momentu bywała nawet aktualizowana - a teraz to nie wiem.bartoni722 pisze: ↑31 sie 2026, 11:38Jest gdzieś w ogóle dostępny spis gdzie można wejść i zobaczyć który wóz jest na którym zakładzie?
-
HubAN
- Kontakt:
Polecam siębartoni722 pisze: ↑31 sie 2026, 11:38Jest gdzieś w ogóle dostępny spis gdzie można wejść i zobaczyć który wóz jest na którym zakładzie?
allbus.waw.pl
-
bartoni722
O, super, dokładnie o takie coś mi chodziło! Proponuję przypiąć ten link do pierwszego posta w tym temacie, żeby mieć zawsze i na bieżąco aktualny punkt odniesienia.
I już nie stały pasażer świetnej linii 527. 
A kto powiedział, że MAN 34xx jest planowany w przyszłym roku do kasacji?
Niektóre dane odrobinę nieaktualne.HubAN pisze: ↑31 sie 2026, 14:40Polecam siębartoni722 pisze: ↑31 sie 2026, 11:38Jest gdzieś w ogóle dostępny spis gdzie można wejść i zobaczyć który wóz jest na którym zakładzie?
allbus.waw.pl
"Ale ty jesteś mądry, Bonifacy!"
OK, to tylko zwrócę uwagę, bo widocznie ci umknęło, że wczoraj była informacja w tym wątku
"Ale ty jesteś mądry, Bonifacy!"
Akurat Płochocińska to na brak kiermanów to raczej nie narzeka, zasilaków raczej pod sufit?
Dziwi mnie tylko że pracownicy tzw: wyższego szczebla będący na etacie w MZA , zasilają na innych zakładach na UZ, jako tłumaczenie to słyszę że posiadają etat np: dyspozytora, to na innym zakładzie jako kierowca jest przyjęty na UZ