Moderatorzy: Tyrystor, Dantte
-
Lukas508
Kilersik pisze: ↑06 wrz 2026, 20:55
Tak to widziałem....
E-14. Albo E-9 reborn, jak kto woli...
ashir pisze: ↑06 wrz 2026, 21:40
414 nie zatrzymuje się na przystanku Pelcowizna, to po co został wymieniony?
a) dla wzmocnienia przekazu
b) dla pocieszenia innych zawieszonych przystanków
c) na wszelki wypadek
d) dla jaj
-
tobk
tobk pisze: ↑06 wrz 2026, 18:16
A swoją drogą
Kiedy to wycofano doczepiane kartki dot. tymczasowych zmian tras? Inna sprawa, że do elektronicznych tablic nie byłoby jak doczepić. Ale inne rozwiązanie by się znalazlo. Natomiast te tablice nie spełniają swojej funkcji, a przynajmniej tak trafiłem jak było święto wojska polskiego to tablice 185 miały napisane trasa zmieniona i pierwszy przystanek i ostatni, a którędy ewentualny objazd czy coś, zero info. To samo poprzednią sobotę było w linii 114, wówczas była spora zmiana trasy bo nie były kierowane przez Czarnowskiego od placu Wilsona, natomiast jeśli ktoś nie odszukał sobie w telefonie to nie wiedział którędy autobus pojedzie. Czy tak to powinno działać i znów zapytam o tych pasażerów co nie są kumaci w Internety, czyli np w przypadku Żoliborza znaczna część mieszkańców. To nie jest system informacji pasażerskiej kończący się na info: trasa zmieniona.
Tak to widziałem....
Bo nie działał wyświetlacz ?
O czym innym pisałem, przy działających są wykropkowania i tylko krańce podawane, wydaje mi się że dokładnie to wyjaśniłem

-
Matt Cubis
Wykropkowanie i same krańce wynikają z działania systemu jaki mamy. W przypadku doraźnego objazdu kierowca wybiera na sterowniku "Zmiana trasy" i nie ma opcji wybrania przystanków, które zostaną pominięte.
Wywieszenie kartki nic tu nie zmieni.
-
Kilersik
tobk pisze: ↑wczoraj, 10:19
Tak to widziałem....
O czym innym pisałem, przy działających są wykropkowania i tylko krańce podawane, wydaje mi się że dokładnie to wyjaśniłem
Wyświetlacz działał, bardziej mi chodziło, że w manie nie miałem gdzie tego przyczepić... Cóż.
To było wtedy, gdy była frezowana nawierzchnia s8.
-
person
- (geograf)
ashir pisze: ↑06 wrz 2026, 21:40
414 nie zatrzymuje się na przystanku Pelcowizna, to po co został wymieniony?
Jeszcze się nie zatrzymuje.
Jeszcze.

-
tobk
Kilersik pisze: ↑wczoraj, 17:37
tobk pisze: ↑wczoraj, 10:19
Wyświetlacz działał, bardziej mi chodziło, że w manie nie miałem gdzie tego przyczepić... Cóż.
no właśnie. dziś zauważyłem, że wyswietlacze przynajmniej w tym wozie, którego dziś byłem pasażerem ma takie przykręcone elementy do których można zamocować kartkę. To zależy od kierowcy kiedy powiesi info o zmianach i którędy będzie przejazd?
-
Kilersik
tobk pisze: ↑wczoraj, 20:31
Kilersik pisze: ↑wczoraj, 17:37
no właśnie. dziś zauważyłem, że wyswietlacze przynajmniej w tym wozie, którego dziś byłem pasażerem ma takie przykręcone elementy do których można zamocować kartkę. To zależy od kierowcy kiedy powiesi info o zmianach i którędy będzie przejazd?
Ja akurat nie mam tego w swoim wozie, więc ratowałem się tym co widać. Ewentualnie zawsze można jeszcze plastrem przykleić na szybę...
Ogólnie od dyspozytorów dostajemy kartki że mamy wywiercić takie info np. Ewentualnie na linii 138 dostałem od Pana z ZTMu na krańcu.
-
tobk
To możliwe że dlatego, że 185 ma Mobilis to nie było.
Ale w inna sobotę przed świętem wojska polskiego jechałem 114 obsługiwanym przez mza i też zero info.
Dawno kartek nie widziałem tak jak kiedyś było to regularne. Nie miałbym przeciwko ich nie drukowania i wieszania (ekologia) gdyby tablice elektroniczne były aktualizowane co do zmian. Niestety w tych dwóch przypadkach w dwóch różnych terminach i liniach nie było ani info papierowego ani elektronicznego którędy będzie autobus jechał.
-
Kilersik
tobk pisze: ↑dzisiaj, 4:38
Ale w inna sobotę przed świętem wojska polskiego jechałem 114 obsługiwanym przez mza i też zero info.
Dawno kartek nie widziałem tak jak kiedyś było to regularne. Nie miałbym przeciwko ich nie drukowania i wieszania (ekologia) gdyby tablice elektroniczne były aktualizowane co do zmian. Niestety w tych dwóch przypadkach w dwóch różnych terminach i liniach nie było ani info papierowego ani elektronicznego którędy będzie autobus jechał.
Ale z tego co wiem, ztm nie daje kartek z informacja objazdowa.... Przynajmniej ja się z czymś takim nie spotkałem. Informacje że np dane przystanki nie funkcjonują to i owszem.... ZTM raczej wysyła wszystkich na swoją stronę, bo tam opisane są objazdy. Cóż..
-
tobk
No to nie wiem. Wiele lat info o tymczasowych zmianach tras / objazdach by wieszane i jako pasażer wiedziałem bez grzebania w telefonie. Dziś to loteria i często jedna niewiadoma. I o ile ja to informacje odszukam sobie tak nie jedna osoba mocno dojrzałego wieku już nie.
-
px33
A przypadkiem nie uruchomiono (prawie?) wszędzie tych żółtych pól na ekranach LCD, które miały zastąpić kartki?
-
Flash8222
Kilersik pisze: ↑dzisiaj, 9:06
tobk pisze: ↑dzisiaj, 4:38
Ale z tego co wiem, ztm nie daje kartek z informacja objazdowa.... Przynajmniej ja się z czymś takim nie spotkałem. Informacje że np dane przystanki nie funkcjonują to i owszem.... ZTM raczej wysyła wszystkich na swoją stronę, bo tam opisane są objazdy. Cóż..
Dosłownie Twój post na poprzedniej stronie. W końcu się nie spotkałeś czy spotkałeś z kartkami o objazdach?
viewtopic.php?p=1179925#p1179925