1324+1323
1418+1417
1444+1443
Dziś tj. 15/05
1436+1435
1430+1429
Zakład R-2 Praga trzyma poziom
Moderator: vernalisadonis

Jutro już czwartek, zostanie tydzień. A z UKSW było tych kursów i tak 4 (co drugie dodatkowe na Tarchomin). To niech jedzą ciastka (to niech jeżdżą szóstką).person pisze:Mieszkańcy powinni zahibernować się na dwa tygodnie i poczekać na powrót dodatkowych kursów 17 na północy.
Na Jana Pawła też pewnie jest ciasnawo…
A kolejne 3 za ile czasu miały być? Bo z mojego doświadczenia to kolejne były za 0,1,1 minut.person pisze:Z braku wątku „Za ciasno, aby…”.
Teraz, 3114 na 17, Hala Mirowska kier. Winnica
Na przystanku zostało około 15 osób. Poprzedni tramwaj (33) odjechał z przystanku 6 minut wcześniej.
Ale oczywiście wszystko jest w porządku, „to tylko dwa tygodnie”, po co odpowiednia podaż na JPII.
3 nie kursuje JPII i mamy różne doświadczenia.Łukasz pisze: ↑09 wrz 2026, 18:20A kolejne 3 za ile czasu miały być? Bo z mojego doświadczenia to kolejne były za 0,1,1 minut.person pisze:Z braku wątku „Za ciasno, aby…”.
Teraz, 3114 na 17, Hala Mirowska kier. Winnica
Na przystanku zostało około 15 osób. Poprzedni tramwaj (33) odjechał z przystanku 6 minut wcześniej.
Ale oczywiście wszystko jest w porządku, „to tylko dwa tygodnie”, po co odpowiednia podaż na JPII.
Kolejne 3 tramwaje, mógłbyś się domyślić. Zostały 2 dniperson pisze:3 nie kursuje JPII i mamy różne doświadczenia.
Kolejne 17 było po 4-5 minutach i wlazłem siłą. Nie wiem co było dalej, ale na szczęście "to tylko dwa tygodnie" albo "to wszystko przez zatrzymanie".

Z drugiej strony, trasa przez całe miasto, a ludzie chcą siedzieć.Bywalec pisze: ↑09 wrz 2026, 18:49Inna kwestia, że Tramicusy to powinny mieć zakaz pojawiania się na 17, bo przez podwójny rząd siedzeń wchodzi dużo mniej ludzi, jest dłuższa wymiana pasażerska co wpływa też na opóźnienia - regularnie jadąc brygadą za Tramicusem, doganiam ją i mnie dodatkowo opóźnia. Te tramwaje powinny kursować na liniach mniej obleganych np. 4, 15, 18, 19.
Nie czytam w myślach, przykro mi.Łukasz pisze: ↑09 wrz 2026, 18:29Kolejne 3 tramwaje, mógłbyś się domyślić. Zostały 2 dniperson pisze: 3 nie kursuje JPII i mamy różne doświadczenia.
Kolejne 17 było po 4-5 minutach i wlazłem siłą. Nie wiem co było dalej, ale na szczęście "to tylko dwa tygodnie" albo "to wszystko przez zatrzymanie".![]()
O to to.
No właśnie. Olbrzymią zaletą, gdy przejazd może trwać 40-50 minut, jest miejsce siedzące. Tych jest w warszawskich tramwajach za mało. Sam ZTM deklarował, że w kolejnych wozach siedzeń będzie więcej.ashir pisze: ↑09 wrz 2026, 19:03Z drugiej strony, trasa przez całe miasto, a ludzie chcą siedzieć.Bywalec pisze: ↑09 wrz 2026, 18:49Inna kwestia, że Tramicusy to powinny mieć zakaz pojawiania się na 17, bo przez podwójny rząd siedzeń wchodzi dużo mniej ludzi, jest dłuższa wymiana pasażerska co wpływa też na opóźnienia - regularnie jadąc brygadą za Tramicusem, doganiam ją i mnie dodatkowo opóźnia. Te tramwaje powinny kursować na liniach mniej obleganych np. 4, 15, 18, 19.
Zgadza się, przy dłuższej trasie na 17 też lubię Tramicusa
W tygodniu to po za szczytem jest sens jechać osobówką, zwłaszcza z Nowodworów