Najbliżej na Północnym, ale ogólnie wydaje się istnienie takiego czegoś ekonomicznie nieuzasadnione. Mostów jest relatywnie mało (nie dotyczy Krakowa), np. Toruń chce zbudować dopiero trzeci, więc jak budują, to pewnie dla wszystkich… Ale ciekawe pytanieStary Pingwin pisze:Gdyby tramwaje miały swój most, tzn bez samochodów, rowerów i pieszych, jak kolej.
Jest taki most w Polsce?
Plany remontowe Tramwajów Warszawskich
Moderator: Wiliam
ŁK
Przykro mi, ale treść artykułu stanowi inaczej.Bastian pisze: ↑wczoraj, 8:06Artykuł tylko z prenumeratą, ale to chyba nie ten temat. Na pewno nie tramwaje będą remontować te mosty i na pewno nie mają tego nawet w planach.person pisze: ↑09 wrz 2026, 9:33Warszawa nam się rozpada:
https://warszawa.wyborcza.pl/warszawa/7 ... zawie.html
Myślicie, że zdążą wyremontować, czy wpierw zamkną?
…i ten fragment sieci TW też słabo utrzymują.
Btw - po co budować most tylko dla tramwajów z wyrzuceniem z niego pieszych i rowerów? Komu miałoby to służyć? Finowie muszą być głupim narodem, że swój najnowszy i najdłuższy most tramwajowy w Helsinkach zbudowali nie tylko dla tramwajów…
-
Stary Pingwin
Dlaczego istnieją mosty kolejowe? Dla bezpieczeństwa. Ciekawostka- Most Gdański najpierw był kolejowy, po wojnie na jego filarach powstał w formie istniejącej do dziś.
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
Gdyby tylko istniały skuteczne sposoby odseparowania ruchu szynowego od pieszego…
Nie pokazujcie tego polskim tramwajokolejarzom, bo dostaną zawału:
https://www.propertydesign.pl/architekt ... 54207.html
Nie pokazujcie tego polskim tramwajokolejarzom, bo dostaną zawału:
https://www.propertydesign.pl/architekt ... 54207.html
Jedynie co przychodzi mi do głowy, to Bydgoszcz ale tam chyba jest ruch pieszych i rowerzystów.Stary Pingwin pisze: ↑wczoraj, 8:27Gdyby tramwaje miały swój most, tzn bez samochodów, rowerów i pieszych, jak kolej.
Jest taki most w Polsce?
-
Stary Pingwin
Za to Warszawa posiada most pieszo - rowerowy.
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
I jako atrakcja turystyczna, sprawdza się bardzo dobrze. Uważam, że ta kładka to był świetny pomysł.
-
Stary Pingwin
Przecież nie mówię, że był zły.
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
Tramwaje, piesi i rowerzyści mają dedykowany wiadukt.
I pewnie dlatego jest tam podniesiona dopuszczalna prędkość.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Luźny kabel i dylatacje już naprawiliście?