Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.

Bemowo - Bielany

Moderator: Wiliam

ashir

Post autor: ashir » 01 paź 2026, 21:13

194 to kiedyś w ogóle jeździło co 10/15//15. :-)

Łukasz
Kontakt:

Post autor: Łukasz » 01 paź 2026, 21:27

CafeKaskada pisze:
Skrócenie 167 to też według mnie trochę kiepski pomysł, Redutowa straci połączenie z Wola Parkiem,
A teraz jakie to jest polaczenie jak jedzie stado 3x167 z Siekierek?
ŁK

CafeKaskada

Post autor: CafeKaskada » 01 paź 2026, 21:31

Łukasz pisze: ↑
01 paź 2026, 21:27
CafeKaskada pisze:
Skrócenie 167 to też według mnie trochę kiepski pomysł, Redutowa straci połączenie z Wola Parkiem,
A teraz jakie to jest polaczenie jak jedzie stado 3x167 z Siekierek?
Dlatego trzeba to 167 w końcu rozdzielić

adamrozbicki

Post autor: adamrozbicki » 01 paź 2026, 22:08

CafeKaskada pisze: ↑
01 paź 2026, 21:02
Generalnie według mnie główne mankamenty tego projektu to:

Gołąbki za linię 12/15/20 dostają linię 30/30/30, która w dodatku nie dowozi do metra, mimo, że jest ono ledwie kilka przystanków dalej.

Zespoły Nowotyska i Plutonu Torpedy zostają bez komunikacji. Pirenejska jedynie z komunikacją nocną.

Na Ciołka 4 linie, a na Deotymy jedna. Nie wiem, kto na to wpadł, mogli już chociaż to 167 puścić Deotymy.

Żadnej linii z Chrościckiego bezpośrednio do Metra Karolin, serio?

Likwidacja 129 to ogólnie nie za dobry pomysł, lepiej by ją już było skierować przez Metro Bemowo, skoro na Strąkowej ma być 201, i zwiększyć częstotliwość.

Skrócenie 167 to też według mnie trochę kiepski pomysł, Redutowa straci połączenie z Wola Parkiem, a 122 to takie nie do końca pełnoprawne zastępstwo, bo nie dowozi nigdzie dalej, niż do metra.

Oberek 149 po Chrzanowie według mnie lepiej byłoby zastąpić linią 249.

171 ZTM najpierw sam wygasił, a teraz narzeka, że niska frekwencja. Do tego żadnego zastępstwa w Śródmieściu. Jedyne co, to przynajmniej pozbywamy się problematycznego krańca Torwar.

187 - bez sensu dostaje po dupie Niedźwiadek, na fragmencie Warszawskiej to jedyna linia do centrum, do tego w przeciwieństwie do takiego 517, jedzie trochę inaczej, niż pociąg
Niesamowicie śmieszne te uwagi, a najlepsza że Redutowa traci połączenie z Wola Parkiem :D :D :D :D

Awatar użytkownika
tobk

Post autor: tobk » 01 paź 2026, 22:18

W czym kraniec Torwar jest problematyczny ich zdaniem? I to prawda z tym wygaszaniem, typowa metoda by coś zlikwidować. Bywam świadkiem, że powietrza, ani kilku pasażerów nie wozi na odcinku Powiśle-Wola, wciąż popularne i dużo pasażerów do Feminy lub Okopowej jedzie, i pustki w wozie nie robią się na Woli. Ta linia, kiedyś topowa, dziś jej siła pozostaje mimo ZTM-owego wygaszenia.

CafeKaskada

Post autor: CafeKaskada » 01 paź 2026, 22:18

adamrozbicki pisze: ↑
01 paź 2026, 22:08
CafeKaskada pisze: ↑
01 paź 2026, 21:02
Generalnie według mnie główne mankamenty tego projektu to:

Gołąbki za linię 12/15/20 dostają linię 30/30/30, która w dodatku nie dowozi do metra, mimo, że jest ono ledwie kilka przystanków dalej.

Zespoły Nowotyska i Plutonu Torpedy zostają bez komunikacji. Pirenejska jedynie z komunikacją nocną.

Na Ciołka 4 linie, a na Deotymy jedna. Nie wiem, kto na to wpadł, mogli już chociaż to 167 puścić Deotymy.

Żadnej linii z Chrościckiego bezpośrednio do Metra Karolin, serio?

Likwidacja 129 to ogólnie nie za dobry pomysł, lepiej by ją już było skierować przez Metro Bemowo, skoro na Strąkowej ma być 201, i zwiększyć częstotliwość.

Skrócenie 167 to też według mnie trochę kiepski pomysł, Redutowa straci połączenie z Wola Parkiem, a 122 to takie nie do końca pełnoprawne zastępstwo, bo nie dowozi nigdzie dalej, niż do metra.

Oberek 149 po Chrzanowie według mnie lepiej byłoby zastąpić linią 249.

171 ZTM najpierw sam wygasił, a teraz narzeka, że niska frekwencja. Do tego żadnego zastępstwa w Śródmieściu. Jedyne co, to przynajmniej pozbywamy się problematycznego krańca Torwar.

187 - bez sensu dostaje po dupie Niedźwiadek, na fragmencie Warszawskiej to jedyna linia do centrum, do tego w przeciwieństwie do takiego 517, jedzie trochę inaczej, niż pociąg
Niesamowicie śmieszne te uwagi, a najlepsza że Redutowa traci połączenie z Wola Parkiem :D :D :D :D
Trochę niezbyt to optymalne tak krótką trasę pokonywać z przesiadką, a chętni na to połączenie na pewno są. A jeśli masz jakieś jeszcze uwagi, to proszę się już odnieść do konkretnych punktów.

CafeKaskada

Post autor: CafeKaskada » 01 paź 2026, 22:20

tobk pisze: ↑
01 paź 2026, 22:18
W czym kraniec Torwar jest problematyczny ich zdaniem? I to prawda z tym wygaszaniem, typowa metoda by coś zlikwidować. Bywam świadkiem, że powietrza, ani kilku pasażerów nie wozi na odcinku Powiśle-Wola, wciąż popularne i dużo pasażerów do Feminy lub Okopowej jedzie, i pustki w wozie nie robią się na Woli. Ta linia, kiedyś topowa, dziś jej siła pozostaje mimo ZTM-owego wygaszenia.
Problemem z Torwarem jest to, że jest wiecznie zastawiony samochodami. Ale wciąż są chyba inne wyjścia, niż likwidować całą linię.

Awatar użytkownika
tobk

Post autor: tobk » 01 paź 2026, 22:28

Niech krańcuje na Chełmskiej :lol: albo na Agrykoli k Łazienek zrobić postój. Stamtąd byłoby to super dla turystów linia do Śródmieścia i na Wolę :P Bo dziś wsiadają do 108 i nie wiedzą co i jak bo co 2/3 ma popsute wyświetlacze, brak dechy z trasą i wysiadają bo nie wiedzą co to i gdzie to jedzie.

CafeKaskada

Post autor: CafeKaskada » 01 paź 2026, 22:34

Przy Agrykoli to za bardzo chyba nie ma gdzie, ale Chełmska to całkiem niezły pomysł

Awatar użytkownika
tobk

Post autor: tobk » 01 paź 2026, 22:39

Nie puszczą do Chełmskiej bo na odcinku Torwar- Chełmska w tym momencie są 131,185,187,107, a przez Myśliwiecką 162. Innego krańca w okolicy obecnie nie ma. No ciekawe czy skasują 171, dużo starszych i młodzieży spotykam w miedzyszczycie, do lekarzy też jeżdżą zauważyłem. No ale co tam, niech przesiadkują się i kicają o kulach i na wózkach pod ziemię, z ziemi i na kolejną przesiadkę. A potem kolejne spadki popularności komunikacji i „zdziwienie” że przejazdy osób ludzie wybierają i prywatne auta (ci sprawniejsi).

stołecznynocnik

Post autor: stołecznynocnik » 01 paź 2026, 23:32

A skąd wiesz że akurat do lekarzy jeżdżą? Rozmawiasz z każdym pasażerem? XD co to w ogóle za bezwartościowe pierdolenie o przesiadkach i "kicania o kulach", to tylko w 171 ma miejsce? Ty sam to piszesz czy wpisujesz w prompta chatu gpt polecenie aby wypluł tekst?
Operacja się udała, pacjent zmarł.

Awatar użytkownika
a/p TALENT

Post autor: a/p TALENT » 02 paź 2026, 10:19

To porozmawiaj ze mną. Jestem niestety ekspertem w temacie jazd do lekarzy na odcinku bemowsko- wolskim. 70+ i choroby nękają. Wymienię wszystkie szpitale/przychodnie w promieniu 200 m. od przystanku 171 z których korzystałem i korzystam. Przychodnia przy Wrocławskiej 17, Medycyna Rodzinna przy Wrocławskiej 7a, ZUS przy Wrocławskiej 20, przychodnia przy Czumy, przychodnia Lux Med w Wola Parku, szpital i przychodnia Attis róg Elekcyjnej i Górczewskiej, szpital przy Płockiej itd. Pomijam szereg innych gabinetów czy aptek po drodze. Osiedla na Bemowie Lotnisku, Górcach, Górczewskiej były zasiedlane w latach 80 i 90 stąd wielu mieszkańców to emeryci bardziej lub mniej schorowani czy słabo poruszający się. Skazanie ich na przesiadki to darwinizm. Wielu z nich ma lęk z korzystania z metra. Robienie totalnej roszady linii autobusowych to dla nich szok i totalna dezorientacja. Kończąc, wszelkie decyzje związane ze zmianami w komunikacji to nie tylko zabawy zarezerwowane dla urzędników czy tzw. miłośników za klawiaturą.
Idiokracja nas otacza

Georg

Post autor: Georg » 02 paź 2026, 10:44

a/p TALENT pisze: ↑
02 paź 2026, 10:19
To porozmawiaj ze mną. Jestem niestety ekspertem w temacie jazd do lekarzy na odcinku bemowsko- wolskim. 70+ i choroby nękają. Wymienię wszystkie szpitale/przychodnie w promieniu 200 m. od przystanku 171 z których korzystałem i korzystam. Przychodnia przy Wrocławskiej 17, Medycyna Rodzinna przy Wrocławskiej 7a, ZUS przy Wrocławskiej 20, przychodnia przy Czumy, przychodnia Lux Med w Wola Parku, szpital i przychodnia Attis róg Elekcyjnej i Górczewskiej, szpital przy Płockiej itd. Pomijam szereg innych gabinetów czy aptek po drodze. Osiedla na Bemowie Lotnisku, Górcach, Górczewskiej były zasiedlane w latach 80 i 90 stąd wielu mieszkańców to emeryci bardziej lub mniej schorowani czy słabo poruszający się. Skazanie ich na przesiadki to darwinizm. Wielu z nich ma lęk z korzystania z metra. Robienie totalnej roszady linii autobusowych to dla nich szok i totalna dezorientacja. Kończąc, wszelkie decyzje związane ze zmianami w komunikacji to nie tylko zabawy zarezerwowane dla urzędników czy tzw. miłośników za klawiaturą.
Tylko 171 ze względu na długą trasę jazdę przez Centrum jest często niepunktualne. Nie wolałbyś powalczyć o coś krótszego? Myślę, że punktualność linii co pół godziny ma duże znaczenie. Starsi pacjenci nie zasługują na to, żeby czekać tyle czasu na przystanku.

Awatar użytkownika
a/p TALENT

Post autor: a/p TALENT » 02 paź 2026, 11:53

Kiedyś chodziło mi po głowie puścić 171 po trasie dawnej 155 i 106 do Placu Teatralnego albo do rej.ul. Anielewicza. Bawienie się w trasowanie to nie moja bajka.
Idiokracja nas otacza

Georg

Post autor: Georg » 02 paź 2026, 12:08

a/p TALENT pisze: ↑
02 paź 2026, 11:53
Kiedyś chodziło mi po głowie puścić 171 po trasie dawnej 155 i 106 do Placu Teatralnego albo do rej.ul. Anielewicza. Bawienie się w trasowanie to nie moja bajka.
Byłem zwolennikiem powstania 106 w obecnym wcieleniu. Ale jak obserwuję jakie ma opóźnienia, nawet w weekendy, to mam coraz więcej wątpliwości.
Czasy świetności 171 już dawno minęły. Jeśli coś ma być to niech będzie miało porządną częstotliwość. Dwa dziady na zmianę co pół godziny to nie jest oferta. Może mam wyjątkowego pecha, ale jak po południu jadę koło Kercalaka to zawsze mijam duet 190+puste 171 z tyłu.

ODPOWIEDZ