Dyskusja o 521
Moderator: Wiliam
rozumiem, że te wszystkie pomysły dotyczące wydłużenia 512 czy 521 to jeden wielki żart (tylko jakiś mało śmieszny)
[ Dodano: 2007-02-14, 00:08 ]
[ Dodano: 2007-02-14, 00:08 ]
Jeśli już wracamy do tej sprawy to wczoraj dość dokładnie przyjżałem się odległościom między przystankiem pl. Narutowicza (autobusy) i Daleka (tramwaje) a UD i muszę stwierdzić, że wcale nie jest dużo dalej od autobusu do urzędu dzielnicyFikander pisze:No nic specjalnego, ale proponowałem i upieram się przy połączeniu 157 ze 128.
- fik
- Naczelne Chamidło
wedle google earthdzidek pisze:wczoraj dość dokładnie przyjżałem się odległościom między przystankiem pl. Narutowicza (autobusy) i Daleka (tramwaje) a UD i muszę stwierdzić, że wcale nie jest dużo dalej od autobusu do urzędu dzielnicy
130m do tramwaju
190m od autobusu
380m do autobusu
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
@ dzidek
512 tak.
521 nie do konca.
Tak czy inaczej trzeba poprawic komunikacje Rakowca i okolic Banacha z BC/Reduta.
Ofkoz zamiast tego mozna pomajstrowac przy rozkladach. Ale brygad na 191/136 nie przybedzie. Tlok bedzie taki sam, a 521 dalej przez wiekszosc dnia bedzie wozic przez 1/3 trasy powietrze.
Aha co do 521
Ze Szczesliwickiej w Drawska afaik nie ma prawoskretu. Nawet nie sam zakaz (choc tez) ale tez wyprofilowanie zakretu, nie ma zjazdu. Czytaj lipa z calego konceptu.
128
Do UD jadac z centrum blizej jest chyba wysiadajac z busa na pl. Zawiszy niz na naruciaku pod kosciolem.
512 tak.
521 nie do konca.
Tak czy inaczej trzeba poprawic komunikacje Rakowca i okolic Banacha z BC/Reduta.
Ofkoz zamiast tego mozna pomajstrowac przy rozkladach. Ale brygad na 191/136 nie przybedzie. Tlok bedzie taki sam, a 521 dalej przez wiekszosc dnia bedzie wozic przez 1/3 trasy powietrze.
Aha co do 521
Ze Szczesliwickiej w Drawska afaik nie ma prawoskretu. Nawet nie sam zakaz (choc tez) ale tez wyprofilowanie zakretu, nie ma zjazdu. Czytaj lipa z calego konceptu.
128
Do UD jadac z centrum blizej jest chyba wysiadajac z busa na pl. Zawiszy niz na naruciaku pod kosciolem.
- loswariatos
Zawsze można by takie autobus zachaczyć o pętle i nie byłoby problemem ze skrętem. Jednak puszczenie busa Drawską to chyba nie najlepszy pomysł. Przede wszystkim progi...na dodatek z jednej strony blisko do Szczęśliwice, z drugiej blisko do Blue City., pomijając fakt, że ludzie mieszkający w zamkniętych osiedlach raczej do biednych nie należą i wolą korzystać z własnych samochodów niż tłuc się komunikacją 
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Pomijając numerek autobusu i wszelakie pomysły na linię na Drawską to w Warszawie nie jedno jest miejsce gdzie jest taka sytuacja jak opisałeś i wszyscy żyjądjmc100 pisze:A na pętli dwa 521, jeden kierunek: Falenica, drugi: Blue City.loswariatos pisze:Zawsze można by takie autobus zachaczyć o pętle i nie byłoby problemem ze skrętem.
Bez sensu.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel