Modernizacja Al. Jerozolimskich (R. Zesłańców - Łopuszańska)

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 21 mar 2007, 15:28

Północnywschód :p
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Dennis

Post autor: Dennis » 21 mar 2007, 15:34

N-NE :P

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 21 mar 2007, 15:39

Jak patrzę na gugla, to mi wychodzi centralnie ;p między NE a NNE...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
MZ
Słońce Radomia
Kontakt:

Post autor: MZ » 21 mar 2007, 20:17

inż. Glonojad pisze:Heh, a ja np. byłem pewien, że od Kleszczowej na wschód, żeby nim do Popularnej 517 i 187 puścić.
:arrow: No właśnie ja też ten odcinek miałem na myśli, mówiąc o ewentualnych protestach mieszkańców.

JaBaal

Post autor: JaBaal » 21 mar 2007, 20:44

Ja ten objazd wyobraziłem sobie w ten sposób, że wybuduje się (a tam jest miejsce) 'tymczasowe odchylenie' alej Jerozolimskich na północ przy wschodnim wlocie do skrzyżowania, ruch pójdzie północnym od skrzyżowania kawałkiem Łopuszańskiej i wpadnie z pierwszeństwem w Krańcową. Dlatego 'nie widziałem zamieszkałej Krańcowej'. Ale jeśli ten objazd ma 'zaangażować' Popularną, to raczej pójdzie aż do PKP Włochy do Chrobrego.
EDYTA po przeczytaniu następnego posta nakazała mi wyprostować to zdanie, fragment zaznaczony na zielono.
Jeśli ktokolwiek wypowiada się o komunikacji w Pruszkowie, niech nie zapomina, że na północ od torów (Gąsin, Żbików, Bąki) też mieszkają ludzie.
Śp. 714 Ożarów - os. Staszica = to były piękne dni...

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 21 mar 2007, 21:55

JaBaal pisze:kawałkiem Kleszczowej (czy jeszcze Łopuszańskiej - gdzie następuje zmiana nazwy?) i
Przy Krańcowej.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
MZ
Słońce Radomia
Kontakt:

Post autor: MZ » 19 kwie 2007, 1:15

:arrow: Gazeta ujawniła awarię koparki. Normalnie sensacja dnia :D.
A już na poważnie, to nawet pozostawienie dwóch pasów w każdym kierunku chyba nie pozwoli uniknąć tam korków.
GW pisze:Poszerzają Aleje Jerozolimskie

śmik, ostatnia aktualizacja 2007-04-18 23:23

Pechowo, bo od awarii koparki zaczęła się wczoraj przebudowa kolejnego odcinka Al. Jerozolimskich. W ciągu roku mają powstać m.in. dwie estakady nad rondem Dudajewa we Włochach.

Prace przygotowawcze obok skrzyżowania z Popularną przy hipermarkecie Leclerc trwały tylko kilkadziesiąt minut. Zaraz po przyjeździe koparka się zepsuła i trzeba było przerwać zdzieranie trawnika. Wkrótce robotnicy firmy Strabag zaczną przekładać instalacje podziemnie. Specjalne maszyny będą zaś wbijać pale pod estakadę nad rondem. - Na razie nie będzie żadnych utrudnień w ruchu. Ulica zostanie nieco zwężona za miesiąc. Cały czas kierowcy będą mieli do dyspozycji przynajmniej po dwa pasy w każdym kierunku - zapowiada Adam Stawicki, rzecznik Zarządu Dróg Miejskich.

Oprócz budowy estakad nad rondem Dudajewa odcinek od wiaduktu nad linią WKD do ul. Łopuszańskiej zostanie poszerzony do trzech pasów w każdym kierunku. Obok powstaną też chodniki i ścieżki rowerowe. Przebudowa potrwa do 30 maja przyszłego roku. W kolejnym etapie - w latach 2008-09 - ma być przebudowane skrzyżowanie Al. Jerozolimskich z Łopuszańską. Powstanie tu ogromny trójpoziomowy węzeł.

Awatar użytkownika
Plesim

Post autor: Plesim » 19 kwie 2007, 9:39

Już wczoraj korek około 18 sięgał estakady na RZS. Jak będzie wężej to aż strach się bać.

Awatar użytkownika
levar
Kontakt:

Post autor: levar » 20 kwie 2007, 2:06

A dziś puściutko :dance:

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 20 kwie 2007, 10:19

Plesim pisze:Już wczoraj korek około 18 sięgał estakady na RZS. Jak będzie wężej to aż strach się bać.
Bardzo możliwe, że związane jest to także z remontem Popularnej, na której układany jest nowy chodnik i jezdnia jest zwężana.

levar pisze:A dziś puściutko :dance:
O której godzinie 8-[
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
person
(geograf)

Post autor: person » 20 kwie 2007, 15:14

R-11 Kleszczowa pisze:O której godzinie
O 10 :-)
Jedynie mały zator stał na Popularnej ;-)

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 20 kwie 2007, 21:54

geograf pisze:
Zapraszam w szczycie :*
Albert Camus-"Dżuma"

Awatar użytkownika
Piotrek

Post autor: Piotrek » 20 kwie 2007, 22:10

R-11 Kleszczowa pisze:Zapraszam w szczycie :*
Taa, a na Globusowej dziś jeszcze na dodatek mały wypadek był koło 13.30 - to już w ogóle 8-[
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 20 kwie 2007, 22:17

Piotrek pisze:
R-11 Kleszczowa pisze:Zapraszam w szczycie :*
Taa, a na Globusowej dziś jeszcze na dodatek mały wypadek był koło 13.30 - to już w ogóle 8-[
Tu i bez wypadku jest przyjemnie :]

Dennis pewnie w poniedziałek opisze tu swoją 40minutową podróż 384 :-$
Albert Camus-"Dżuma"

Awatar użytkownika
levar
Kontakt:

Post autor: levar » 22 kwie 2007, 2:06

geograf pisze:
Jak również po południu, ok. 18.

ODPOWIEDZ