Nie tylko po to... Są też przypadki, że ludzie się nie mieszczą do autobusu, a pomimo to stoją w drzwiach i uniemożliwiają ich zamknięcie, a jak jest wyjęty stycznik, to drzwi poprostu dociskają pasażerów i problem rozwiązany. Oczywiście to nie znaczy, że takie działania popieram.Tymesz pisze:Dlatego że "nasze" społeczeństwo które "przed chwilą" dotarło do warszawy nie nauczyło się, że warszawa to nie wiocha i "niewiedzą" że następny tramwaj lub autobus będzie średnio za ~8 minut, wciskając się na siłę, uniemożliwiają pojazdowi dotarcie do celu!!Piotrek pisze:Dlaczego właściwie wyłączane są te blokady?
Blokady przystankowe
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
- fik
- Naczelne Chamidło
Zgodnie z twoim podpisem nie powinienem z tobą dyskutować, ale zastanawia mnie, skąd wymyśliłeś tę średnią 8 minut - bo chyba żadna z linii nie ma takiej średniej częstotliwości (no, może E-4, trzeba by policzyć).Tymesz pisze: Dlatego że "nasze" społeczeństwo które "przed chwilą" dotarło do warszawy nie nauczyło się, że warszawa to nie wiocha i "niewiedzą" że następny tramwaj lub autobus będzie średnio za ~8 minut, wciskając się na siłę, uniemożliwiają pojazdowi dotarcie do celu!!
PS. 'Warszawa' pisze się wielką literą, ale ja ze wsi przyjechałem, to się nie znam...
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
W MANach NL223 kierowca musiałby być debilem, żeby go złapano na jeździe bez blokady, gdyż rozłącza się ją jednym przełącznikiem umieszczonym po lewej stronie w kabinie...MZ pisze:Wiem o kontrolach Nadzoru Ruchu ZTM, który sprawdzał blokady i każdy niesprawny pod tym względem autobus odsyłał do zajezdni. Tak było przynajmniej w przypadku MAN-ów NL223
-
Jožin z bažin
- Kontakt:
Hmm. Ciekawa uwaga... Niemniej wóz z odbijającymi drzwiami (czyli wszystkie ITS-y) moim zdaniem powinien mieć blokadę włączoną.MisiekK pisze:Sugeruje, ze w MZA jest to scigane
Odnoszę wrażenie, że jeżeli usterka zostanie usunięta na miejscu, to dowodu się nie zabiera.MisiekK pisze:a ITD w przypadku stwierdzenia takiego faktu zabiera dowod rejestracyjny
Abstrahując od tej sytuacji, kierowca powinien mieć możliwość szybkiego wyłączenia blokady bez wychodzenia z kabiny. Ale podczas jazdy w normalnych warunkach nie powinno się jej wyłączać.
xxx
Proboszcz pisze:W MANach NL223 kierowca musiałby być debilem, żeby go złapano na jeździe bez blokady, gdyż rozłącza się ją jednym przełącznikiem umieszczonym po lewej stronie w kabinie.
Przez nieuwagę z otwartymi jakimiś drzwiami, bo i takie przypadki się zdarzały.Jamnik pisze:Przede wszystkim po to, żeby można było wcześniej ruszać z przystanku.
Zgadza się. A poza tym jeżdżąc bez blokady raczej nie można sobie pozwolić na zdjęcie nogi z hamulca podczas stania na przystanku. Dlatego blokada jest także wygodnym wynalazkiem dla kierowcy.MZ pisze:Przez nieuwagę z otwartymi jakimiś drzwiami, bo i takie przypadki się zdarzały.Jamnik pisze:Przede wszystkim po to, żeby można było wcześniej ruszać z przystanku.