Modernizacja Al. Jerozolimskich (R. Zesłańców - Łopuszańska)

Moderator: Wiliam

dzidek

Post autor: dzidek » 22 kwie 2007, 12:41

W piątek popołudniu jak co tydzień stały Jerozolimskie od Popularnej do Kleszczowej. Całe szczęście, że niektórzy kierowcy z Kleszczowej skracali sobie postój w korkach poprzez jazdę lokalną jezdnią prowadzącą do/z Makro ;)

szopler

Post autor: szopler » 24 kwie 2007, 21:04

Dziś roboty posuwały się dalej - zrywali trawniki na odcinku Rondo Dudajewa do salonu Merca. Zaczęły się też jakieś kombinacje przy podziemnych instalacjach.
AiR na WiP PW 5 rok ... 2x

Awatar użytkownika
levar
Kontakt:

Post autor: levar » 25 kwie 2007, 3:04

Ciekawym tylko, kiedy zaczną się poważne korki... :-k

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 25 kwie 2007, 10:19

levar pisze:Ciekawym tylko, kiedy zaczną się poważne korki... :-k
Już się zaczynają... Wczoraj po 18 aleje stały do prawie do Reduty.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

blade

Post autor: blade » 08 maja 2007, 14:25

To ja mam dwie takie uwagi:

1. Kiedy w koncu ktoś wyreguluje światła pod nowowybudowanym wiaduktem przy Reducie.
Rano traci sie tam 10min zeby skrecic w lewo na rondzie, jadac od strony Makro.

Ludzi staja na tych glupich swiatłach i sie wkur** z samego rana :/
Najbardziej "podoba mi sie" sytuacja gdy stoi sie na swiatlach (jeszcze na jerozolimskich), mamy czerwone, ludzie stajacy na rondzie z lewej maja czerwone, samochody z prawej maja czerwone, piesi maja czerwone i tak przez 10-20 sek !!! Po czym puszczaja jeden pas!! ZALAMAC SIE MOZNA!!!

A najlepiej jest jak swiatla nie dzialaja => Przejeżdza sie gładko i bez problemu!!

Oczywiscie z jazda w drugą stronę jest podobnie => nie można skręcić z Mszczonowskiej w prawo w Jerozolimskie bo pali sie czerwone swiatło cały czas, a zapala na pare sek... PRZECIEZ TAM JEST ODDZIELNY PAS DO SKRETU W PRAWO!! Taki problem doczepić zieloną strzałkę które będzie się paliła cały czas?!

2. Ciesze sie bardzo ze zaczela sie budowa wiaduktu przy Makro (rondo Dadajewa czy cos w tym stylu). Beda (tzn. juz SA) korki na jerozolimskich spowodowane pracami w tamtym miejscu, przez najbliższy rok, dwa ALE DLACZEGO NIKT NIE POMYSLAL O TYM ZEBY ZA JEDYNM ZAMACHEM ZROBIC WIADUKT PRZY ŁOPUSZAŃSKIEJ!!

Teraz przez rok/dwa będą korki bo robią coś tutaj, a później znowu bedą korki przez rok/dwa bo będą robili wiadukt w tamtym miejscu!

Załamać się można w tym kraju :/

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 08 maja 2007, 14:59

Tak mi przyszło do głowy, czy po wybudowaniu tego wiaduktu światła na tym rondzie w ogóle są jeszcze potrzebne? :-k
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 09 maja 2007, 10:52

Rzeczpospolita pisze:Już jesienią przejedziemy wiaduktem nad rondem Dudajewa - przy Castoramie i Macro Cash & Carry. Zarząd Dróg Miejskich chce bowiem wydać w tym roku na przebudowę Al. Jerozolimskich między wiaduktem WKD aul. Łopuszańską o 24 mln zł więcej, niż planował.

Budowa wiaduktu miała trwać do maja przyszłego roku. Drogowcy zakładali, że w tym roku wydadzą na nią 31 mln zł (z dwuletniego kontraktu wartego łącznie 64 mln zł). Po rozmowach miasta z wybranymi w przetargu firmami Strabag i Mosty Łódź okazało się, że prace można jednak przyspieszyć.

- Mamy nowy harmonogram, w którym założyliśmy otwarcie estakady już jesienią -mówi wicedyrektor ZDM Mirosław Kazubek. - Czekamy na zgodę radnych na przesunięcia w budżecie. Do końca grudnia chcemy wydać 55 z 64 mln zł - wyjaśnia.

Przyspieszenie inwestycji to dobra wiadomość dla finansów miasta. 75 proc. kosztów tej budowy zwróci bowiem Warszawie UE w ramach "starego" budżetu na lata 2004 -2006. Istnieje jednak warunek: jeśli drogowcy nie rozliczą się ze wszystkich prac przed majem przyszłego roku, pieniądze przepadną.

Nie wcześniej niż w przyszłym roku ruszy przebudowa skrzyżowania Al. Jerozolimskich z Łopuszańską, na którym dochodzi do największej liczby kolizji w całej Warszawie. Do połowy grudnia Transprojekt Gdański ma przygotować dla ZDM niezbędną dokumentację projektową.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

blade

Post autor: blade » 14 maja 2007, 13:44

Ostatnio przy rondzie Dudajewa wyłączone zostały wszystkie zielone strzałki...
Zastanawia mnie tylko "po kiego ch**" ??!!

Rano żeby dojechac od WKD Raków (widukt pod lopuszanska) do skrzyżowania jerozolimskich z jutrzenki/popularna trzeba stac w korku na tym mały rondzie przez 15-20 min. Załamka.

A popołudniu mamy korki na jerozolimskich w strone Pruszkowa bo wylączyli zieloną strzałkę z jerozolimskich właśnie w Popularną.

Gratuluję pomysłowości

blade

Post autor: blade » 21 maja 2007, 17:01

Tutaj jest info o aktualnej inwestycji.

tam jest napisane ze maja zakonczyc budowe do 31 marca 2008. ;/

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 19 gru 2007, 10:51

[img]http://bi.gazeta.pl/im/3/4089/m4089863.gif[/img] pisze: W nocy z wtorku na środę miała być wreszcie otwarta ul. Puławska. Firma Strabag, która zwlekała z zakończeniem prac na Mokotowie, finiszuje za to na nowym wiadukcie w Alejach Jerozolimskich

(...)

Strabag, który jest krytykowany za remont Puławskiej, dość sprawnie poszerza za to kolejny odcinek Al. Jerozolimskich we Włochach. Wczoraj skończyło się układanie asfaltu na wiadukcie nad rondem Dudajewa (skrzyżowanie z ul. Popularną). Na czwartek zaplanowano tam próby obciążeniowe. Dzień później Zarząd Dróg Miejskich zamierza zgłosić inwestycję do Wojewódzkiego Inspektora Nadzoru Budowlanego. Urzędnicy liczą na to, że pozwoli on wpuścić kierowców na wiadukt przed Nowym Rokiem. Wszystko zależy jednak od szybkości działania urzędników podległych wojewodzie.

Na wiosnę Strabag zakończy przebudowę jezdni pod wiaduktem. W połowie przyszłego roku zaś ma się zacząć poszerzanie kolejnego odcinka Alej Jerozolimskich - musi m.in. powstać trójpoziomowe skrzyżowanie z ul. Łopuszańską. Tu prace potrwają przynajmniej dwa lata.
Albert Camus-"Dżuma"

szopler

Post autor: szopler » 23 gru 2007, 21:49

Macie może jakieś info na temat testów obciążeniowych estakady nad Rondem Dudajewa? Jak jechałem w czwartek do domu to widziałem, że rozstawiają czujniki...

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 23 gru 2007, 21:51

szopler pisze:Macie może jakieś info na temat testów obciążeniowych estakady nad Rondem Dudajewa? Jak jechałem w czwartek do domu to widziałem, że rozstawiają czujniki...
Było w weekendowej albo piątkowej Wyborczej. Wiadukt ugiął się o niespełna 7mm.
Albert Camus-"Dżuma"

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 02 sty 2008, 22:14

Wiadukty otwarte. Radujmy się.
Albert Camus-"Dżuma"

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 02 sty 2008, 22:16

... z przesunięcia korka o jedno skrzyżowanie :p
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

szopler

Post autor: szopler » 03 sty 2008, 13:44

...i to w dodatku na to zwykle najbardziej zakorkowane :/

ODPOWIEDZ