151 - Jugosłowiańska, Meissnera;
111 - Fieldorfa, Bora-Komorowskiego;
ja bym do tego dodał:
507 - Umińskiego, Fieldorfa, Bora
509 - samo Bora
[ Dodano: 2007-06-06, 20:27 ]
a co na abrahama??
Moderator: Wiliam
A jak tam wyglądała sytuacja za czasów 301 na Abrahama - bo pamiętam, że jak jeszcze latałem do przedszkola na Saską Kępe (pawcio pisze:Brak miejsca na przystanki. Problem będzie szczególnie z przystankiem Abrahama 04 oraz hipotetycznym Jez. Gocławskie w kierunku Bora-Komorowskiego.
301 jeździło tylko w jedną strone i nie miało przystanku przy jeziorku.R-11 Kleszczowa pisze:A jak tam wyglądała sytuacja za czasów 301 na Abrahama - bo pamiętam, że jak jeszcze latałem do przedszkola na Saską Kępe (pawcio pisze:Brak miejsca na przystanki. Problem będzie szczególnie z przystankiem Abrahama 04 oraz hipotetycznym Jez. Gocławskie w kierunku Bora-Komorowskiego.) to ta linia jeździła właśnie Abrahama
![]()
emdegger pisze:Czemu koniec końców dziś na Abrahama nie ma żadnej linii? Fakt, że po łuku na Zachód ulica jest zabudowana tylko z jednej strony, bo z drugiej jest oczko wodne, ale choćby jeden autobus był jak znalazł.
Ja ostatnio słyszałem, że władze Gocławia chcą autobusu na Abrahama (oprócz Jugosłowiańskiej - moja poprawka) i że ZDM ma im wybudować przystanki (w terminie rozsądnym). Więc trzeba już przewidzieć obsługę tej ulicy, jeżeli planuje się jakiekolwiek zmiany komunikacyjne na osiedlu.pawcio pisze:Brak miejsca na przystanki. Problem będzie szczególnie z przystankiem Abrahama 04 oraz hipotetycznym Jez. Gocławskie w kierunku Bora-Komorowskiego.
Hipotetycznym JEZ. BALATONpawcio pisze:Problem będzie szczególnie z przystankiem Abrahama 04 oraz hipotetycznym Jez. Gocławskie w kierunku Bora-Komorowskiego.
Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie. I zauważ, że w bezpośredniej strefie dojścia do tego przystanku byłoba tylko szkoła z basenem (Abrahama 10) i jeden nowszy blok (Abrahama 12 - w którym podejrzewam że chętnych na autobus nie będzie tak wielu ). Reszta jest obsługiwana przez pozostałe 3 przystanki.emdegger pisze:Czemu koniec końców dziś na Abrahama nie ma żadnej linii? Fakt, że po łuku na Zachód ulica jest zabudowana tylko z jednej strony, bo z drugiej jest oczko wodne, ale choćby jeden autobus był jak znalazł.
Trochę więcej optymizmu - jeżeli będzie tam [na Meissnera] 151, to się uda przeforsować.Rosa pisze:Tak czy inaczej teraz raczej 111 jest już nie do przywrócenia na starą trasę.
Coś kręcisz chyba, dopiero co byłem przy jeziorku i nic się nie działoPetroniusz pisze:No i się budują. Na razie w stronę Bora-Komorowskiego.Jarek pisze:ZDM ma im wybudować przystanki (w terminie rozsądnym)
Ale jednego nie rozumiem, jeśli jest już peron na pętli, to nie można zawracania poprowadzić tędy? Po co ciągnąć aż za TS? No chyba, że na pętli będzie wielkie przestawianie przy betonowaniu peronów.JotPeCet pisze:Wiedziałem że się wam spodoba (mi też).
Niestety, wykonawca budowy drugiej nitki Bora, przeniósł komisję zamknięcia na jutro.