Trasa Siekierkowska
Moderator: Wiliam
-
Krzysiek_S
-
Krzysiek_S
Na dowód tu widać światła na Płowieckiej kóło Traktu Lubelskiego. http://www.skyscrapercity.com/showthrea ... 31&page=46Nazgul pisze:dawno nie jechałemKrzysiek pisze:Już dawno jest zamknięta i już dawno są światła.
Szkoda, że estakady do Rembertowa dopiero za rok,,,MZ pisze:Za tydzień zostaną wreszcie udostępnione estakady:
GW pisze:Estakady na Trasie Siekierkowskiej zostaną otwarte 21 czerwca
śmik, ostatnia aktualizacja 2007-06-13 22:15
Dziś wieczorem kierowcy zaczną nieco inaczej jeździć na skrzyżowaniu Trasy Siekierkowskiej i Ostrobramskiej. Zbudowane tam estakady zostaną oddane dopiero za tydzień.
Podległe wojewodzie służby mają dziś wydać pozwolenie na użytkowanie zbudowanego węzła u zbiegu Trasy Siekierkowskiej, Ostrobramskiej i Płowieckiej. Niestety, kierowcy jeszcze nie zaczną z niego korzystać. Dziś o godz. 22 zostanie jedynie otwarty bezkolizyjny lewoskręt z Ostrobramskiej (jadąc od ul. Marsa) w Trasę Siekierkowską w kierunku Mokotowa. Równocześnie drogowcy zlikwidują skręt w Trasę na światłach i tymczasowy mostek nad kanałkiem. W ciągu kilku dni zakończą także budowę wjazdu na jedną z estakad. Wszystkie zbudowane wiadukty zostaną oddane w następny czwartek. Wtedy wygodniej będzie się jeździć:
- z Trasy Siekierkowskiej na Płowiecką w kierunku wylotówek na Siedlce i Lublin
- w przeciwnym kierunku - czyli od strony Wesołej na Trasę Siekierkowską
- z Ostrobramskiej na Płowiecką.
Dopiero w kolejnym etapie powstanie ogromne rondo u zbiegu Płowieckiej, Marsa i Ostrobramskiej oraz bezkolizyjne estakady dla zjeżdżających z Trasy Siekierkowskiej w kierunku Rembertowa. Ich budowa rozpocznie się najwcześniej wiosną przyszłego roku. Wiceprezydent Jacek Wojciechowicz zapowiada, że równocześnie chciałby rozpocząć poszerzanie ul. Żołnierskiej aż do Ząbek.
Powinni otworzyć przejazd przy PKP Gocławek dla Korkowej, aby kierowcy z Wesołej i Marysina mogi korzystać z estakad otwartych już teraz. Kto w ogóle wpadł na pomysł, żeby to zamykać i upchnąć wszystko na wiadukcie Marsa? Ten wiadukt jest chyba najbardziej zakorkowanym punktem miasta.
R1+R2
R3+R7
R8+R9
R3+R7
R8+R9
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Myślę, że nie jest - vide widok z mojego okna
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- R-9 Chełmska
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Czy ja wiemR-9 Chełmska pisze:Myślę, że są to godni siebie przeciwnicy jeśli chodzi o czas przejazduR-11 Kleszczowa pisze:Myślę, że nie jest - vide widok z mojego okna
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Przyzwyczaiłem się już do tego po ponad 15 latach mieszkania w tej dzielnicyPiotrek pisze:Biedny jesteś KleszczuR-11 Kleszczowa pisze:Ostatnio od siebie do Ciepłowni jechałem 2x tyle czasu co potem 506 do Nowego Światu
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
-
Krzysiek_S
Niestety bank przeszkadza , który stoi częściowo na Korkowej przy samym przejeżdzie.Andrzej pisze:Szkoda, że estakady do Rembertowa dopiero za rok,,,
Powinni otworzyć przejazd przy PKP Gocławek dla Korkowej, aby kierowcy z Wesołej i Marysina mogi korzystać z estakad otwartych już teraz. Kto w ogóle wpadł na pomysł, żeby to zamykać i upchnąć wszystko na wiadukcie Marsa? Ten wiadukt jest chyba najbardziej zakorkowanym punktem miasta.
Bank bankiem, ale tam już ziemia została wykupiona przez JW Construction pod budowę nowego osiedla (jak można budować osiedla przy torach, btwAndrzej pisze:Powinni otworzyć przejazd przy PKP Gocławek dla Korkowej, aby kierowcy z Wesołej i Marysina mogi korzystać z estakad otwartych już teraz.
a samochody mogą tam wjechać na skrzyżowania? bo u mnie ostatnio nie.R-11 Kleszczowa pisze:Czy ja wiemR-9 Chełmska pisze: Myślę, że są to godni siebie przeciwnicy jeśli chodzi o czas przejazduOstatnio od siebie do Ciepłowni jechałem 2x tyle czasu co potem 506 do Nowego Światu
![]()
korki bywają od PKP Rembertów, przez całą Marsa, aż do Płowieckiej. to naprawdę duży odcinek, a na wiadukcie jest apogeum..
[ Dodano: 2007-06-16, 11:41 ]
emdegger pisze:(jak można budować osiedla przy torach, btwAndrzej pisze:Powinni otworzyć przejazd przy PKP Gocławek dla Korkowej, aby kierowcy z Wesołej i Marysina mogi korzystać z estakad otwartych już teraz.).
sam sobie odpowiedziałeś. ta firma powinna zostać zlikwidowana. jeszcze nic nie zrobiła dobrze.emdegger pisze:ziemia została wykupiona przez JW Construction pod budowę nowego osiedla
no ale chyba nie będą się budowac na ulicy? Korkowa musi zostać przejezdna.
R1+R2
R3+R7
R8+R9
R3+R7
R8+R9