Trasa Siekierkowska

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
Nazgul

Post autor: Nazgul » 14 cze 2007, 12:09

Tak, oddadzą estakady, a tuż za nimi na Płowieckiej czekają nas światła, bo zostanie zamknięta rozpadająca się kładka dla pieszych :-? :-?

Krzysiek_S

Post autor: Krzysiek_S » 14 cze 2007, 12:11

Nazgul pisze:Tak, oddadzą estakady, a tuż za nimi na Płowieckiej czekają nas światła, bo zostanie zamknięta rozpadająca się kładka dla pieszych :-? :-?
Już dawno jest zamknięta i już dawno są światła.

Awatar użytkownika
Nazgul

Post autor: Nazgul » 14 cze 2007, 12:17

Krzysiek pisze:Już dawno jest zamknięta i już dawno są światła.
dawno nie jechałem :shy:

Krzysiek_S

Post autor: Krzysiek_S » 14 cze 2007, 15:01

Nazgul pisze:
Krzysiek pisze:Już dawno jest zamknięta i już dawno są światła.
dawno nie jechałem :shy:
Na dowód tu widać światła na Płowieckiej kóło Traktu Lubelskiego. http://www.skyscrapercity.com/showthrea ... 31&page=46

Rosa

Post autor: Rosa » 14 cze 2007, 15:14

W każdy razie te światla nie powoduja żadnych dodatkowych korkow.
+ jest to że troszkę rozluźni się na Kadetów a co tym idzie pewnie tez Bronowskiej.
minusem to że przez zamknięcie Umińskiego i tak na razie z estakad nie skorzystam :)

Andrzej

Post autor: Andrzej » 15 cze 2007, 17:01

MZ pisze::arrow: Za tydzień zostaną wreszcie udostępnione estakady:
GW pisze:Estakady na Trasie Siekierkowskiej zostaną otwarte 21 czerwca

śmik, ostatnia aktualizacja 2007-06-13 22:15

Dziś wieczorem kierowcy zaczną nieco inaczej jeździć na skrzyżowaniu Trasy Siekierkowskiej i Ostrobramskiej. Zbudowane tam estakady zostaną oddane dopiero za tydzień.

Podległe wojewodzie służby mają dziś wydać pozwolenie na użytkowanie zbudowanego węzła u zbiegu Trasy Siekierkowskiej, Ostrobramskiej i Płowieckiej. Niestety, kierowcy jeszcze nie zaczną z niego korzystać. Dziś o godz. 22 zostanie jedynie otwarty bezkolizyjny lewoskręt z Ostrobramskiej (jadąc od ul. Marsa) w Trasę Siekierkowską w kierunku Mokotowa. Równocześnie drogowcy zlikwidują skręt w Trasę na światłach i tymczasowy mostek nad kanałkiem. W ciągu kilku dni zakończą także budowę wjazdu na jedną z estakad. Wszystkie zbudowane wiadukty zostaną oddane w następny czwartek. Wtedy wygodniej będzie się jeździć:
- z Trasy Siekierkowskiej na Płowiecką w kierunku wylotówek na Siedlce i Lublin
- w przeciwnym kierunku - czyli od strony Wesołej na Trasę Siekierkowską
- z Ostrobramskiej na Płowiecką.

Dopiero w kolejnym etapie powstanie ogromne rondo u zbiegu Płowieckiej, Marsa i Ostrobramskiej oraz bezkolizyjne estakady dla zjeżdżających z Trasy Siekierkowskiej w kierunku Rembertowa. Ich budowa rozpocznie się najwcześniej wiosną przyszłego roku. Wiceprezydent Jacek Wojciechowicz zapowiada, że równocześnie chciałby rozpocząć poszerzanie ul. Żołnierskiej aż do Ząbek.
Szkoda, że estakady do Rembertowa dopiero za rok,,,
Powinni otworzyć przejazd przy PKP Gocławek dla Korkowej, aby kierowcy z Wesołej i Marysina mogi korzystać z estakad otwartych już teraz. Kto w ogóle wpadł na pomysł, żeby to zamykać i upchnąć wszystko na wiadukcie Marsa? Ten wiadukt jest chyba najbardziej zakorkowanym punktem miasta.
R1+R2
R3+R7
R8+R9

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 15 cze 2007, 17:02

Myślę, że nie jest - vide widok z mojego okna :]
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
R-9 Chełmska

Post autor: R-9 Chełmska » 15 cze 2007, 17:08

R-11 Kleszczowa pisze:Myślę, że nie jest - vide widok z mojego okna :]
Myślę, że są to godni siebie przeciwnicy jeśli chodzi o czas przejazdu :D
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 15 cze 2007, 17:11

R-9 Chełmska pisze:
R-11 Kleszczowa pisze:Myślę, że nie jest - vide widok z mojego okna :]
Myślę, że są to godni siebie przeciwnicy jeśli chodzi o czas przejazdu :D
Czy ja wiem :roll: Ostatnio od siebie do Ciepłowni jechałem 2x tyle czasu co potem 506 do Nowego Światu :-"
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
Piotrek

Post autor: Piotrek » 15 cze 2007, 17:12

R-11 Kleszczowa pisze:Ostatnio od siebie do Ciepłowni jechałem 2x tyle czasu co potem 506 do Nowego Światu :-"
Biedny jesteś Kleszczu :glaszcze:
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 15 cze 2007, 17:15

Piotrek pisze:
R-11 Kleszczowa pisze:Ostatnio od siebie do Ciepłowni jechałem 2x tyle czasu co potem 506 do Nowego Światu :-"
Biedny jesteś Kleszczu :glaszcze:
Przyzwyczaiłem się już do tego po ponad 15 latach mieszkania w tej dzielnicy ;-) Aczkolwiek z utęsknieniem czekam na NowoLazurową [-o<
Albert Camus-"Dżuma"

Krzysiek_S

Post autor: Krzysiek_S » 15 cze 2007, 20:13

Andrzej pisze:Szkoda, że estakady do Rembertowa dopiero za rok,,,
Powinni otworzyć przejazd przy PKP Gocławek dla Korkowej, aby kierowcy z Wesołej i Marysina mogi korzystać z estakad otwartych już teraz. Kto w ogóle wpadł na pomysł, żeby to zamykać i upchnąć wszystko na wiadukcie Marsa? Ten wiadukt jest chyba najbardziej zakorkowanym punktem miasta.
Niestety bank przeszkadza , który stoi częściowo na Korkowej przy samym przejeżdzie. ](*,) Przecież byłeś tam na wycieczce ;-)

Awatar użytkownika
Emdegger
Kontakt:

Post autor: Emdegger » 16 cze 2007, 0:07

Andrzej pisze:Powinni otworzyć przejazd przy PKP Gocławek dla Korkowej, aby kierowcy z Wesołej i Marysina mogi korzystać z estakad otwartych już teraz.
Bank bankiem, ale tam już ziemia została wykupiona przez JW Construction pod budowę nowego osiedla (jak można budować osiedla przy torach, btw :shock: ). Tam żadnej infrastruktury po prostu nie będzie, estakady estakadami, ale gorzej, że potencjalna możliwość budowy pętli tramwajowej po starowawerskiej stronie Korkowej zostaje udupiona na dobre. Po przejściowym zwężeniu Marsa z Marysina nie będzie się sposób w ogóle wydostać.

Andrzej

Post autor: Andrzej » 16 cze 2007, 11:38

R-11 Kleszczowa pisze:
R-9 Chełmska pisze: Myślę, że są to godni siebie przeciwnicy jeśli chodzi o czas przejazdu :D
Czy ja wiem :roll: Ostatnio od siebie do Ciepłowni jechałem 2x tyle czasu co potem 506 do Nowego Światu :-"
a samochody mogą tam wjechać na skrzyżowania? bo u mnie ostatnio nie.
korki bywają od PKP Rembertów, przez całą Marsa, aż do Płowieckiej. to naprawdę duży odcinek, a na wiadukcie jest apogeum..

[ Dodano: 2007-06-16, 11:41 ]
emdegger pisze:
Andrzej pisze:Powinni otworzyć przejazd przy PKP Gocławek dla Korkowej, aby kierowcy z Wesołej i Marysina mogi korzystać z estakad otwartych już teraz.
(jak można budować osiedla przy torach, btw :shock: ).
emdegger pisze:ziemia została wykupiona przez JW Construction pod budowę nowego osiedla
sam sobie odpowiedziałeś. ta firma powinna zostać zlikwidowana. jeszcze nic nie zrobiła dobrze.

no ale chyba nie będą się budowac na ulicy? Korkowa musi zostać przejezdna.
R1+R2
R3+R7
R8+R9

Awatar użytkownika
PiotrekP

Post autor: PiotrekP » 16 cze 2007, 11:54

Andrzej pisze:korki bywają od PKP Rembertów, przez całą Marsa, aż do Płowieckiej. to naprawdę duży odcinek, a na wiadukcie jest apogeum..
Pf! To jeszcze pikuś. Korki są dobre rano, na ulicy Żołnierskiej... Potrafią się zaczynać od Czwartaków w stronę Marsa.. =;

ODPOWIEDZ