Po raz chyba pierwszy zgadzam się w 100% z TobąAndrzej pisze:Wydaje mi się, że 515 jeździ dostatecznie daleko od kolejki już teraz i do Politechniki może zostać bez zmian (może). Przy okazji realizuje potrzebne połączenie Trasy Ł. z Grochowem. 515 przez TS na pewno będzie frekwencyjnie słabsze, a 143 z Gocławia na Ostrobramską jest całkiem przydatne.
515 - co dalej z tÄ liniÄ ?
Moderator: Wiliam
Ale czy nie lepiej zacząć ostrożnie, a potem w razie czego dołożyć co nieco? Po co od razu walić z grubej rury? A jak się nie sprawdzi? Cięcie i drugie 416 wyjdzie... A brygady gdzieś po drodze zaginą.Jarek pisze:Z symulacji wychodzi akurat coś dokładnie innego - wzrost potoku w szczycie porannym o jakieś 400 osób/h w przekroju. Czyżby to było tak wbrew zdrowemu rozsądkowi? Obecnie nie ma linii zapewniającej dojazd z węzła Płowiecka przez Siekierę na Mokotów. 143 za bardzo kręci, ludzie wsiadają w 5xx i jadą do Metra. Sam rembertów musi zaliczyć 3 "ucha": Wygoda, Gocław, Stegny. A 143 i tak ich nawet do metra nie dowiezie. Tak więc grubo się mylicie, Panowie!
Yhym czyli chcesz większej częstotliwości i jeszcze długich postojów na obu pętlach, żeby być może (tak Ci się wydaje, że się da) zachować punktualność przy wyjeździe z Rembertów - Kolonii. Zaiste pomysł fantastyczny, zwłaszcza że 196 nie jest dowozówką tylko z jednej strony. Ciekawe czy to wszystko jest w ogóle realne, bo nie wiem, jak długie to musiałyby być postoje przy panujących tam korkachJarek pisze:196 jadące przez Marsa rano raczej nie powinno łapać dużych opóźnień w kierunku Rembertowa (duży korek jest po południu). Większa częstotliwość by to zrekompensowała, zresztą nie ma potrzeby dogrywania wszystkich kursów do SKM, bo jest wspólny bilet. Od strony Rembertowa punktualność byłaby zachowana przez cały dzień.
I tak na końcu dodam, że zbliża się przebudowa wiaduktu na Marsa.
[ Dodano: 2007-06-25, 19:12 ]
A w symulacji to ja jestem mistrzem świata w F1. Zresztą o czym my tu dyskutujemy, o jakichś wyimaginowanych potokach z węzła Płowiecka/Marsa na Mokotów wymagających istnienia całotygodniowego pośpiechaJarek pisze:Z symulacji wychodzi akurat coś dokładnie innego - wzrost potoku w szczycie porannym o jakieś 400 osób/h w przekroju. Czyżby to było tak wbrew zdrowemu rozsądkowi? Obecnie nie ma linii zapewniającej dojazd z węzła Płowiecka przez Siekierę na Mokotów. 143 za bardzo kręci, ludzie wsiadają w 5xx i jadą do Metra. Sam rembertów musi zaliczyć 3 "ucha": Wygoda, Gocław, Stegny. A 143 i tak ich nawet do metra nie dowiezie. Tak więc grubo się mylicie, Panowie
143 zalicza te "ucha" i pytam co w tym strasznego, to że mamy wiele relacji? Najlepiej zrobić ekspres bez przystanku od Marsa/Płowiecka do Metra przez TS
OK. NIech i tak będzie (choć nie uwierzę, aż nie zobaczę).Jarek pisze:Z symulacji wychodzi akurat coś dokładnie innego - wzrost potoku w szczycie porannym o jakieś 400 osób/h w przekroju. Czyżby to było tak wbrew zdrowemu rozsądkowi? Obecnie nie ma linii zapewniającej dojazd z węzła Płowiecka przez Siekierę na Mokotów. 143 za bardzo kręci, ludzie wsiadają w 5xx i jadą do Metra. Sam rembertów musi zaliczyć 3 "ucha": Wygoda, Gocław, Stegny. A 143 i tak ich nawet do metra nie dowiezie. Tak więc grubo się mylicie, Panowie!
W takim razie co ma zamiar zastąpić 143 w relacji Ostrobramska-Gocław-Mokotów? Bo w projekcie rembertowskim tego nie znalazłem, a zastępstwo konieczne jest.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
W takim razie życzliwie odsyłam do firmy PTV. Jeśli umiesz zrobić produkt konkurencyjny do ich VISUMa, to masz zagwarantowane miliony. Gdybyś chociaż umiał zrobić własny, lepszy od tego, który jest, model ruchu dla zbiorkomu w Warszawie, to też możesz zarobić niezłe pieniądze. Szczerze w to jednak wątpię.Nazgul pisze:A w symulacji to ja jestem mistrzem świata w F1
Czy ja powiedziałem, że chcę? Przeciwnie. Radzę przeczytać post wyżej. Sprawa nie jest jednak taka oczywista, inaczej Rembertów nie chciałby takiego rozwiązania.Nazgul pisze:Yhym czyli chcesz większej częstotliwości i jeszcze długich postojów na obu pętlach, żeby być może (tak Ci się wydaje, że się da) zachować punktualność przy wyjeździe z Rembertów - Kolonii. Zaiste pomysł fantastyczny, zwłaszcza że 196 nie jest dowozówką tylko z jednej strony. Ciekawe czy to wszystko jest w ogóle realne, bo nie wiem, jak długie to musiałyby być postoje przy panujących tam korkach Jest wspólny bilet, yhym, ładny argument przy braku wspólnego taktu pociągów SKM i KM. Raz 196 będzie nas dowozić minutę, raz 20 minut przed odjazdem pociągu, brawo
I tak na końcu dodam, że zbliża się przebudowa wiaduktu na Marsa.
[ Dodano: 2007-06-25, 19:36 ]
Darujże sobie taką demagogię.Nazgul pisze:Najlepiej zrobić ekspres bez przystanku od Marsa/Płowiecka do Metra przez TS Przecież to już sięga granicy absurdu.
[ Dodano: 2007-06-25, 19:38 ]
Na pewno relacje zostaną zastąpione (143 na odcinku Gocław - URsynów powinno być w całości). Masz jakieś propozycje?pawcio pisze:W takim razie co ma zamiar zastąpić 143 w relacji Ostrobramska-Gocław-Mokotów? Bo w projekcie rembertowskim tego nie znalazłem, a zastępstwo konieczne jest.
Daruję sobie w ogóle dyskusję o takowej linii, bo argumentów przeciwko jest o wiele więcej niż za i bronienie takiego rozwiązania to niemalże udowadnianie tezy, że Ziemia jest płaska, więc nie muszę z tym polemizować. A że jakaś garstka ludzi, która na codzień porusza się blachosmrodami, chyba z nudów wymyśla takie bzdury, to nie znaczy że to Rembertów chce takiej komunikacji. I mam nadzieję, że ZTM zachowa trzeźwość umysłu w tak oczywistej kwestii.
141 by mogło. Ale jest kilka "ale"Jarek pisze:Na pewno relacje zostaną zastąpione (143 na odcinku Gocław - URsynów powinno być w całości). Masz jakieś propozycje?
Toż napisałem post wyżej, że 143 może z Wiatracznej jechać dalej w stronę Mostu Łazienkowskiego i potem po trasie 141 na Służewiec (lub Ursynów).
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
czyli główna relacja 143 zostaje zamienione na pośpiech 515TGM pisze:Czyli mniej więcej widzisz coś takiego?
141 Marysin - Gocław i dalej trasa 143 przez SGGW do Natolina
143 Rembertów - Wiatraczna - TŁ - Wisłostrada - i dalej jak 141 do Doliny a dalej trasą 416 na Ursynów
515 Rembertów - TS i dalej Służew (Wałbrzyska)
143 ? Co to za nowa trasa, Jak ktoś chce dojechać do SGGW z Rembertowa to na bank tak nie pojedzie. Ludzie dojeżdżają do Politechniki, przesiadka w metro, wysiadka na służewiu i w 193 lub 401. Czy jest jakiś ogólnie problem by przesiąść się z 141 do 143 i na odwrót?