Moderator: Wiliam
-
mariow
To fakt. Ale będzie wówczas całotygodniowe zastępstwo dla 401 w relacji Ursus-Okęcie-Mokotów (tu pociąg nie pomoże) i Rembertów/Praga-Mokotów-Okęcie (także pociąg nie pomoże). Jeżeli zaś by zrealizować tylko drugą relację przy pomocy 515, to można zapomnieć o tym, by 401 kiedykolwiek mogło się stać 5xx.
tylko tez kwestia po co tak naprawde 515 z Rembertowa na Okecie ...
jesli mam byc szczery to taka linia przez TS od wezła Płowiecka do Warneńskiej jedzie przez pustkowie niemal bo imija Gocław i jedzie skrajem Sadyby. nie znam moze potoków generowanych przez Rembertów ale czy az takie duzo grono jego mieszkanców (zwazywszy ze to nie jest duza dzielnica) jedzie na Dolny Mokotów i Okecie?
PURA VIDA!
-
pawcio
Mało kto z userów to wierzy, ale symulacje ZTMu wykazują spore potoki. Stąd też jeżeli to 515 ma jechać tylko do Okęcia, o chyba lepiej, żeby przy okazji z 401 zrobić 5xx?
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
-
mariow
pawcio pisze:Mało kto z userów to wierzy, ale symulacje ZTMu wykazują spore potoki
tylko ze jezeli to ma byc tylko linia dla Rembertowa po prawej stronie (z pominieciem Gocławia) to jej czestotliowosc wyzsza niz 30 min nie bedzie potrzebna - a linia o takiej czestotliwosci nie wspomoze sytuacji na osi obługiwanej przez 189 i 401. zdecydowanie ta ostatnia jako 5xx bylaby lepsza
PURA VIDA!
-
pawcio
Nie dla Rembertowa. Dla całej tamtejszej ferajny (Wesoła, Wawer) przy przesiadce przy Płowieckiej. Faktycznie lepiej może być się tam przesiadać niż gdzieś w centrum.
Ja raczej podejrzewam,że 515 miałoby częstotliwość koło 12/20/12//20. Czyli już całkiem rozsądnie. Ale tu przydałaby się informacja od Jarka, by było wiadomo, jakie są możliwości.
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
-
mariow
pawcio pisze:Dla całej tamtejszej ferajny (Wesoła, Wawer) przy przesiadce przy Płowieckiej
ok, tego nie wziąłem pod uwage

. brzmi bardziej przekonująco

PURA VIDA!
-
pawcio
No właśnie. Ja się już zdążyłem do tego pomysłu przekonać, choć trochę dystansu mi zostało. Oczywiście, jeżeli linii nie zabije częstotliwość 20/30/20//30.
-
Bastian
- Sułtan Maroka
pawcio pisze:Ja raczej podejrzewam,że 515 miałoby częstotliwość koło 12/20/12//20.
Można brać pod uwagę taką częstotliwość.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
-
Kleszczu
- Stoi... Sofista?
-
Kontakt:
Dennis pisze: Wystarczy przerzucić 125 (a i 704, 720 oraz 722 bym dołożył, ze względu na uwspólnienie przystanku z 502) na przystanek PŁOWIECKA 02 i po kłopocie. Możemy odmrozić częstotliwość

To uwspólnienie mamy przy Trakcie Lubelskim. Fakt- bez 702. No ale mamy. Wtedy będzie można nawet estakadami puścić wspomniane przez Ciebie 502, chociaż tracimy tutaj przesiadki z obwodowego 515...
pawcio pisze:Oczywiście, jeżeli linii nie zabije częstotliwość 20/30/20//30.
Dla Ursusa nie do przyjęcia jest taka częstotliwość
Notabene właśnie to może zabić tą linię, bo boję się, że nawet przy 12 w szczycie może to starczać na solówki na prawym brzegu Wisły...
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
-
Dennis
I bez 142. Co nas jednak obchodzi TRAKT L.? Wszak to żaden węzeł przesiadkowy nie jest

Zaś PŁOWIECKA - owszem. I to nie tylko z/na 515, ale też ze wszystkiego co kursuje Grochowską (na busy z Ostrobramskiej) i Ostrobramską (vice versa).
-
Kleszczu
- Stoi... Sofista?
-
Kontakt:
Dennis pisze:I bez 142. Co nas jednak obchodzi TRAKT L.? Wszak to żaden węzeł przesiadkowy nie jest

Zaś PŁOWIECKA - owszem. I to nie tylko z/na 515, ale też ze wszystkiego co kursuje Grochowską (na busy z Ostrobramskiej) i Ostrobramską (vice versa).
Ludzie przy Płowiecką się przesiadają, ale tylko w kierunku Marysina. Przystanek Płowiecka 02 świeci świetlistymi pustkami
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
-
Dennis
R-11 Kleszczowa pisze:Ludzie przy Płowiecką się przesiadają, ale tylko w kierunku Marysina. Przystanek Płowiecka 02 świeci świetlistymi pustkami
No bo tam nie ma nic poza 502 i 525, Misiu

-
Kleszczu
- Stoi... Sofista?
-
Kontakt:
Dennis pisze:R-11 Kleszczowa pisze:Ludzie przy Płowiecką się przesiadają, ale tylko w kierunku Marysina. Przystanek Płowiecka 02 świeci świetlistymi pustkami

To teraz Misiu pokaż mi te tłumy, które maszerują z Marsa na przystanek Płowiecka przed Ostrobramską
Tamte przesiadki są nie potrzebne...
Albert Camus-"Dżuma"
-
Krzysiek_S
Dennis pisze:R-11 Kleszczowa pisze:Ludzie przy Płowiecką się przesiadają, ale tylko w kierunku Marysina. Przystanek Płowiecka 02 świeci świetlistymi pustkami

Kiedyś stawały tam wszystkie linie do Wawra[ mówie o tych co jadą prosto, a nie skręcają w Marsa], kilka lat temu to zmieniono.
-
Bastian
- Sułtan Maroka
Panowie, idźcie sobie z tą dyskusją gdzie indziej...

Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
-
Kleszczu
- Stoi... Sofista?
-
Kontakt:
Albert Camus-"Dżuma"