515 - co dalej z tą linią?

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
Emdegger
Kontakt:

Post autor: Emdegger » 29 cze 2007, 15:28

Dennis pisze:Przekonam się dopiero wtedy, kiedy podaż (a w zasadzie częstotliwość, jak dla mnie mogą być na początek nawet "lwiątka") w relacji STEGNY - WILANOWSKA zostanie podniesiona do racjonalnego poziomu i nadal busy będą woziły muchy.
A cóż takiego jest niby na odcinku Wilanowskiej między Sikorskiego a Puławską wspaniałego? (tzn. domyślam się, że dla Ciebie może być to Muzeum Historii Ruchu Ludowego :D). To już odcinek od Al. Niepodległości do Wołoskiej można uznać za o wiele bardziej sensowny i to bez żadnej GM, czy linii jadących przez Al. Lotników, a jedynie przez wzgląd na osiedla przy Modzelewskiego. Obecna podaż także wiele daje do myślenia.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 29 cze 2007, 15:31

pawcio pisze:I jeszcze jedno. Tak. 185 na Stegnach (plus wzmocnienie 159) zupelnie wystarczy.
No dobra, a ci nieszczęśnicy z Wileniaka do EC?
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Dennis

Post autor: Dennis » 29 cze 2007, 15:36

emdegger pisze:A cóż takiego jest niby na odcinku Wilanowskiej między Sikorskiego a Puławską wspaniałego?
A czy ja gdziekolwiek napisałem, że tam jest coś "niby" :?: ;-) Czytaj Waść ze zrozumieniem. O węzły mi chodzi przede wszystkim: DOLINA SŁUŻEWIECKA i METRO WILANOWSKA.
emdegger pisze:Obecna podaż także wiele daje do myślenia.
W relacji Włochy - Bemowo-Bielany - też jeszcze niedawno - dawała :?: :P
PS. Notabene zaraz nas Bastian stąd pogoni za OT :D

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 29 cze 2007, 15:44

Bastian pisze:No dobra, a ci nieszczęśnicy z Wileniaka do EC?
Kij im w oko. Najezdzilem sie swego czasu 362 i nikogo tam nie bylo. Zbyt marginalny potok by sie nim przejmowac. Poza tym bedzie dogodne polaczenie 159+162 obie co przynajmniej 10 minut w szczycie.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
Emdegger
Kontakt:

Post autor: Emdegger » 29 cze 2007, 15:45

Dennis pisze:DOLINA SŁUŻEWIECKA i METRO WILANOWSKA
Chcesz powiedzieć, że podaż na odcinku Stegny - Dolina Służewiecka (poprawiono, mam nadzieję, że mało osób to przeczytało w pierwotnej wersji ;) ) jest mała? :D A z metrem Wilanowska chyba zażartowałeś sobie. Niech jeden z nas pojedzie sobie metrem stamtąd, a drugi Twoim 185*. Zobaczymy, kto będzie szybciej na pl. Wilsona :P

*ja oczywiście metrem :D

[ Dodano: 2007-06-29, 15:48 ]
Nie po linii idzie obywatel, oj nie... Powinno być: od PKP Powiśle do EC ;) Potok z Wileniaka rzecz jasna jest - a nawet na pewno wziąwszy pod uwagę dość dobrą punktualność 162. Ale nie jest on na tyle duży, żeby na Czerniakowskiej się nie przesiąść - przy założeniu wzmocnienia 159.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 29 cze 2007, 15:50

pawcio pisze:Kij im w oko. Najezdzilem sie swego czasu 362 i nikogo tam nie bylo. Zbyt marginalny potok by sie nim przejmowac. Poza tym bedzie dogodne polaczenie 159+162 obie co przynajmniej 10 minut w szczycie.
emdegger pisze:Nie po linii idzie obywatel, oj nie... Powinno być: od PKP Powiśle do EC ;) Potok z Wileniaka rzecz jasna jest - a nawet na pewno wziąwszy pod uwagę dość dobrą punktualność 162. Ale nie jest on na tyle duży, żeby na Czerniakowskiej się nie przesiąść - przy założeniu wzmocnienia 159.
Cieszą mnie wasze argumenty... Przekonywano mnie, że jest to połączenie nie do wycięcia :)
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
Emdegger
Kontakt:

Post autor: Emdegger » 29 cze 2007, 15:50

pawcio pisze:Kij im w oko. Najezdzilem sie swego czasu 362 i nikogo tam nie bylo
Małe OT: ja w potoki pracownicze jednak wierzę: 138 wiezie takie od pl. na Rozdrożu. Ale to nie ma znaczenia przy zakładanej mocnej częstotliwości 159.
"Coś ci powiem chłopcze! Gdy będziesz wracał do domu dziś wieczór, a jakiś psychopata rzuci się na ciebie z garścią malin, nie przyłaź mi tutaj skomleć." - John Cleese

Andrzej

Post autor: Andrzej » 29 cze 2007, 17:41

emdegger pisze:
Andrzej pisze: nowe 141 nie na Witolin tylko na Olszynkę - ... - Grochowska, Chłopickiego, Olszynka, wtedy 135: Ostrobramska, Rodziewiczówny, Witolin i bedzie super
115 nie może dalej egzystować w przyrodzie jako linia dla pielgrzymów i masochistów.
Nie będę się upierał, bo widzę to 115, ale są pasażerowie, którzy korzystają z tej linii (z Marysina, Okularowej i Płowieckiej), którzy jadą na któryś z przystanków Łukowskiej (zwłaszcza na samej Łukowskiej wysiada i wsiada trochę osób). To unikalne połączenie z Witolinem "od naszej" strony bym zachował. Tym bardziej, że Grochowską jedzie już 137 i 173. A poza tym 141 na Olszynce oraz 135 na Witolinie są tego warte.
R1+R2
R3+R7
R8+R9

mariow

Post autor: mariow » 29 cze 2007, 18:04

1. Na ile szacujecie czas przejazdu takiego 515 w relacji Niedzwiadek-Trasa Siekierkowska-Rembertów?

2. Nawiązując do kwestii przejazdu przez Metro WIlanowska to takie 515 mogłoby teoretycznie jechac zamiast Al.Lotników, Wałbrzyską, Nowoursynowską i Doliną Słuzewiecką prosto od Galerii Mokotów al.Wilanowską az do Sikorskiego (zaliczając ZP Smoluchowskiego i ZP Metro Wilanowska). Szybszy czas przejazdu acz przez mniej zamieszkane tereny
PURA VIDA!

Tm

Post autor: Tm » 29 cze 2007, 18:08

mariow pisze: 2. Nawiązując do kwestii przejazdu przez Metro WIlanowska to takie 515 mogłoby teoretycznie jechac zamiast Al.Lotników, Wałbrzyską, Nowoursynowską i Doliną Słuzewiecką prosto od Galerii Mokotów al.Wilanowską az do Sikorskiego (zaliczając ZP Smoluchowskiego i ZP Metro Wilanowska). Szybszy czas przejazdu acz przez mniej zamieszkane tereny
z niewygodną(o ile w ogolę możliwą) przesiadką przy metrze - odpada
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 29 cze 2007, 18:09

Na pewno 515 musi jechać przez Wałbrzyską. Zwłaszcza, jeżeli miałoby zastąpić 401.
Czasu przejazdu nie liczyłem, zwłaszcza, że nie wiadomo na ile szacować czas na nowym kawałku TS.
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 29 cze 2007, 22:36

pawcio pisze: Czasu przejazdu nie liczyłem, zwłaszcza, że nie wiadomo na ile szacować czas na nowym kawałku TS.
Ja się pokusiłem na drobne liczenie. Połączyłem 401+416+515 licząc, że nowe 515 jechałoby prosto czas 416 od Nowoursynowskiej do Meissnera potraktowałem jako czas Nowoursynowska - Gocław oraz nowy odcinek TS jako 2/3 minuty wyszło na minimalnym przelocie 62 minuty, a na maksymalnym 84.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 29 cze 2007, 22:50

No to zupełnie znośnie. Miło wiedzieć.

Tm

Post autor: Tm » 29 cze 2007, 22:54

sporo, a nie ma nawet dużych możliwości odjęcia przystanków z obecnych tras
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 29 cze 2007, 22:57

Ja tam się obawiałem czasu powyżej 90 minut. 85 to dla mnie górna granica możliwości.
A gra jest warta świeczki.

ODPOWIEDZ