515 - co dalej z tą linią?

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
PiotrekP

Post autor: PiotrekP » 03 sie 2007, 14:42

Chociaż tak:
143 - REMBERTÓW KOLONIA - Polanka - Republikańska - rondo - Al. Gen. Chruściela - Strażacka - Żołnierska - Marsa - Grochowska - WIATRACZNA
Nie przez żaden przejazd przez Nowy Rembertów!
518 - MOKRY ŁUG - Czwartaków - Paderewskiego - Al. Chruściela - PKP - Al. Chruściela - Strażacka - Żołnierska - Marsa - Ostrobramska - Al. Stanów Zjednoczonych - Armii Ludowej - Wawelska - Al. Jerozolimskie - Popularna - Chrobrego - Ryżowa - Dzieci Warszawy - Pużaka - Spisaka - Al. Jerozolimskie - STARODĘBY (powrót: Al. Jerozolimskie - Sosnowskiego - Pużaka..)
305 - MIĘDZYLESIE [...] - Korkowa - Okularowa - Chełmżyńska - Strażacka - Al. Chruściela - PKP - Al. Chruściela - Poligon - Tereny Aonu, nie wiem jak to nazwać.
Blagam, tylko nie co 40 minut ani jak jest teraz, tylko co 25 przynajmniej.
199 TARGÓWEK [...] - Żołnierska - Czwartaków - Paderewskiego - Al. Chruściela - Cyrulików - REMBERTÓW KOLONIA
Brygady mogą pójść ze 153.
408>518
518 = 408+405

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 03 sie 2007, 14:44

PiotrekP pisze:518 = 408+405
A Jelonki?
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

mariow

Post autor: mariow » 03 sie 2007, 14:50

PiotrekP pisze:518 - MOKRY ŁUG - Czwartaków - Paderewskiego - Al. Chruściela - PKP - Al. Chruściela - Strażacka - Żołnierska - Marsa - Ostrobramska - Al. Stanów Zjednoczonych - Armii Ludowej - Wawelska - Al. Jerozolimskie - Popularna - Chrobrego - Ryżowa - Dzieci Warszawy - Pużaka - Spisaka - Al. Jerozolimskie - STARODĘBY (powrót: Al. Jerozolimskie - Sosnowskiego - Pużaka..)
= trumna dla 187 w Ursusie
PURA VIDA!

Awatar użytkownika
PiotrekP

Post autor: PiotrekP » 03 sie 2007, 14:51

ZTM pisze:Linia 408. W Rembertowie pokrywa się z trasą linii 153, czyli linii dowozowej do pociągu. Pasażerowie mogą skorzystać z komunikacji szynowej. Na Ostrobramskiej istnieje szereg linii pokrywających się z trasą linii 408 m.in. 520 od Okularowej do Metra Politechnika, a na odcinku Płowiecka – Metro Politechnika są linie 502, 514 i 525. Od przystanku Saska do PKP Kasprzaka trasa linii 408 pokrywa się z 523, a od PKP Kasprzaka do os. Górczewska z parą linii 105 i 125.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 03 sie 2007, 14:52

PiotrekP pisze:Chociaż tak:
143 - REMBERTÓW KOLONIA - Polanka - Republikańska - rondo - Al. Gen. Chruściela - Strażacka - Żołnierska - Marsa - Grochowska - WIATRACZNA
Nie przez żaden przejazd przez Nowy Rembertów!
Jaka Polanka :?: Natomiast słusznie prawisz, że winna jechać przez Strażacką, aby objąc swym zasięgiem ZP Kordiana. Jeśli już to przez przejazd mogłaby pomknąć linia 515 w drodze do Ursusa.
PiotrekP pisze: 518 - MOKRY ŁUG - Czwartaków - Paderewskiego - Al. Chruściela - PKP - Al. Chruściela - Strażacka - Żołnierska - Marsa - Ostrobramska - Al. Stanów Zjednoczonych - Armii Ludowej - Wawelska - Al. Jerozolimskie - Popularna - Chrobrego - Ryżowa - Dzieci Warszawy - Pużaka - Spisaka - Al. Jerozolimskie - STARODĘBY (powrót: Al. Jerozolimskie - Sosnowskiego - Pużaka..)
.
Od Zachodniego na Lazurową. Co do Ursusa mamy bardziej szatańskie plany (znaczy się mariow i moja skromna osoba :devil2: ).
PiotrekP pisze: 305 - MIĘDZYLESIE [...] - Korkowa - Okularowa - Chełmżyńska - Strażacka - Al. Chruściela - PKP - Al. Chruściela - Poligon - Tereny Aonu, nie wiem jak to nazwać.
Blagam, tylko nie co 40 minut ani jak jest teraz, tylko co 25 przynajmniej.

Słusznie. Już dawno postulowałem o wprowadzenie tamże linii tzn. na AON. Przy Gierczak na końcu solówki spokojnie by zawróciły. A tam nie tylko studiują ludzie, ale i mieszkają i pracują. Także linia dowożąca do centrum dzielnicy i stacji kolejowej byłaby tam przydatna =D> Jednakże podobno mogłyby się pojawić problemy, że linia wjeżdża na tereny wojskowe.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
PiotrekP

Post autor: PiotrekP » 03 sie 2007, 14:52

mariow pisze:
PiotrekP pisze:518 - MOKRY ŁUG - Czwartaków - Paderewskiego - Al. Chruściela - PKP - Al. Chruściela - Strażacka - Żołnierska - Marsa - Ostrobramska - Al. Stanów Zjednoczonych - Armii Ludowej - Wawelska - Al. Jerozolimskie - Popularna - Chrobrego - Ryżowa - Dzieci Warszawy - Pużaka - Spisaka - Al. Jerozolimskie - STARODĘBY (powrót: Al. Jerozolimskie - Sosnowskiego - Pużaka..)
= trumna dla 187 w Ursusie
Na to chyba nie ma już rady, jak chcieliśmy nawet połączyć z 520, to jechałoby tak samo jak moje 518 :>

mariow

Post autor: mariow » 03 sie 2007, 14:54

R-11 Kleszczowa pisze:Jeśli już to przez przejazd mogłaby pomknąć linia 515 w drodze do Ursusa.
ten przejazd jest strasznie korkogenny .....
PURA VIDA!

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 03 sie 2007, 14:55

mariow pisze:
R-11 Kleszczowa pisze:Jeśli już to przez przejazd mogłaby pomknąć linia 515 w drodze do Ursusa.
ten przejazd jest strasznie korkogenny .....
Słusznie. Ale z drugiej to dlaczego ma przezeń kursować nowe 143... :-k
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

mariow

Post autor: mariow » 03 sie 2007, 14:56

PiotrekP pisze:Na to chyba nie ma już rady, jak chcieliśmy nawet połączyć z 520, to jechałoby tak samo jak moje 518
wiec do takiego połaczenia nie dojdzie. Musi zostac linia o charakterze lokalnym na całym ciągu TŁ na lewym brzegu.
PURA VIDA!

Awatar użytkownika
PiotrekP

Post autor: PiotrekP » 03 sie 2007, 14:57

R-11 Kleszczowa pisze:Jaka Polanka
Czerwonych Beretów - Frontowa - Republikańska ;)
R-11 Kleszczowa pisze: Co do Ursusa mamy bardziej szatańskie plany (znaczy się mariow i moja skromna osoba ).
A no to chyba że ;)
R-11 Kleszczowa pisze:Od Zachodniego na Lazurową
No to zgoda .. 518 MOKRY ŁUG - ... - DWZ - Al. Prymasa 1000-lecia - Wolska - Połczyńska - Lazurowa - Os. Górczewska

mariow

Post autor: mariow » 03 sie 2007, 14:57

R-11 Kleszczowa pisze:Słusznie. Ale z drugiej to dlaczego ma przezeń kursować nowe 143...
JA tam napisałem w opinii do ZTMu zeby sie nad tym zastanowili :D
PURA VIDA!

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 03 sie 2007, 14:59

PiotrekP pisze:
R-11 Kleszczowa pisze:Jaka Polanka
Czerwonych Beretów - Frontowa - Republikańska ;)
Znaczy się lokalny folklor :]
PiotrekP pisze:
R-11 Kleszczowa pisze:Od Zachodniego na Lazurową
No to zgoda .. 518 MOKRY ŁUG - ... - DWZ - Al. Prymasa 1000-lecia - Wolska - Połczyńska - Lazurowa - Os. Górczewska
Tak.

[ Komentarz dodany przez: pawcio: 2007-08-03, 15:11 ]
Poprawa tagów
Albert Camus-"Dżuma"

Awatar użytkownika
PiotrekP

Post autor: PiotrekP » 03 sie 2007, 15:02

Dla mnie bomba!

Awatar użytkownika
ziomal

Post autor: ziomal » 03 sie 2007, 21:34

Dla mnie też. ;-)
Tylko nadal martwię się ,,nową'' częstotliwością 143... #-o
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney

Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie ;-) To tylko efekt uboczny.

Zły chłopiec i troll pozdrawia

Dennis

Post autor: Dennis » 03 sie 2007, 21:44

R-11 Kleszczowa pisze:Słusznie. Ale z drugiej to dlaczego ma przezeń kursować nowe 143...
Bo jak sama nazwa wskazuje jest to linia zwykła, w odróżnieniu od przyspieszonej 515 ;) Chociaż byłoby leppiej gdyby to jednak ta ostatnia tamtędy kursowała, bo jako obwód dowiozłaby do stacji, zaś zespół KORDIANA nie straciłby połączenia z WIATRAKIEM.

ODPOWIEDZ