Otóż to. Dodatkowo na upartego to 515 miałoby gdzie nadrabiać opóźnienia złapane przy przejeździe (Marsa, TS).Dennis pisze:Bo jak sama nazwa wskazuje jest to linia zwykła, w odróżnieniu od przyspieszonej 515R-11 Kleszczowa pisze:Słusznie. Ale z drugiej to dlaczego ma przezeń kursować nowe 143...Chociaż byłoby leppiej gdyby to jednak ta ostatnia tamtędy kursowała, bo jako obwód dowiozłaby do stacji, zaś zespół KORDIANA nie straciłby połączenia z WIATRAKIEM.
515 - co dalej z tÄ liniÄ ?
Moderator: Wiliam
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Tak jakoś wpadł mi do głowy taki ( może według was głupi, ale nie krzyczeć! ) pomysł, aby wydłużyć trasę 183 następująco: Nowy Rembertów-...-Grochowska-Wiatraczna-Szaserów-Szaserów
Zalety: + Wzmacniamy ul. Szaserów i Wiatraczną ;
+ Zwalniamy jedno miejsce na pętli Wiatraczna
+ Zastępujemy w pewnym sensie ew. wycofaną linię 135, która ma pojechać na Os. Ostrobramska
+ Ruszamy coś, co trzeba ruszyć
Wady i problemy: - Częstotliwość kursowania by była gorsza...
-... oczywiście spowodowana brakiem brygad ( czyt. kierowców)
Sugestie, opinie, krzyki, hihy?
Zalety: + Wzmacniamy ul. Szaserów i Wiatraczną ;
+ Zwalniamy jedno miejsce na pętli Wiatraczna
+ Zastępujemy w pewnym sensie ew. wycofaną linię 135, która ma pojechać na Os. Ostrobramska
+ Ruszamy coś, co trzeba ruszyć
Wady i problemy: - Częstotliwość kursowania by była gorsza...
-... oczywiście spowodowana brakiem brygad ( czyt. kierowców)
Sugestie, opinie, krzyki, hihy?
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
To tylko efekt uboczny.
Zły chłopiec i troll pozdrawia
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
Zły chłopiec i troll pozdrawia
Na twoim miejscu ruszyłbym głowąziomal pisze:Ruszamy coś, co trzeba ruszyć![]()
Toteż ekwiwalent musi z Olszynki ruszyć południkowoPiotrekP pisze:135 nie jeździ z Wiatracznej
"Coś ci powiem chłopcze! Gdy będziesz wracał do domu dziś wieczór, a jakiś psychopata rzuci się na ciebie z garścią malin, nie przyłaź mi tutaj skomleć." - John Cleese
Nie używaj trudnych słów! Kolega nawet nie wiem, jak sięemdegger pisze:południkowo
pisze.ziomal pisze:hihy
A serio mówiąc. Za takie idiotyzmy, to chyba zacznę rozszarpywać. Osobiście.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Czerwonym paskiem go!!
[ Dodano: 2007-08-05, 22:16 ]
[ Dodano: 2007-08-05, 22:16 ]
Dwie linie z Rembertowa do Ursusa? A poza tym skąd wiesz, że wojskowi chcą u siebie 305? Czy nie chcesz im aby robić dobrze na siłę?PiotrekP pisze:Chociaż tak:
143 - REMBERTÓW KOLONIA - Polanka - Republikańska - rondo - Al. Gen. Chruściela - Strażacka - Żołnierska - Marsa - Grochowska - WIATRACZNA
Nie przez żaden przejazd przez Nowy Rembertów!
518 - MOKRY ŁUG - Czwartaków - Paderewskiego - Al. Chruściela - PKP - Al. Chruściela - Strażacka - Żołnierska - Marsa - Ostrobramska - Al. Stanów Zjednoczonych - Armii Ludowej - Wawelska - Al. Jerozolimskie - Popularna - Chrobrego - Ryżowa - Dzieci Warszawy - Pużaka - Spisaka - Al. Jerozolimskie - STARODĘBY (powrót: Al. Jerozolimskie - Sosnowskiego - Pużaka..)
305 - MIĘDZYLESIE [...] - Korkowa - Okularowa - Chełmżyńska - Strażacka - Al. Chruściela - PKP - Al. Chruściela - Poligon - Tereny Aonu, nie wiem jak to nazwać.
Blagam, tylko nie co 40 minut ani jak jest teraz, tylko co 25 przynajmniej.
199 TARGÓWEK [...] - Żołnierska - Czwartaków - Paderewskiego - Al. Chruściela - Cyrulików - REMBERTÓW KOLONIA
Brygady mogą pójść ze 153.
408>518
518 = 408+405
" Swoje uwagi prosimy przesyłać do nas pocztą elektroniczną na adres: konsultacje@ztm.waw.pl, lub drogą telefoniczną pod numer naszej całodobowej infolinii 94-84."
Chciałem tylko zwrócic uwage tym co będa brali udział w konsultacjach że brane pod uwagę będą tylko te wyslane drogą elektroniczną (o ile będą brane pod uwagę). Rozmawialem z Panem z infolinii i rozmowa była miła ale powiedział że jemu nie musze nic na ten temat mówić a wszelkie uwagi nalezy wysyłać pisemnie.
No i oczywiście o przystankach na trasie wciąż nic nie wiadomo.
Chciałem tylko zwrócic uwage tym co będa brali udział w konsultacjach że brane pod uwagę będą tylko te wyslane drogą elektroniczną (o ile będą brane pod uwagę). Rozmawialem z Panem z infolinii i rozmowa była miła ale powiedział że jemu nie musze nic na ten temat mówić a wszelkie uwagi nalezy wysyłać pisemnie.
No i oczywiście o przystankach na trasie wciąż nic nie wiadomo.
Mam nadzieję, że nie mnie czerownym paskiem, tylko ziomala?Jarek pisze:Czerwonym paskiem go!!
[ Dodano: 2007-08-05, 22:16 ]Dwie linie z Rembertowa do Ursusa? A poza tym skąd wiesz, że wojskowi chcą u siebie 305? Czy nie chcesz im aby robić dobrze na siłę?PiotrekP pisze:Chociaż tak:
143 - REMBERTÓW KOLONIA - Polanka - Republikańska - rondo - Al. Gen. Chruściela - Strażacka - Żołnierska - Marsa - Grochowska - WIATRACZNA
Nie przez żaden przejazd przez Nowy Rembertów!
518 - MOKRY ŁUG - Czwartaków - Paderewskiego - Al. Chruściela - PKP - Al. Chruściela - Strażacka - Żołnierska - Marsa - Ostrobramska - Al. Stanów Zjednoczonych - Armii Ludowej - Wawelska - Al. Jerozolimskie - Popularna - Chrobrego - Ryżowa - Dzieci Warszawy - Pużaka - Spisaka - Al. Jerozolimskie - STARODĘBY (powrót: Al. Jerozolimskie - Sosnowskiego - Pużaka..)
305 - MIĘDZYLESIE [...] - Korkowa - Okularowa - Chełmżyńska - Strażacka - Al. Chruściela - PKP - Al. Chruściela - Poligon - Tereny Aonu, nie wiem jak to nazwać.
Blagam, tylko nie co 40 minut ani jak jest teraz, tylko co 25 przynajmniej.
199 TARGÓWEK [...] - Żołnierska - Czwartaków - Paderewskiego - Al. Chruściela - Cyrulików - REMBERTÓW KOLONIA
Brygady mogą pójść ze 153.
408>518
518 = 408+405
Poza tym później z R-11 się dogadaliśmy, że 518 jednak nie do Ursusa, tylko jak teraz jest 408, i co do 305 też się zgodziliśmy, że ta linia byłaby akurat jak na tamte tereny, bo krótkie wozy, częstotliwość ok, no i wędrówki ludzi mogłyby nawet z ratusza sobie do siebie podjechać. No bo powiedz, gdzie lepiej zakrańcujesz 305, na Kolonii jak proponuje ZTM?
- Bastian
- Sułtan Maroka
Ja wciąż słyszałem o 141 - nawet po opublikowaniu projektu w gazecie. Natomiast w projekcie na stronie ZTM też o nim ani słowa, więc nie wiem. Ktoś pisał, że może pojawi się później, wraz ze zmianami na 520. Zobaczymy...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
O ile mi wiadomo ten fragment Rolnej jest już przygotowany na przedłużenie KEN-a. Jak przedłużą go od Dolinki do Wałbrzyskiej to pewnie będzie tam coś jeździć.Pawel01 pisze:Ciekawi mnie fakt, że po wyremontowaniu (dość długim)ul. Rolnej (dla lepszej orientacji: od. ul. Wałbrzyskiej do Al. Wilanowskiej) powstały tam zatoki, a nawet stoją wiaty przystankowe i nic tą trasą nie jeździ. Czy są planowane jakieś zmiany, może jakaś linia zacznie wreszcie tamtędy kursować?