Bastian pisze:- 182

Szczęśliwice (lub coś w tym rodzaju) - Racławicka - Odyńca - Dolna - TS - Gocław - Ostrobramska - Rembertów/Marysin (coś jak "nasze" planowane 168)
- 301

Okęcie - Żwirki - Racławicka - Al. Niepodległości - Rakowiecka - Spacerowa - Gagarina (lub ewentualnie Waryńskiego) - Wisłostrada - TŁ - Zwycięzców - Ateńska - Bora - Gocław - Fieldorfa - Zamieniecka - Witolin (chyba, żeby Olszynka)
Obydwa pomysły dobre, zwłaszcza ten pierwszy, przy czym jedynym możliwym miejscem pozostaje już Rembertów, który póki co na skutek wyczynów swoich radnych będzie miał cięcia w autobusach, więc tę linię ze Szczęśliwic musimy odłożyć na jakiś czas.
pawcio pisze:301 to jednak będzie potworek. Ja już bym je wtedy krańcował na Gocławiu. Na Witolinie zaś będzie miejsce dla 135, które na Olszynce zastąpić by mogło 141 wycofane z Marysina
Prowizorycznie tasuję sobie teraz te wszystkie połączenia (135, 141, 182, 301... 405) i widzę, że są spore kłopoty z krańcami. Po wprowadzeniu 301 na Witolin, nie ma tam już miejsca na 141, tak jak przy pozostawieniu 301 na Gocławiu, nie ma w Witolinie miejsca na jedno z pary 135/141 (przy założeniu bezsensowności linii Olszynka - Bokserska) i sztuczki ze 182. Niestety, wypadałoby wypchnąć jedną z tych linii (najpewniej jednak tę na Racławicką) za Płowiecką. A i tu Marysin już odpada... Oficjele rembertowscy, choć robili niby porządki tylko na własnej grządce, wpłynęli na układ tras w 1/3 miasta
Bastian pisze:w relacjach lokalnych 141 jest zasadne tylko na lewym brzegu (a i to nie w całości).
Niby tak, ale 141 też tutaj sporo traci, kiedy dojdzie nowa linia na Wałbrzyską...
Andrzej pisze:137 nie przeszło,, no cóż, szkoda.
Czy możesz napisać konkretnie, skoro jest już oficjalne stanowisko ZTM?
Bastian pisze:Jedyne, co bym ewentualnie dopuścił, to albo przetrasowanie 188 na Grochowską (z wzmocnieniem 188 i 523 zamiast dodawania brygad na nową linię) albo 143 z Rembertowa przez Wiatrak na Politechnikę zamiast 515.
Tak czy siak, zakładając pośpiecha z Rembertowa przez Ostrą, wychodzi na to samo! Tyle że zamiast 515 będzie tutaj inna linia. A jest ona akurat na "obwodzie" TŁ potrzebna, ale oczywiście nie przez Ostrobramską. 188 i 523 nie wyrabiają, zobacz, jak są owtyczkowane. Trasując tak mocną linię jak 188 Grochowską, co wymusza przebieg przez Chłopickiego, komplikujesz sprawę zmiany trasy 135. Zaś co do brygad na nową linię: niczego nie trzeba dodawać - wozy już są.
Jarek pisze:Popołudniowe korki przy Zachodnim sprawiają, że np. 408 pracuje dużo gorzej w szczycie B.
Przede wszystkim nie na Zachodnim, ale na Wawelskiej. Kiedy jeszcze chodziłem do szkoły średniej jeździłem początkowo do Okularowej 408, ale dałem sobie spokój. Z przykrością, bo tak być nie powinno, stwierdzam, że przez patelnie w kombinacji 508+520 byłem o wiele szybciej. I to w miażdzącej większości przypadków.
pawcio pisze:Swoją drogą 141 na Witolinie i (przede wszystkich) z ludzką częstotliwością i tak ma szanse odżyć, albowiem na Ostrobramskiej odpadnie jej konkurencja w postaci 143.
Przyznaję, że nic nie zrozumiałem. 141 w Witolinie i tak nie jechałoby przez Ostrobramską, więc nie wiem o jaką konkurencję Ci chodzi.
[ Dodano: 2007-09-07, 23:38 ]
Bastian pisze:Na utrzymywanie równie wykastrowanego 515 są brygady.
Do późnej jesieni - ZTM zacznie potem ścinać podaż w Rembertowie w związku z reorgnizacją sieci tam, gdzie linie rembertowskie mają środkowe odcinki tras i będą w pełni substytuowane (i to ze znacznie większą, a na to się zapowiada, częstotliwością).