Brygad czy kierowców?pawcio pisze:Niestety nie ma na to brygad.
Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.
515 - co dalej z tÄ liniÄ ?
Moderator: Wiliam
Z tego co wiem, to brygad. Ale to znaczy się kierowców. Z punktu widzenia wozów to przecież plan DS mógłby się nie różnić od DP. Tak jest ustalony z MZA plan i nic się z tym za bardzo nie zrobi.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
jeśli zabiorą z Marysina 141, to trzeba to zrobić obowiązkowo.pawcio pisze:Niestety nie ma na to brygad. Ale myślę, że będzie to teraz priorytet dla ZTMu, jeśli chodzi o DŚ.Andrzej pisze:401 powinno być i tak przekształcone w 516 skoro zabierają nam 143. W weekend nie będzie połączenia.
R1+R2
R3+R7
R8+R9
R3+R7
R8+R9
Ja bym nieco przyspieszył nowe 504 które ma być od 1 października a mianowicie zlikwidował dla tej linii następujące przystanki:
CYBERNETYKI
NOVOTEL ?
PRUSZKOWSKA
KSIĘCIA TROJDENA
Wiem że to trochę odważne posunięcie ale chyba warto spróbować, dało by to szybkie połączenie Żwirek i okolic z Centrum. Co wy na to ?
Wiem że to trochę odważne posunięcie ale chyba warto spróbować, dało by to szybkie połączenie Żwirek i okolic z Centrum. Co wy na to ?
No i co w końcu z tym 143?PiotrekP pisze:143 Rembertów Kolonia - Polanka - Chruściela - Strażacka- Chełmżyńska - Marsa - Grochowska - Zamieniecka - Fieldorfa - Jugosłowiańska - Gocław ?kangoo2 pisze:Wyczytałem na forum GW, że 143 ostatecznie nie pojedzie jednak do Wiatracznej, ale zostanie na swojej starej trasie z Rembertowa na Gocław, gdzie z Fieldorfa skręci w Jugosłowiańską i skończy trasę na tamtejszej pętli. Czy to prawda? Moim zdaniem pomysł jest niezły.
Czy:
143 Rembertów Kolonia - Polanka - Chruściela - Strażacka- Chełmżyńska - Marsa - Ostrobramska - Fieldorfa - Jugosłowiańska - Gocław?
A nie lepiej od razu połączyć z 305 w 143 kursujące co 40 minut?
Teraz w wyniku połączenia 145 i 345 mamy nadpodaż w relacji Grochów - Wygoda.
R1+R2
R3+R7
R8+R9
R3+R7
R8+R9
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Tak, twórzmy następne bezsensowne dyliżansy.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Linia 504 najprawdopodobniej ominie na ŻiW takie przystanki jak: Leżajska, Novotel, Baleya, Pruszkowska, Trojdena (dzięki Bogu!!!!), Pomnik Lotnika (Tm pisze:jak najbardziej, ale tylko toITS A 218 pisze:KSIĘCIA TROJDENA
I jeśli 504 nie będzie mieć rozkładu po 7 co 10 min. jak obecne 436 to marnie widzę przyszłość tego pośpiecha.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Co z tego, że do Novotelu tylko 175? Czy pasażerowie 175 jeżdżą tylko do Novotelu? Wystarczy, że 504 zgarnie innych, to i tak się zrobi luźniej.
O ile zgarnie.
O ile zgarnie.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Do Novotelu jeździ tak wielu pasażerów rano, że korzystają zarówno z 175 jak i 436 (z 436 potrafi wysiąść połowa pasażerów) więc jeżeli 504 nie będzie zatrzymywać się na przystanku Novotel to ludzie będą tam dojeżdżać tylko 175 ?! Przypomnę, że o tej samej porze linią 175 z centrum jeździ pełno ludzi do jednostki wojskowej i na lotnisko a ci nie skorzystają z 504 więc będzie gorzej niż tragicznieBastian pisze:Co z tego, że do Novotelu tylko 175? Czy pasażerowie 175 jeżdżą tylko do Novotelu? Wystarczy, że 504 zgarnie innych, to i tak się zrobi luźniej.
O ile zgarnie.
jest to postulat UD Praga Południe.kangoo2 pisze:
Wyczytałem na forum GW, że 143 ostatecznie nie pojedzie jednak do Wiatracznej, ale zostanie na swojej starej trasie z Rembertowa na Gocław, gdzie z Fieldorfa skręci w Jugosłowiańską i skończy trasę na tamtejszej pętli. Czy to prawda? Moim zdaniem pomysł jest niezły.
http://pragapld.wordpress.com/2007/09/0 ... /#more-286UD Praga Południe pisze: 1. Uwzględniając postulat zachowania bezpośredniego całotygodniowego połączenia Gocławia z CH Promenada oraz supermarketem Real, proponujemy utrzymać bez zmian obecną trasę linii 143 na odcinku Rembertów – Gocław (do przystanku MEISSNERA). Jednakże w związku z uruchomieniem linii 168, proponujemy skierować linię 143 do pętli GOCŁAW trasą: Fieldorfa – Jugosłowiańską – Bora-Komorowskiego – GOCŁAW.