W tak młodym wieku cierpieć na zaniki pamięci, to przykre - mimo wszystko poprawa w stosunku do czasów MZPR jest ZDECYDOWANA - co wciąż nie znaczy, że satysfakcjonująca.Wolfchen pisze:w chwili utworzenia KM skoku jakości podróży, a nie jej spadku...
O Kolejach Mazowieckich - KM
Moderator: JacekM
Pod względem rozkłądów - owszem, jest sporo lepiej. Ale nie znaczy to, że komfort podróży się poprawił, ale z tym na dwoje babka wróżyłą, bo przecież stan torowiska jest od nich niezależny... I zgodzę się z tym, że nie jest poprawa satysfakcjonująca. Tyle obiektywnie. A subiektywne odczucia są kwestią gustuFikander pisze:W tak młodym wieku cierpieć na zaniki pamięci, to przykre - mimo wszystko poprawa w stosunku do czasów MZPR jest ZDECYDOWANA - co wciąż nie znaczy, że satysfakcjonująca.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Modernom też można sporo zarzucić. Ale nie chodzi mi o kwestię samych siedzeń... W komfort podróży także wliczam czystość składów (ta niestety wszędzie jest niska, nawet w IC), punktualność, kulturę i profesjonalizm obsługi, ogrzewanie, wentylację, oświetlenie i kupę innych rzeczy... FP to tylko jedna dziedzina, a tych jest mnóstwo. No oczywiście, część jest związana ze specyfiką pociągów, ale pozamarzane szyby, a nawet szron na FP (dwa lata temu się z tym spotkałem), to jednak przesada i to mocna, tak samo, jak awarie drzwi...Fikander pisze:bohun też woli fullplastiki od modern.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
- fik
- Naczelne Chamidło
No i w którym z tych czynników nastąpiło pogorszenie od czasów MZPR?Wolfchen pisze:W komfort podróży także wliczam czystość składów (ta niestety wszędzie jest niska, nawet w IC), punktualność, kulturę i profesjonalizm obsługi, ogrzewanie, wentylację, oświetlenie i kupę innych rzeczy...
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Choćby w punktualności i awaryjności drzwi... Bo skoro KM zapowiadały, że będą miały lepszy standard podróży, to powinny go mieć. Ale tutaj już schodzę z obiektywizmu na rzecz subiektywizmu, więc nie będę wnikał w szczegóły. Z punktu widzenia pasażera spora część moich znajomych przesiadła się w ciągu ostatnich dwóch lat do busów i PKS-ów, a takie zachowanie nie bierze się z nieba ;>Fikander pisze:No i w którym z tych czynników nastąpiło pogorszenie od czasów MZPR?
2 jednostki i tak nic nie zmienią. A KM musi zaoszczędzić jak najwięcej. A klima to nie są groszowe sprawyWolfchen pisze:Po to, żeby zachęcić ludzi do korzystania z włąsnych usług?
Raczej że niewiele się zmieniło poza wymianą siedzeńFikander pisze:No i w którym z tych czynników nastąpiło pogorszenie od czasów MZPR?
Na linii Warszawa - Radom jeszcze ani razu nie jechałem pociągiem, który jechał o czasie, a wieczorem opóźnienia dochodzą do 20 minut... No i jak mam to niby udokumentować? ;>Fikander pisze:Proszę o poparcie tych danych jakimiś źródłami.
Zimą drzwi pięknie zamarzają...Fikander pisze:Hę?
[ Dodano: 2007-09-27, 16:26 ]
Moim zdaniem skajowe były praktyczniejsze...Premo pisze:Raczej że niewiele się zmieniło poza wymianą siedzeń
Przecież KM wymieniała siedzenia plastikowe które zamontowano za czasów PKP.Wolfchen pisze:Moim zdaniem skajowe były praktyczniejsze...
To wina Pafawagu a nie KMWolfchen pisze:Zimą drzwi pięknie zamarzają...
A za PRów było lepiej?Wolfchen pisze:Na linii Warszawa - Radom jeszcze ani razu nie jechałem pociągiem, który jechał o czasie, a wieczorem opóźnienia dochodzą do 20 minut... No i jak mam to niby udokumentować?