GW pisze:Most Północny częściowo zaprojektowany
Krzysztof Śmietana, ostatnia aktualizacja 2007-10-08 22:50
Wstępny projekt mostu Północnego pokazała wczoraj niemiecka firma Schüssler Plan. Mieszkańcy mogą zgłaszać swoje propozycje w sprawie inwestycji.
Most, na który mieszkańcy północnych dzielnic czekają od wielu lat, na razie możemy zobaczyć na wizualizacjach. Firma Schüssler Plan swoje projekty przeprawy i trasy na odcinku od Wisłostrady do ul. Modlińskiej pokazała wczoraj na spotkaniu z mieszkańcami w ratuszu Białołęki. Most będzie dość prostą, płaską budowlą. Projektanci nie zaproponowali bardziej imponującej przeprawy podwieszanej czy łukowej, bo zbytnio ingerowałaby w środowisko i byłaby przeszkodą dla migrujących nad Wisłą ptaków. W dodatku płaski most jest tańszy w budowie. W stosunku do wcześniejszych koncepcji zmienił się m.in. kształt ogromnego skrzyżowania z Wisłostradą. Jadący z Tarchomina tramwaj nie będzie już poruszał się po wysokiej estakadzie, lecz po ziemi. Na moście tory będą zaś prowadziły nie środkiem, lecz z boku, po północnej stronie.
Mieszkańcy Tarchomina pytali wczoraj m.in. o zabezpieczenia przed hałasem. Andrzej Marecki z Zarządu Dróg Miejskich uspokajał, że wzdłuż arterii zostaną postawione ekrany dźwiękochłonne, a tory będą wyciszone. Inni bali się, że w czasie budowy przejazd w stronę centrum zostanie sparaliżowany. Przedstawiciel ZDM nie wiedział jednak, jak będzie zorganizowany ruch. Mieszkańcy poznali za to harmonogram prac. W marcu przyszłego roku zostanie zakończony projekt. Pierwsze roboty mają się rozpocząć jesienią i zakończyć pod koniec 2010 roku. Kolejne konsultacje w sprawie trasy mostu Północnego odbędą się dziś na Bielanach, w szkole przy ul. Szegedyńskiej 11. Początek o godz. 18.
Trasa i Most PĂłĹnocny
Moderator: Wiliam
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Kolizyjne skrzyżowanie z tramwajów i drogi. Idiotyzm w tym przypadkuJadący z Tarchomina tramwaj nie będzie już poruszał się po wysokiej estakadzie, lecz po ziemi.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
O jedno za dużo.MisiekK pisze:Przewidywane jest az jedno.R-11 Kleszczowa pisze:Kolizyjne skrzyżowanie z tramwajów i drogi. Idiotyzm w tym przypadku![]()
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
I tak będą kolizyjne skrzyżowania na Światowida...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Tam to piwo, ale kolizyjne skrzyżowanie z głównymi ciągami - póki co - tranzytowymi to IMO nie jest najrozsądniejsze wyjście.inż. Glonojad pisze:I tak będą kolizyjne skrzyżowania na Światowida...
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
Pierwsza część materiałów z konsultacji społecznych już na stronie SISKOM.
ścieżka:
Trasy
GP
Trasa Mostu Północnego
Konsultacje
Przykładowe wizualizacje (przepraszamy za duży rozmiar zdjęć)
Węzeł TMP/Modlińska - widok z północy
http://www.siskom.info/tmp_konsultacje/ ... ild_13.jpg
Węzeł TMP/Pułkowa i TMP/Marymoncka wariant 2 - widok z zachodu
http://www.siskom.info/tmp_konsultacje/ ... view02.jpg
[ Komentarz dodany przez: Fikander: 2007-10-10, 23:04 ]
Korekta techniczna, zamiana obrazków na linki. Szanujmy użytkowników i nie utrudniajmy im korzystania z forum wrzucaniem do tematów obrazków o szerokości >800px.
ścieżka:
Trasy
Przykładowe wizualizacje (przepraszamy za duży rozmiar zdjęć)
Węzeł TMP/Modlińska - widok z północy
http://www.siskom.info/tmp_konsultacje/ ... ild_13.jpg
Węzeł TMP/Pułkowa i TMP/Marymoncka wariant 2 - widok z zachodu
http://www.siskom.info/tmp_konsultacje/ ... view02.jpg
[ Komentarz dodany przez: Fikander: 2007-10-10, 23:04 ]
Korekta techniczna, zamiana obrazków na linki. Szanujmy użytkowników i nie utrudniajmy im korzystania z forum wrzucaniem do tematów obrazków o szerokości >800px.
To zobacz sobie w Google jak wygląda węzeł A8 i B27 w Niemczech koło stuttgarckiego lotniska, który to popularnie nazywany jest Echterdinger Ei.
Odnośnie wizualizacji. Miło, że na węźle z Modlińską, to Modlińską będzie w pełni bezkolizyjny przelot.
Odnośnie wizualizacji. Miło, że na węźle z Modlińską, to Modlińską będzie w pełni bezkolizyjny przelot.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Bastian
- Sułtan Maroka
Tak w pełni, że w stronę Legionowa w ogóle nie ma przejazdu górą, nawet dla autobusów. Tak faktycznie ma być, czy to tylko przeoczenie grafika?Miło, że na węźle z Modlińską, to Modlińską będzie w pełni bezkolizyjny przelot.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Jak tramwaj dotrze do Huty... Bo na wizualizacji dostrzegam tylko relację most
Marymoncka...
Chyba nie, bo na mapce na stronie SISKOMu także nie ma tej relacji. Chociaż z drugiej strony przystanek tamże nie będzie aż tak ważny...Bastian pisze:Tak w pełni, że w stronę Legionowa w ogóle nie ma przejazdu górą, nawet dla autobusów. Tak faktycznie ma być, czy to tylko przeoczenie grafika?Miło, że na węźle z Modlińską, to Modlińską będzie w pełni bezkolizyjny przelot.
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- Bastian
- Sułtan Maroka
I co, wystarczy wypadek w tunelu, by zablokować całą relację? Jestem zwolennikiem pozostawiania zapasowych możliwości.R-11 Kleszczowa pisze:Chociaż z drugiej strony przystanek tamże nie będzie aż tak ważny...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Zgadzam się. Zresztą nie tylko wypadek - ktoś może się zwyczajnie pomylić i będzie klops.Bastian pisze:I co, wystarczy wypadek w tunelu, by zablokować całą relację? Jestem zwolennikiem pozostawiania zapasowych możliwości.R-11 Kleszczowa pisze:Chociaż z drugiej strony przystanek tamże nie będzie aż tak ważny...
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"