Jeszcze trzy lata...Jak dobrze pójdzie to nie ominą mnie żadne następne wybory
Ale zapewne będzie inaczej.
Moderator: Szeregowy_Równoległy
PHahahaha, a to dobre. Widać gimnazja odmóżdżają. Kolego: PSL, może przed wojną było stricte ludowe, teraz to partia mocno przesiąknięta byłymi aparatczykiami z czasów PRL. Jakbyś nie wiedział, to przez 45 lat komunizmu w tym kraju partia Mikołajczyka, który musiał uciekać pod koniec lat 40 z Polski, nazywała się ZSL (Zjednoczone stronnictwo ludowe) i było marną wasalną przybudówką do PZPR. Po 1990 ci sami ludzie z ZSL przekształcili się w PSL. Więc w dużej mierze są to wciąż ludzie powiązani ze starym układem. Ale pewnie jak o tym uczyli w szkołach to byliście na wagarach. A potem przyszło się do domku, naoglądało TVN (telewizja z "monopolem" na prawdę), i teraz głupoty plecie.JacekM pisze:Tak? Waldemar Pawlak - uczestnik strajków studentów w grudniu 1981, pozostali to ludowcy - jak śmiesz nazywać ich komunistami? Jak śmiesz nazywać PSL - partię z ponad stuletnią tradycją komunistami?
możesz rozwinąć myśl, bo nie rozumiemSP45-166 pisze:w 100% bezpłatna służba zdrowia (ciekawe ile jeszcze miliardów pójdzie przez idiotów z lewicy w ten worek bez dna, pomijam że przez t brak na leki w niektórych szpitalach,a w innych ludzie wykonują sobie operacje plastyczne typu upiększającego w 100% na koszt NFZ)
Rząd Kaczyńskich skutecznie nas do tego namawia.SP45-166 pisze: A ja wam mówię, wyjedźcie sobie stąd wszyscy komu się w PL nie podoba.
Wybacz, ale jest różnica kiedy sprzedajesz buły za 600 PLN a za nawet (choc to niemożliwe) 600 EUR...SP45-166 pisze:Część już wyjechała, sami wykształceni i inteligentni, phaha, pracują na zmywakach bo dla nich w PL pracy nie było.
Właśnie, też coś takiego czytałem - ktoś wie, jak jest faktycznie?Tm pisze:a czy próg wyborczy liczony jest jako 5% wszystkich głosujących, czy głosów ważnych? bo jeśli to pierwsze to pusta kartka może uniemożliwić dostanie się do parlamentu mniejszych ugrupowań, a tym samym dać więcej mandatów największymFikander pisze:Niemniej jednak nie zmienia on nic.
Po pierwsze - głosy nieważnie oddane nie mają wpływu na wyniki wyborów.Bastian pisze:Właśnie, też coś takiego czytałem - ktoś wie, jak jest faktycznie?Tm pisze: a czy próg wyborczy liczony jest jako 5% wszystkich głosujących, czy głosów ważnych? bo jeśli to pierwsze to pusta kartka może uniemożliwić dostanie się do parlamentu mniejszych ugrupowań, a tym samym dać więcej mandatów największym
Że na wyniki, to jasne.span pisze:głosy nieważnie oddane nie mają wpływu na wyniki wyborów
No i o ten szczegół chodzi: 5/7 procent głosów, czy 5/7 procent ważnych głosów?span pisze:Państwowa Komisja Wyborcza liczy głosy z całej Polski. W pierwszej kolejności ustala, które komitety zdobyły co najmniej 5 proc., a koalicje 7 proc. głosów w skali kraju
ważnychBastian pisze:Że na wyniki, to jasne.span pisze:głosy nieważnie oddane nie mają wpływu na wyniki wyborówNo i o ten szczegół chodzi: 5/7 procent głosów, czy 5/7 procent ważnych głosów?span pisze:Państwowa Komisja Wyborcza liczy głosy z całej Polski. W pierwszej kolejności ustala, które komitety zdobyły co najmniej 5 proc., a koalicje 7 proc. głosów w skali kraju
Kiedy zobaczyłem spot partii kobiet, to się trochę oburzyłem. Myślałem, że promują rodzinę, a one chyba raczej chcą wyższości kobiet. A prawa obu płci powinny być przecież równe. Nie. Kobieta jak najbardziej jest zdolna do wielu innych rzeczy i ja jestem tego zwolennikiem.JacekM pisze:A co nienormalnego w feministkach? Wg. Ciebie kobieta służy do rodzenia dzieci i gotowania?ziomal pisze:czy ona jest może normalna, ale to jednak feministki chybaZnasz program Partii Kobiet?ziomal pisze:a nie chcę, żeby kobiety miały w przyszłej Polsce jedyne prawa do demokracji.Tak? Waldemar Pawlak - uczestnik strajków studentów w grudniu 1981, pozostali to ludowcy - jak śmiesz nazywać ich komunistami? Jak śmiesz nazywać PSL - partię z ponad stuletnią tradycją komunistami?ziomal pisze:PSL [..] to starzy komuniści, którzy się sprytnie ukryli.Np. co?ziomal pisze:Najbardziej mnie rozśmieszyło, że wczoraj na konferencji prasowej LiD sobie podpisywał rózne rzeczy pod siebie, które zrobiło PO ( niby ) w ciągu roku, co oni niby też zrobili...![]()
mój wynik:
Lewica i Demokraci - 88%
Platforma Obywatelska - 73%
Polska Partia Pracy - 68%
Polskie Stronnictwo Ludowe - 63%
Samoobrona RP - 57%
Liga Prawicy Rzeczpospolitej - 33%
Prawo i Sprawiedliwość - 28%