Nie byłbym taki przekonany, ale ciiiisolaris8315 pisze:Żadne bo ZTM powie, że nie ma brygad
Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.
PoĹÄ czenia miÄdzycmentarne
Moderator: Wiliam
- ZaciszaniN
- Kontakt:
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Tak, jak na 401maciek8610 pisze:Jeśli chodzi o DŚ to na pewno jakieś się znajdą
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
-
Krzysiek_S
Wybacz Zaciszanin, ale nie chcę zakładać nowego tematu.
Z dwa lata temu po obserwacjach w czasie święta Wszystkich Świętych, wymyśliłem takie coś: 2xx
Nowy Rembertów - ..... Grzybowa - Wspólna - Korkowa -Kościuszkowców - Czecha -[ z powrotem przez Łysakowską- Korkową] - jak 305 - Trakt Lubelski - Zwoleńska - Patriotów - Walcownicza - Petunii - Techniczna .... Aleksandrów.
[ ewentualnie podjazdy pod cmentarz w Zbójnej Górze].
Połączenie Cmentarzy:w Nowym Rembertowie, na Korkowej, w Zerzniu, w Zbójnej Górze oraz w Aleksandrowie.
Potoki między tymi cmentarzami są , a ludzie muszą jeżdzić objazdami np. przez Marsa
z wiązankami w ręku. Osobiście korzystam tylko z Cmentarza w Zerzniu, więc nie jestem interesowny
. Brygady z wtyczek które są na liniach Wawerskich np.
Z dwa lata temu po obserwacjach w czasie święta Wszystkich Świętych, wymyśliłem takie coś: 2xx
Połączenie Cmentarzy:w Nowym Rembertowie, na Korkowej, w Zerzniu, w Zbójnej Górze oraz w Aleksandrowie.
Potoki między tymi cmentarzami są , a ludzie muszą jeżdzić objazdami np. przez Marsa
-
Krzysiek_S
Rozumiem. Myślałem, że chciałeś zrobić linię całoroczną coś w stylu 409.Krzysiek pisze:Przecież to linia tylko w okresie Wszystkich Świętych, a wtyczki np. z linii 142 czy 115 które są wtedy.maciek8610 pisze: A miałeś pomysł skąd wziąć brygady w DŚ?
Nie doczytałem. Pardon.
M1 6 33 112 171 181 184 523 E-2 701
-
Krzysiek_S
Nie no bez przesady, nie ma takiego zapotrzebowania.maciek8610 pisze:Rozumiem. Myślałem, że chciałeś zrobić linię całoroczną coś w stylu 409.Krzysiek pisze: Przecież to linia tylko w okresie Wszystkich Świętych, a wtyczki np. z linii 142 czy 115 które są wtedy.
- Hetman Ciemności
Przy Dw. Gdańskim też jest metro, z którego możnaby się przesiąść w takie 400, tylko wtedy jadąc na cmentarz trzeba by się zdecydować - 181 albo 400.solaris8315 pisze:Można i tak. Ale może być problem bo ludzie przesiadają się z metra w 409 a 181 samo nie wydoli...Wolfchen pisze:A może 409 połączyć z Twoją propozycją z częstotliwością co 15 minut?
Włącz myślenie!!
ZaciszaniN pisze:Juz od jakiegoś czasu noszę się z pomysłem (częściowo moim) uruchomienia przyspieszonej linii weekendowej - 400, łączącej Cm. Bródnowski z Powązkami. Mogłaby pojechać trasą: POWĄZKI-CM. WOJSKOWY, Powązkowska, Rondo "Radosława", Słomińskiego, Most Gdański, Starzyńskiego, Rondo Żaba, św. Wincentego, Budowlana (<Chodecka, Kondratowicza, św. Wincentego), CM. BRÓDNOWSKI-BRAMA PŁN.*
Przystanki: CM. BRÓDNOWSKI BRAMA PŁN.*, SZPITAL BRODNOWSKI (>), TARGÓWEK-RATUSZ (>), ŻUROMIŃSKA (NŻ>), CM. BRÓDNOWSKI BRAMA GŁ.*, RONDO ŻABA, DW. GDAŃSKI, POWĄZKOWSKA, POWĄZKI-BRAMA IV, ELBLĄSKA, POWĄZKI-CM. WOJSKOWY (>), POWĄZKI-CM. WOJSKOWY.
Linia mogłaby się sprawdzić, gdyż:
w weekendy dotychczasowe linie obsługujące cmentarz Bródnowski od strony ul. św. Wincentego (zwłaszcza 127, 169 i 500) są nie wydolne, a brama od ul. Budowlanej w ogóle nie jest objęta obsługą komunikacją miejską (326 kursuje tylko w ciągu tygodnia)
będąc w koordynacji z 500 (na zmiane co 10 minut) przejęła by część jej potoków zatem odciążyłaby ją
połączyłaby dwa najbardziej oblegane, warszawskie cmentarze w sposób bezpośredni
polepszyłaby obsługę cm. Bródnowskiego skracając dystans do przejścia osobom, które mają groby bliskich w północnej części cmentarza.
* - proponuję również zmienić nazewnictwo przystanków przy bramach cmentarza, tzn. zmienić CM. BRÓDNOWSKI na CM. BRÓDNOWSKI-BRAMA GŁ., BALKONOWA na CM. BRÓDNOWSKI-BRAMA PŁN., a BUDOWLANA na CM. BRÓDNOWSKI-BRAMA ZACH.
Czas przejazdu z Powązek na Bródno: 19-23 min., spowrotem 23-26 min. - dla częstotliwości 20 min. wystarczą 4 solowki np. z ITSu.
Co wy na to![]()
[ Komentarz dodany przez: Bastian: 2007-10-19, 20:06 ]
Korekta tytułu. Rozumiem, że chodzi nie tylko o okolice Święta Zmarłych, tylko o linię całoroczną, więc pierwotny tytuł mógł być mylący.
A może ktoś jeszcze chce podciagnąć jakąś cmantarną linię pod swoje rejony zamieszkania, w celu poprawy komunikacji w weekend, choć brygad nie ma?Krzysiek pisze: Wybacz Zaciszanin, ale nie chcę zakładać nowego tematu.
Z dwa lata temu po obserwacjach w czasie święta Wszystkich Świętych, wymyśliłem takie coś: 2xx Nowy Rembertów - ..... Grzybowa - Wspólna - Korkowa -Kościuszkowców - Czecha -[ z powrotem przez Łysakowską- Korkową] - jak 305 - Trakt Lubelski - Zwoleńska - Patriotów - Walcownicza - Petunii - Techniczna .... Aleksandrów.
Potoki między tymi cmentarzami są , a ludzie muszą jeżdzić objazdami np. przez Marsa z wiązankami w ręku. Osobiście korzystam tylko z Cmentarza w Zerzniu, więc nie jestem interesowny . Brygady z wtyczek które są na liniach Wawerskich np.
R1+R2
R3+R7
R8+R9
R3+R7
R8+R9
We Wszystkich Świętych akurat ta linia miałaby szansę na spore zainteresowanie, a plan brygadowy by nie uległ zmianie.Andrzej pisze:A może ktoś jeszcze chce podciagnąć jakąś cmantarną linię pod swoje rejony zamieszkania, w celu poprawy komunikacji w weekend, choć brygad nie ma?
Co do 400, to zawsze można pomyśleć o takim czymś, tylko jest problem z brygadami, o czym już wcześniej było...
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43