Może mieć skróconą relację. Wtedy ważne jest, dokąd pociąg jedzie.Ryoga pisze: W przypadku metra i tak stoisz na peronie wiec nie ważne co nadjeżdża i jaki ma numer.
Oznaczenia linii metra
Moderator: JacekM
- Bastian
- Sułtan Maroka
Oby nie...Rosa pisze:Przecież 2 linia będzie miala odnogi na Bródno i Gocław.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Ja jestem za literkami. Jakoś tak mi się widzi że oznaczenia autobusowe przyspieszone zostały kiedyś zamienione na 400/500 by było miejsce na metro.
The fire, baby. It'll burn us both. There's no place in this world for our kind of fire. My warrior woman. My Valkyrie. You'll always be mine.
Always
...and never.
Always
...and never.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Nie, chodziło o prywaciarskie Ł, W, Z itp.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
I jednocześnie lub zaraz potem powstały E-x, a ostatnio Z-x oraz Nnn...groov pisze:Ja jestem za literkami. Jakoś tak mi się widzi że oznaczenia autobusowe przyspieszone zostały kiedyś zamienione na 400/500 by było miejsce na metro.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- MeWa
- Cukiereczek
Odnoga gocławska była planowana jako oddzielna linia, potem włączono ją do II linii, nie poruszając kwestii oznaczeń.Ryoga pisze:Odnoga na goclaw lub Bródno będzie literowana inna literka. Tak bynajmniej z planów wynikało. BO odnogi zawsze można przekształcić w samodzielna linie.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
- MeWa
- Cukiereczek
W docelowym układzie tak będzie, zresztą stacja Stadion będzie tak zaplanowana, by umożliwić w przyszłości takie rozdzielenie. Wcześniejsze funkcjonowanie odnogi jako oddzielnej linii będzie rozmijało się z celem.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
"bynajmniej" oznacza "wcale nie"Ryoga pisze:Odnoga na goclaw lub Bródno będzie literowana inna literka. Tak bynajmniej z planów wynikało. BO odnogi zawsze można przekształcić w samodzielna linie.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.