TVN Warszawa
Moderatorzy: Poc Vocem, Dantte
- a/p TALENT
Mam najbliżej, ale na mnie nie liczcieRyoga pisze:A może ekipa wawkomu skoczyła by do TVN Wawa gdy już powstanie i wyprosiła powstanie programu o warszawskiej komunikacji miejskiej? zmiany, i komentarze
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
Niestety Warszawa ma to nieszczęście, że stąd nadaje również TVPInfo. I nie wiem, dlaczego puszczany jest ten pasek z informacjami ogólnokrajowymi podczas programów lokalnych. Cały problem z paskiem wynika stąd, że podpisy na TVPInfo są umieszczone wyżej niż te w programie lokalnym i stąd te problemy. Ale już to odkryli i błąd naprawili. Niestety pomysł z TVPInfo zamiast TVP3 był pomysłem chybionym. Jeśli TVP chciała mieć informacyjny kanał tematyczny, to mogła stworzyć nowy, dostępny przez sieci kablowe. A najgorsze jest to, że teoretycznie w paśmie lokalnym, to nie jest TVPInfo, tylko TVP Warszawa - mają odrębne logo - ale nikomu nie chciało się stworzyć stosownej czołówki, więc wyświetla się ta sama, co przy TVP Info. Inne ośrodki pewnie nie mają takich problemów - TVP Gdańsk wciąż jest wierna swojej starej wizytówce, znanej już przed wielu laty.Paweł_K pisze:No tak, powstała TVPInfo, która ma tak świetnie umieszczone logo i pasek ostatnich wiadomości, że skutecznie zasłaniają one np dane rozmówcy w reportażu czy relacji - amatorszczyzna pełną gębą![]()
Też żałuję, bo właśnie się odciąłem od kablówki. A przecież powinno być miejsce dla lokalnych nadawców naziemnych, kiedyś może nie było to opłacalne, ale teraz, gdy są koncerny medialne, to być może taka stacja mogłaby się utrzymać.jasiu pisze:tja, tylko szkoda że nie będą nadawać naziemnie
TVN Warszawa- fajny pomysł.
Rzeczywiście, jakość TVP Info Warszawa jest...ekhem...
Jakiś czas temu był w tym ośrodku regionalnym reportaż o MZA i pokazano inteligentnie mobilisowe U10 na 107, zanaczając, że to własność MZA...
Fajny pomysł, aby stworzono coś w rodzaju ,,Co słychać w Komunikacji Miejskiej?''.
Ciekawe, czy część ludzi z VOTu analogicznie przejdzie do TVN Warszawa?
Wtedy byłoby ciekawiej, bo np. cenię pana Włodarskiego czy inne ,,lokalne osobistości TV''.
Jednocześnie powstanie TVN Warszawa zmusi nieco TVP Info do podniesienia jakości...
Rzeczywiście, jakość TVP Info Warszawa jest...ekhem...
Fajny pomysł, aby stworzono coś w rodzaju ,,Co słychać w Komunikacji Miejskiej?''.
Jednocześnie powstanie TVN Warszawa zmusi nieco TVP Info do podniesienia jakości...
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
To tylko efekt uboczny.
Zły chłopiec i troll pozdrawia
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
Zły chłopiec i troll pozdrawia
Dzisiaj dziennikarze z TVP Warszawa poczuli przypływ mocy i:
w materiale o drugiej linii metra, gdy reporter mówił, że trasa kończy się na dworcu Wileńskim, kamerzysta pokazał na mapie dworzec Wschodni
w "Raporcie na gorąco" SU 15 stał się Neoplanem
chwilę potem reporter poinformował o wypadku na Mesnera na Gocławiu.
Kogo oni tam zatrudniają?
Kogo oni tam zatrudniają?
[ ... ::: Mądry głupiemu ustępuje... i dlatego ten świat tak wygląda ::: ... ]
GW pisze:TVN szykuje nową telewizję warszawską
Dominika Olszewska, ostatnia aktualizacja 2008-07-15 23:02
Jesienią ruszy nowa stołeczna telewizja TVN Warszawa. - Publiczny program lokalny jest nudny. "Telewizyjny Kurier Warszawski" prawie całkowicie opiera się na informacjach z prasy. My chcemy być zupełnie inni: dynamiczni i newsowi - mówi nam osoba związana z nowym projektem.
To będzie rewolucja na rynku warszawskich mediów. Najpewniej na przełomie października i listopada wystartuje TVN Warszawa. To już drugie podejście tej stacji do stołecznego programu regionalnego. Ponad dziesięć lat temu nadawała informacje "Fakty-Warszawa". Jednak po kilku latach zniknęły z anteny.
Redakcja nowej telewizji już pracuje pełną parą. Dziennikarze spotykają się na kolegiach, dzielą tematami. Potem przygotowują materiały do puszki, czyli nie do emisji. Stacja planuje nadawanie przez całą dobę. Program na żywo ma być tylko w ciągu dnia. Wciąż trwa układanie ramówki. Ustaliliśmy, że zespół TVN przymierza się do popołudniowego programu poświęconego najważniejszemu tematowi dnia. Zaproszeni goście mieliby dyskutować przy publiczności.
Zespół TVN Warszawa liczy 70 osób. Jak dowiedzieliśmy się nieoficjalnie, stacja zatrudniła ok. 16 reporterów, którzy mają obowiązek przygotowywania dwóch materiałów dziennie. Dziennikarze szkolą się operatorsko. Zespół informacyjny stworzyła Patrycja Redo. Do ubiegłego roku była prezenterką popołudniowych "Faktów" TVN i magazynu "Prosto z Polski" w TVN 24. Wcześniej prowadziła weekendowe i wieczorne wydania "Faktów". - Na razie nie mogę nic powiedzieć - stwierdziła Patrycja Redo.
- Postawiliśmy głównie na młodych dziennikarzy, którzy dopiero wyrabiają sobie nazwisko. To będzie TVN-owska sfora. Codziennie ruszą na miasto w poszukiwaniu tematów. Wywęszą wszystko - zapewnia nas pracownik TVN.
Na razie redakcja mieści przy ul. Chełmskiej. Jak donosi portal Press.pl, przed startem kanał przeniesie się do wynajętej przez TVN poprzedniej siedziby spółki Canal+ Cyfrowy przy ul. Kawalerii. Studio TVN Warszawa jest w budowie. - To będzie TVN 24 stolicy plus rozrywka - zapowiada w Press.pl Olgierd Dobrzyński, członek zarządu TVN SA odpowiedzialny za rozwój biznesu. Profil kanał określa jako informacyjno-rozrywkowo-poradnikowy. Jak podaje Press.pl, TVN Warszawa trafi do telewizji kablowych: Aster i UPC. Dzięki temu dotrze do ok. 430 tys. warszawiaków.
TVP Warszawa straci więc monopol na telewizyjne informacje lokalne. - Nie wiem, jak damy radę pokonać taką konkurencję. Na razie nic mi nie wiadomo o jakichkolwiek przygotowaniach do odparcia ataku TVN Warszawa - słyszymy od jednego z pracowników publicznej telewizji lokalnej.
"Jesteśmy przygotowani na pojawienie się na rynku konkurencji. Nie możemy jednak na razie zdradzić szczegółów planowanych zmian ze względu na cele strategiczne stacji" - pisze do "Gazety" Aneta Wrona, rzeczniczka Telewizji Polskiej.
Dziennikarze nowego kanału warszawskiego zawsze mają być w centrum wydarzeń. TVN Warszawa stawia na aktualności z warszawskiej polityki, zdrowia. Dużo miejsca poświęci też sytuacji na stołecznych drogach. Warszawiacy będą też na bieżąco informowani o wydarzeniach kulturalnych.
Każdy materiał ma być maksymalnie dynamiczny. - Za wszelką cenę mamy unikać nudy. Dlatego, jeśli szykujemy coś o Stadionie Narodowym, to naszego rozmówcę wieziemy na koronę Stadionu Dziesięciolecia i dopiero tam nagrywamy - mówi nasz informator z TVN.
Na to utyskują już urzędnicy ratusza. - Czasem zdarza się, że dziennikarze nieistniejącej stacji wywożą mnie na koniec miasta, żeby zrobić minutę nagrania. Tracę na to pół dnia. Tak dłużej być nie może, przecież kiedyś muszę pracować - skarży się jeden z nich.
- Patryk2222
to może wezmą się za budowanie nowych dróg wtedy nie będzie tracił połowy dnia a tak pozatym wezmą się za tych darmozjadówMZ pisze:Szykuje się ostra konkurencja na rynku telewizji lokalnej. Czy to dobrze?
GW pisze:TVN szykuje nową telewizję warszawską...
...Na to utyskują już urzędnicy ratusza. - Czasem zdarza się, że dziennikarze nieistniejącej stacji wywożą mnie na koniec miasta, żeby zrobić minutę nagrania. Tracę na to pół dnia. Tak dłużej być nie może, przecież kiedyś muszę pracować - skarży się jeden z nich.
A415>>3911>>3916>>3905>>4796>>4938
>>5457>>1804
D2156HM6UT POWER >> http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=xyaT6AMVrU0
Ehhh wspomnienia ostatnią jazdą 5202 https://www.youtube.com/watch?v=xdPpMuFIcAg
D2156HM6UT POWER >> http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=xyaT6AMVrU0
Ehhh wspomnienia ostatnią jazdą 5202 https://www.youtube.com/watch?v=xdPpMuFIcAg