Niepotrzebne przystanki
Moderator: Wiliam
- Bastian
- Sułtan Maroka
Istnieją w tym mieście przystanki w jednym kierunku.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Bastian
- Sułtan Maroka
Ja tam bym skasował obydwa, i to nie na dwa tygodnie 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Witam.
Chwalę się - a właściwie chwalę ZTM. Dostałem pismo w odpowiedzi na e-mail do nich. Normalnie przyszło, pocztą, jakiś tydzień temu. Numer ZTM/PP2-652/19/2-07/JC z 06.10.2007r. W treści mniej więcej tyle, że w listopadzie zostaną wykonane pomiary wykorzystania przystanku Płowiecka 02 dla 502 i 525. Może ktoś z Was wie jak te pomiary przebiegają i jaki może być efekt w tym przypadku?
pozdrawiam, tomek
ps. sprawę szybkości działania ZTM i PP pomijam - nie o to chodzi.
tomek
Chwalę się - a właściwie chwalę ZTM. Dostałem pismo w odpowiedzi na e-mail do nich. Normalnie przyszło, pocztą, jakiś tydzień temu. Numer ZTM/PP2-652/19/2-07/JC z 06.10.2007r. W treści mniej więcej tyle, że w listopadzie zostaną wykonane pomiary wykorzystania przystanku Płowiecka 02 dla 502 i 525. Może ktoś z Was wie jak te pomiary przebiegają i jaki może być efekt w tym przypadku?
pozdrawiam, tomek
tomek
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Dostałem taką samą odpowiedź w lipcu/sierpniu tego rokust1545 pisze:Witam.
pozdrawiam, tomek
tomek
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Poniewqż temat trochę zdycha... 
Jakie przystanki wywalilibyście z tramwajów? Chodzi mi głównie o prawy brzeg, który znam raczej umiarkowanie, ale nie tylko.
Aha, i bez tras Banacha - Gocławek oraz Nowe Bemowo - Al. Reymonta proszę
.
Ja zacznę od:
LIPOWCZANA (ewentualnie dostawić wzamian autobusowe) - jednostronne, ekstensywne zagospodarowanie magazynowo-warsztatowo-składowe, znikoma wymiana pasażerów, odległość od sąsiedniego przystanku ok. 370 metrów
CM. PRAWOSŁAWNY (zostawić platformę z uruchamianiem przystanków w wybrane swięta i weekendy przedświąteczne) - znikoma wymiana pasażerów, związana głównie z cmentarzem, odległość od sąsiedniego przystanku ok. 350 metrów, trasa planowana do modernizacji do tramwaju szybkiego,
DZIELNA - ograniczona wymiana pasażerów, przystanek jednokierunkowy, odległość od sąsiednich przystanków ok 220 i 330 metrów, trasa planowana do modernizacji do tramwaju szybkiego (kiedy, to inna sprawa
)
POŻAROWA - ograniczona wymiana pasażerów (zwłaszcza w porównaniu z liczbą pasażerów wyjeżdżających z Bródna), jednostronne zagospodarowanie częściowo magazynowo - składowe, odległość do sąsiedniego przystanku ok 320 metrów - przy czym na przystanku tym kursować będzie tramwaj szybki po Trasie Krasińskiego.
a na koniec faworyt:
PLAC ZBAWICIELA 06 - brak wysepki przystankowej i brak możliwości jej utworzenia, odległość do sąsiedniego przystanku poniżej 150 metrów, przy czym na sąsiednim przystanku kursuje metro.
Dodano po konsultacjach
KICKIEGO - bardzo niskie odległości międzyprzystankowe (do sąsiednich przystanków: 330 metrów w kier. zachodnim, 250 metrów w kierunku wschodnim), otoczenie leży w bezpośredniej strefie dojścia do przystanku GRENADIERÓW na zmodernizowanej trasie Banacha - Gocławek (w linii prostej 200 metrów).
BOLESŁAWICKA - niska odległość przystankowa od sąsiedniego przystanku JULIANOWSKA; strefa obsługi jest półpłaszczyzną (ze względu na obecność cmenatrza) i pokrywa się ze strefą obslugiwaną przez zespół JULIANOWSKA i zespół BUDOWLANA.
DYREKCJA FSO - bardzo małe wykorzystanie przystanku, zwłaszcza w stosunku do liczby pasażerów jadących z kierunku pętli. Rosnący charakter tranzytowy trasy (nowe linie dowożące do pętli ŻERAŃ, perspektywa przedłużenia trasy tramwajowej na Tarchomin) dodatkowo przemawia za likwidacją zespołu dla tramwajów i pozostawieniem obsługi przez autobusy (nb., ze względu na złe wykorzystanie jest to dla nich przystanek warunkowy).
BUDZYŃSKIEJ - TYLICKIEJ - uzasadnienie j.w.
ŚLIWICE i BATALIONU PLATERÓWEK - połączenie przystanków w jeden zespół, zlokalizowany przy planowanym skrzyżowaniu z Trasą Mostu Krasińskiego.
Jakie przystanki wywalilibyście z tramwajów? Chodzi mi głównie o prawy brzeg, który znam raczej umiarkowanie, ale nie tylko.
Aha, i bez tras Banacha - Gocławek oraz Nowe Bemowo - Al. Reymonta proszę
Ja zacznę od:
LIPOWCZANA (ewentualnie dostawić wzamian autobusowe) - jednostronne, ekstensywne zagospodarowanie magazynowo-warsztatowo-składowe, znikoma wymiana pasażerów, odległość od sąsiedniego przystanku ok. 370 metrów
CM. PRAWOSŁAWNY (zostawić platformę z uruchamianiem przystanków w wybrane swięta i weekendy przedświąteczne) - znikoma wymiana pasażerów, związana głównie z cmentarzem, odległość od sąsiedniego przystanku ok. 350 metrów, trasa planowana do modernizacji do tramwaju szybkiego,
DZIELNA - ograniczona wymiana pasażerów, przystanek jednokierunkowy, odległość od sąsiednich przystanków ok 220 i 330 metrów, trasa planowana do modernizacji do tramwaju szybkiego (kiedy, to inna sprawa
POŻAROWA - ograniczona wymiana pasażerów (zwłaszcza w porównaniu z liczbą pasażerów wyjeżdżających z Bródna), jednostronne zagospodarowanie częściowo magazynowo - składowe, odległość do sąsiedniego przystanku ok 320 metrów - przy czym na przystanku tym kursować będzie tramwaj szybki po Trasie Krasińskiego.
a na koniec faworyt:
PLAC ZBAWICIELA 06 - brak wysepki przystankowej i brak możliwości jej utworzenia, odległość do sąsiedniego przystanku poniżej 150 metrów, przy czym na sąsiednim przystanku kursuje metro.
Dodano po konsultacjach
KICKIEGO - bardzo niskie odległości międzyprzystankowe (do sąsiednich przystanków: 330 metrów w kier. zachodnim, 250 metrów w kierunku wschodnim), otoczenie leży w bezpośredniej strefie dojścia do przystanku GRENADIERÓW na zmodernizowanej trasie Banacha - Gocławek (w linii prostej 200 metrów).
BOLESŁAWICKA - niska odległość przystankowa od sąsiedniego przystanku JULIANOWSKA; strefa obsługi jest półpłaszczyzną (ze względu na obecność cmenatrza) i pokrywa się ze strefą obslugiwaną przez zespół JULIANOWSKA i zespół BUDOWLANA.
DYREKCJA FSO - bardzo małe wykorzystanie przystanku, zwłaszcza w stosunku do liczby pasażerów jadących z kierunku pętli. Rosnący charakter tranzytowy trasy (nowe linie dowożące do pętli ŻERAŃ, perspektywa przedłużenia trasy tramwajowej na Tarchomin) dodatkowo przemawia za likwidacją zespołu dla tramwajów i pozostawieniem obsługi przez autobusy (nb., ze względu na złe wykorzystanie jest to dla nich przystanek warunkowy).
BUDZYŃSKIEJ - TYLICKIEJ - uzasadnienie j.w.
ŚLIWICE i BATALIONU PLATERÓWEK - połączenie przystanków w jeden zespół, zlokalizowany przy planowanym skrzyżowaniu z Trasą Mostu Krasińskiego.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
nie odkryję ameryki pisząc o Jagiellońskiej, zostawić najwyżej przystanek przy Koźmińskim(i tak nie można tam chyba zatrzymać autobusów), Dyrekcję FSO przekonać częsta 3xx
oj takinż. Glonojad pisze:CM. PRAWOSŁAWNY
tak w ogole przydałaby sie przebudowa i przystanki za skrzyżowanieminż. Glonojad pisze:PLAC ZBAWICIELA 06 - brak wysepki przystankowej i brak możliwości jej utworzenia, odległość do sąsiedniego przystanku poniżej 150 metrów, przy czym na sąsiednim przystanku kursuje metro.
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Ach tak, Jagiellońska. No niby kilka opracowań o tym pisze (tzn. o likwidacji dwoch i scaleniu dwóch innych w jeden), ale może byłoby i warto.Tm pisze:nie odkryję ameryki pisząc o Jagiellońskiej, zostawić najwyżej przystanek przy Koźmińskim(i tak nie można tam chyba zatrzymać autobusów), Dyrekcję FSO przekonać częsta 3xx
Oj, nie wiem - funkcja przesiadki między tramwajami chyba jest przyćmiona przez obecność metra, a do przesiadek z TŁ z kolei jest para przystanków MARSZAŁKOWSKA - PLAC ZBAWICIELA 04. Pytanie, co z przystankiem 03tak w ogole przydałaby sie przebudowa i przystanki za skrzyżowanieminż. Glonojad pisze:PLAC ZBAWICIELA 06 - brak wysepki przystankowej i brak możliwości jej utworzenia, odległość do sąsiedniego przystanku poniżej 150 metrów, przy czym na sąsiednim przystanku kursuje metro.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
to znaczy?inż. Glonojad pisze:(tzn. o likwidacji dwoch i scaleniu dwóch innych w jeden
to przystanki w kierunku Śródmieściu i Mokotowa za skrzyżowaniem, a zamiast przystanku na Ochotę ten przy metrze - odległość od placu jeszcze mniejsza niż w odwrotną stronęinż. Glonojad pisze:Oj, nie wiem - funkcja przesiadki między tramwajami chyba jest przyćmiona przez obecność metra, a do przesiadek z TŁ z kolei jest para przystanków MARSZAŁKOWSKA - PLAC ZBAWICIELA 04. Pytanie, co z przystankiem 03.
no własnie - TŁ out
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
:Oinż. Glonojad pisze:DZIKA - ograniczona wymiana pasażerów, przystanek jednokierunkowy, odległość od sąsiednich przystanków ok 220 i 330 metrów, trasa planowana do modernizacji do tramwaju szybkiego (kiedy, to inna sprawa)
O czym Ty mówisz? Przecież: a) Dzika jest w obie strony; b) Wymiana pasażerów jest tam czasami bardzo duża - sporo studentów UW dojeżdża do wydziału psychologii, dodatkowo obok są jeszcze przynajmniej 3 inne szkoły.
noidea
Pewnie ze busowo można to realizować. Przystanek do skasowania bo tylko czas sie marnuje. Ech.. szkoda że nie ma warunkowych przystanków tramwajowychinż. Glonojad pisze:LIPOWCZANA (ewentualnie dostawić wzamian autobusowe) - jednostronne, ekstensywne zagospodarowanie magazynowo-warsztatowo-składowe, znikoma wymiana pasażerów, odległość od sąsiedniego przystanku ok. 370 metrów
Przebudować okolice. I zrobić jeden przystanek za skrzyżowaniem.inż. Glonojad pisze:PLAC ZBAWICIELA 06 - brak wysepki przystankowej i brak możliwości jej utworzenia, odległość do sąsiedniego przystanku poniżej 150 metrów, przy czym na sąsiednim przystanku kursuje metro.

Ja bym wywalił Staniewicką a nie Pożarową.inż. Glonojad pisze:POŻAROWA - ograniczona wymiana pasażerów (zwłaszcza w porównaniu z liczbą pasażerów wyjeżdżających z Bródna), jednostronne zagospodarowanie częściowo magazynowo - składowe, odległość do sąsiedniego przystanku ok 320 metrów - przy czym na przystanku tym kursować będzie tramwaj szybki po Trasie Krasińskiego.