Ale czemu koniecznie do metra?!!tarantula01 pisze:dalsza podróż do metra
Komunikacja na Tarchominie i Nowodworach (cz. 1)
Moderator: Wiliam
- Bastian
- Sułtan Maroka
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Ja zaś dziś wypróbowałem rozwiązanie 16+516 na odcinku Anielewicza-Nowodwory. I przegrałem z kretesem. 510 byłoby jakieś 5 minut szybciej, pomimo że korek do Ronda Radosława zaczynał się tuż za Stawkami. Planowo jest tam 7 minut na przesiadkę (18 była minutę przed nami), co jest zdecydowanie za dużo. 3 minuty można by spokojnie obciąć. Co więcej 516 przegrało także z 186 na odcinku Konwaliowa-Myśliborska i 508 na odcinku Konwaliowa-Tarchomin Płn.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
hovno prawda.Staad pisze:swieta prawdaPiotrek pisze: Bo tramwajem u nas nie jedzie się szybko...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- tarantula01
- Kontakt:
Ludzie w Białołęce przepraktykowali wszelkie możliwe połączenia do pracy z użyciem autobusu, tramwaju i metra i wychodzi im, że najlepiej jest jechać autobusem do metra.Wolfchen pisze:"Fetysz Metra"? Niektórym się wydaje, że jedynie metrem da się szybko dojechać. A zapominają o tramwajach...Bastian pisze:Ale czemu koniecznie do metra?!!
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
E-6 stojąc w korku przy Ciepłowni i ustawiając się mało rozsądnie przy Skierniewickiej (blachosmrody skręcające zastawiły mu drogę, pas obok wolny) było szybsze od 10, z którą do ruszyło prawie równo z Ronda ONZ było przy Powstańców Śląskich jakieś 5 minut przed 10 Tak w ramach OTinż. Glonojad pisze:hovno prawda.Staad pisze: swieta prawda
Też dziś przetestowałem 516. Na odcinku dotychczas pozbawionym komunikacji faktycznie widać, że linia może zdobyć pasażerów. Na Światowida natomiast wyjechaliśmy przed E-4 co zaowocowało, że 6380 dojechało na Żerań z ~5-8 pasażerami, a na Tarchominie wszyscy szli do E-4. Suma summarum przed 516 syzyfowa praca chyba
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
-
Dzisiaj rano 516 było najszybszą linią, którą można było wydostać się z Nowodworów i Tarchomina. Odjazd 6:58 z Os. Akacje, przyj. na pętlę FSO 7:17, wyprzedził m.in E-4, które stało ze 2-3 na Białołęce Ratusz (na 516 akurat nie było Chętnych) odpierając ataki pasażerów upychających swoich współtowarzyszy niedoli w drzwiach. 90% pasażerów jechało do Żerania, a więc świadomych że jadą do tramwajów lub busów z wiaduktu.
Po południu 16:43, gniot, ruszył z pętli -wszystkie siedzące+10 stojących!, praktycznie do przystanku Stefanika cały czas stojące miejsca (od Ćmielowskiej linia pracuje lokalnie)
Jak na 1 dzień kursowania (roboczego) sukces.
Po południu 16:43, gniot, ruszył z pętli -wszystkie siedzące+10 stojących!, praktycznie do przystanku Stefanika cały czas stojące miejsca (od Ćmielowskiej linia pracuje lokalnie)
Jak na 1 dzień kursowania (roboczego) sukces.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
R-11 Kleszczowa pisze: E-6 stojąc w korku przy Ciepłowni i ustawiając się mało rozsądnie przy Skierniewickiej (blachosmrody skręcające zastawiły mu drogę, pas obok wolny) było szybsze od 10, z którą do ruszyło prawie równo z Ronda ONZ było przy Powstańców Śląskich jakieś 5 minut przed 10 Tak w ramach OT
Nie mając po drodze przystanków - ŻADEN sukces.
[ Dodano: 2007-12-03, 22:06 ]
Piotrek pisze:Też o tym marzę, ale jednak jeszcze nie.inż. Glonojad pisze:hovno prawda.
Nie, to po prostu zależy gdzie i co mierzymy. Zacznijmy od podróży liczonej drzwi-do-drzwi. Dla wszystkich pasażerów.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Poruszyłeś ważny problem - tramwajowi ciężko jest w szeregu wypadków - obecnie - być szybszym właśnie dlatego, że staje na różnych takich Cm. Prawosławnychinż. Glonojad pisze:Nie mając po drodze przystanków - ŻADEN sukces.R-11 Kleszczowa pisze: E-6 stojąc w korku przy Ciepłowni i ustawiając się mało rozsądnie przy Skierniewickiej (blachosmrody skręcające zastawiły mu drogę, pas obok wolny) było szybsze od 10, z którą do ruszyło prawie równo z Ronda ONZ było przy Powstańców Śląskich jakieś 5 minut przed 10 Tak w ramach OT
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Takich przystanków to jest po jednym - dwóch na linię.R-11 Kleszczowa pisze:Poruszyłeś ważny problem - tramwajowi ciężko jest w szeregu wypadków - obecnie - być szybszym właśnie dlatego, że staje na różnych takich Cm. Prawosławnychinż. Glonojad pisze: Nie mając po drodze przystanków - ŻADEN sukces.
Za to E-6 omija PKP Kasprzaka, Szpital Wolski, Rondo Daszyńskiego - przystanki ważne ze względu na wymiany albo na przesiadki.
Podsumowując: E-6 to zjada resztki z pańskiego stołu. Komunikacji na tym nie zbudujesz, bo brakuje Ci "mięsa" obsługującego całe ciągi komunikacyjne.
- tarantula01
- Kontakt:
Co zgadza się z moimi spostrzeżeniami:R-11 Kleszczowa pisze:Też dziś przetestowałem 516. Na odcinku dotychczas pozbawionym komunikacji faktycznie widać, że linia może zdobyć pasażerów. Na Światowida natomiast wyjechaliśmy przed E-4 co zaowocowało, że 6380 dojechało na Żerań z ~5-8 pasażerami, a na Tarchominie wszyscy szli do E-4. Suma summarum przed 516 syzyfowa praca chyba
viewtopic.php?p=264737#264737
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl